Ghid pentru supravietuirea... frumusetii

Este foarte important sa ai grija de aspectul tau fizic, mai ales acum, cand pana si respiratia aerului insuportabil de fierbinte de afara necesita un efort substantial. De fapt, daca stam sa ne gandim, multe dintre sfaturile practice referitoare la intretinerea frumusetii sunt valabile si pentru sanatate. Iata cateva aspecte de ordin general pe care este bine sa le ai in vedere.

Exfoliaza-ti pielea cu regularitate. Aceasta, chiar daca nu ai plecat inca in concediu si deci, nu mergi la plaja. Tine insa cont de faptul ca te bronzezi si in timpul zilei, circuland prin oras.
Tocmai de aceea, este indicat sa ai grija de epiderma.

Apa, apa si iar apa. Cei doi "celebri" litri de apa, despre care s-a tot vorbit ca ar fi esentiali pentru organism, nu mai sunt suficienti. Practic, trebuie sa bei apa in permanenta, chiar daca nu ti-e sete. Numai astfel poti sa stai linistita in privinta nivelului de hidratare al corpului.

In context, pastreaza intotdeauna la indemana, in poseta, un pulverizator cu apa plata. Este util pentru momentele cand simti ca pielea se usuca si "te strange".
Lucru care se intampla frecvent, inclusiv din cauza instalatiilor de aer conditionat, ce compromit umiditatea din spatiile inchise.

Dupa fiecare dus sau baie, foloseste un ulei de corp pe baza de susan. Este un excelent hidratant si poate fi aplicat si dimineata, intrucat este foarte repede absorbit in piele. Nu cred ca mai este necesar sa-ti reamintesc sa nu uiti de SPF cu grad de protectie minimum 20.

Daca ai parul blond-deschis, se poate spune ca ai o grija in plus: aceea ca la piscina, clorul din apa ar putea cauza deteriorarea culorii parului - respectiv, aparitia unei nuante de verde.
Aceasta, chiar daca porti casca de protectie, intrucat nu este ermetica. Pentru a preveni, iata un truc: inainte cu 5-10 minute de a face dus dupa ce revii de la piscina, aplica pe parul umed putina pasta de tomate. Pigmentul rosu va neutraliza culoarea verde, iar parul tau blond straluceste din nou - la propriu si la figurat.

Pastreaza in frigider niste sfecla rosie proaspata. Este excelenta pe post de fard de obraz, confera un look natural si este un foarte bun agent hidratant pentru pielea delicata a fetei.

Poluarea intensa, coroborata cu temperaturile insuportabile, constituie un argument pentru spalarea zilnica a parului.
Foloseste un sampon bland, cu textura usoara, iar de doua ori pe saptamana, un produs pe baza de proteine, pentru a hrani firul in profunzime. Maseaza de fiecare data scalpul; este si util, si relaxant.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod