Frumusetea vine dormind

Produsele de ingrijire nocturna sunt create pe baza unei formule care le permite sa destinda si sa refaca epiderma pe durata intregii nopti. Fie ca sunt impotriva ridurilor, a stresului sau modelatoare, ele iti transforma somnul intr-un ritual de intretinere a frumusetii.

De cand studiile de cosmetica au reliefat faptul ca epiderma are nevoie de somn si destindere pentru a se reface, formulele produselor cumuleaza, pe langa proprietatile lor reparatorii, activi care sporesc efectul benefic al cremelor cu actiune nocturna.

Pielea, eliberata de agresiunile externe, este mult mai receptiva ingrijirii in timpul noptii decat in timpul zilei si tot ce trebuie sa faci este sa o pregatesti pentru a o primi corespunzator.
Cea mai simpla si mai eficienta metoda este sa te demachiezi in fiecare seara, inainte de a-ti aplica crema de noapte. Fa-o sa intre in piele printr-un masaj usor. Urmeaza instructiunile de aplicare ale cremei de fata deoarece anumite creme presupun si efectuarea unor exercitii de masaj sau modelaj pentru a fi mai eficiente.

Un corp relaxat presupune o epiderma mai receptiva la ingrijire. Chiar daca ai o frumusete recunoscuta, trebuie sa nu mai visezi la o piele stralucind de sanatate daca nu esti relaxata atunci cand iti aplici produsele de ingrijire pentru noapte. Pentru a te relaxa mai usor, fa o baie calda, cu apa la 37 de grade.
Ramai in cada timp de 20 de minute. Masajul corpului da si el rezultate bune, alungand oboseala acumulata in timpul zilei si relaxand muschii. Daca folosesti si un ulei cu arome florale, te vei simti mult mai bine.

Daca nu ai reusit sa te relaxezi, in ciuda acestui program de destindere favorabil somnului, bea o cana cu ceai de tei, verbina sau valeriana. O alta solutie este sa iti confectionezi un saculet cu plante aromatice si sa il asezi sub perna. Floarea de portocal este bine cunoscuta ca avand proprietati calmante asa ca o poti utiliza cu incredere.

Trebuie sa recunosti ca esti mult mai tentata sa te dai cu crema in fiecare seara atunci cand ea te imbie cu o aroma delicioasa si iti aminteste de fructele verii pe care le culegeai in vacantele petrecute la tara.
Sa dormi "impachetata" intr-o crema cu miros de mure sau portocale este o oportunitate de destindere care te invita la vise. Alege cremele parfumate deoarece mirosul acestora favorizeaza relaxarea si sporeste eficienta produsului.

Nu sunt de neglijat nici textura si culoarea. Gelul proaspat si verde de amandine, crema roz cu aroma de fragi sau uleiul satinat iti confera senzatii agreabile, tactile si vizuale, care sunt luate in calcul de receptorii nostri neuropsihologici.

Daca in timpul zilei, epiderma lupta impotriva agresiunilor exterioare ca poluarea, frigul, vantul sau soarele, noaptea ea profita pentru a-si repara prejudiciile.
In timpul noptii are loc activitatea de regenerare celulara.


 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ank pe 23 Mar 2008, 01:56
    pfff

    ne spui k trebuie s folosim geluri colorate si creme parfumate?dar dc omiti k acestea sunt pline de coloranti sintetici si parfumuri k sa aiba aceea aroma de fragi si mure..coloranti si arome kre in timp ne afecteaza pielea.mai mult rau decat bine...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod