Frumusetea verii, reflectata pe chipul tau

Ce poate suna mai interesant si mai idilic? Este perfect posibil, dat fiind faptul ca "ti-ai facut temele" referitoare la produsele de ingrijire si protectie atat pentru piele, cat si pentru par. In aceste conditii, nu este de mirare faptul ca stralucesti, la propriu si la figurat. In context insa, in cazul fiecarei femei exista o serie de particularitati care tin atat de stil, cat si de conditia fizica. Secretul este sa stii sa te adaptezi si sa intorci totul in favoarea ta...

De exemplu, sa pornim de la premisa ca esti una dintre acele femei cu tenul foarte deschis la culoare (de fapt, palid) si care, in consecinta, sunt nevoite sa se machieze inclusiv atunci cand merg la plaja. Remediul este la indemana si se refera la produsele cosmetice rezistente la apa, care nu incarca tenul si previn inclusiv transpiratia fetei. Vei gasi in comert gama completa - incepand de la baza de machiaj si anticearcan, si terminand cu fardul de ochi si luciu de buze.

O data solutionata aceasta problema, sa presupunem ca esti indecisa in fata produselor autobronzante. Este de inteles: sunt atat de multe si variate, incat te simti ca Alice in tara minunilor, care se uita la prajiturica pe care scria "mananca-ma!" si nu se putea hotari.

Ei bine, intre pudra si lotiune, cea din urma este recomandata intrucat adera cel mai bine pe epiderma. Cele mai indicate sunt lotiunile pe baza de ceai verde, si poti alege intre nuantele: deschis, mediu si intunecat. Ca preambul pentru bronzul natural, cea mai deschisa nuanta ar trebui sa fie alegerea ta. Daca tii neaparat sa folosesti pudra, nu uita ca in prealabil sa aplici o lotiune hidratanta si sa-i lasi suficient timp pentru a intra in piele, inainte de a trece la actiunea propriu-zisa.

In ceea ce priveste ingrijirea parului, dincolo de recomandarile referitoare la folosirea regulata a balsamului si aplicarea saptamanala a unei masti de hidratare si regenerare profunda, ar trebui sa tii cont si de alegerea samponului. Poate parea paradoxal, dar in timpul verii parul este mult mai sensibil si mai expus decat iarna, cand nu ai de "infruntat" decat problema aerului uscat si a frigului.

In contrapartida, vara apar mult mai multi factori perturbatori: transpiratia, apa sarata, clorul din piscina si razele fierbinti ale soarelui. Adapteaza-te, folosind in aceasta perioada un sampon mai bland decat de obicei - spre exemplu, unul destinat parului fin. La sfarsit, foloseste balsamul cu efect de hidratare si volum. Si, in masura in care acest lucru este posibil, evita produsele de coafat, cel putin in timpul zilei.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod