Frumuseţea ta: Păr strălucitor cu ajutorul unor ingrediente ieftine


Se spune că pentru femei părul este una dintre armele secrete de seducţie. Dar ce te faci dacă părul tău este uscat, tern şi lipsit de strălucire? Nimic mai simplu, apelezi la ingrediente ieftine, pe care le ai în casă, şi cu ajutorul cărora poţi să ai un păr strălucitor pe care toată lumea îl va admira.

Se spune că pentru femei părul este una dintre armele secrete de seducţie. Dar ce te faci dacă părul tău este uscat, tern şi lipsit de strălucire?

Nimic mai simplu, apelezi la ingrediente ieftine, pe care le ai în casă, şi cu ajutorul cărora poţi să ai un păr strălucitor pe care toată lumea îl va admira.

Uleiuri naturale

Dacă nu obişnuieşti să foloseşti uleiurile naturale în tratamentele tale de înfrumuseţare a venit timpul să o faci. Acestea hidratează şi conferă strălucire şi celui mai tern păr. Un foarte bun aliat pentru părul tău este uleiul de argan. Se absoarbe foarte repede şi oferă o strălucire imediată. Aplică-l seara, înainte de culcare, pe toată lungimea părului. Acoperă capul cu un batic şi lasă uleiul să acţioneze toată noaptea. Dimineaţă spală-l normal, cu şampon şi balsam. Vei observa că podoaba ta capilară este hidratată şi strălucitoare.

De asemenea, poţi adăuga ulei de argan în tratamentele pe care le foloseşti în mod frecvent pentru părul tău. Hrăneşte intens cu vitaminele A, B1, B2, D, E, lecitină şi acizi graşi. În aceeaşi categorie intră uleiul de măsline şi uleiul de migdale. Cu ajutorul unui masaj, conferă strălucire părului. De asemenea, poţi adăuga 1-2 capsule de vitamina E în ulei de păr sau chiar 1-2 capsule de ulei de peşte. Vei avea cel mai strălucitor păr.

Măşti cu ouă şi maioneză

O mască foarte eficientă este una cu un ou şi miere. Pentru preparare ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte. Amestecă toate ingredientele bine şi întinde pasta obţinută pe lungimea firului de păr. Această mască se aplică imediat după ce ţi-ai spălat părul şi trebuie să o laşi să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care clăteşti bine.

O altă mască foarte eficientă este cea formată din două linguri de ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie.

Pasta se aplică pe păr şi se lasă 30 de minute să acţioneze. Este indicat să-ţi acoperi părul cu un prosop. După, se şamponează şi se dă părul cu balsam.

Gălbenuşul de ou se poate amesteca şi cu banană şi rezultă o mască perfectă pentru a-i oferi părului tău o doză de vitalitate. Proteinele din ou şi vitaminele şi minerale din banană formează un adevărat cocktail concentrat de substanţe nutritive pentru părul tău.
 
Maioneza face şi ea minuni asupra părului uscat şi lipsit de strălucire. Aplică maioneza (făcută în casă) pe părul proaspăt spălat şi las-o să acţioneze timp de o oră. Clăteşte apoi foarte bine.

Miere minune


Mierea este un ingredient perfect pentru părul lipsit de strălucire. Amestecă o lingură de miere de albine cu un ou şi o lingură ulei de măsline, aplică pe părul uscat şi lasă să acţioneze 30 de minute. Spală-te apoi cu şampon.


De asemenea, trei linguri de miere şi 500 ml de apă cu care să-ţi clăteşti părul după fiecare spălare este garanţia strălucirii naturale.
 

Avocado

Avocado este bogat în acizi graşi omega-3, ceea ce oferă strălucire şi hidratare intensă părului tău. Amestecă un avocado cu o lingură de ulei de măsline şi o lingură de miere. Aplică această pastă pe păr înainte de spălare, lasă să acţioneze 30 de minute, după care îndepărtează masca folosind şamponul.

Bere şi cafea

Berea este şi ea perfectă pentru a aduce strălucire părului. Clăteşte părul cu bere dezacidulată, iar părul tău va străluci mai ceva ca soarele. Este un truc vechi şi foarte folosit.

Un alt ajutor vine de la espresso. Ai nevoie de o cană de espresso tare pe care să o toarni pe părul uscat pe care îl clăţeşti după 20 minute. Strălucirea este garantată! 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod