Frumuseţea ta. Cum să-ţi alegi balsamul în funcţie de tipul tău de păr

Balsamul este un produs esenţial în ritualul de îngrijire a părului. La prima vedere, ai putea rămâne cu impresia că toate balsamurile sunt la fel, însă nu te lăsa înşelată de aparenţe

Balsamul este un produs esenţial în ritualul de îngrijire a părului. La prima vedere, ai putea rămâne cu impresia că toate balsamurile sunt la fel, însă nu te lăsa înşelată de aparenţe. Pentru fiecare tip de păr există câte un tip potrivit de balsam. Alegerea greşită a balsamului poate avea efectul opus, adică în loc să îmbunătăţească aspectul podoabei capilare, mai rău îl strică.

Pentru că nu îţi doreşti să se întâmple acest lucru, iată cum ar trebui să-ţi alegi balsamul în funcţie de tipul de păr.

Dar mai întâi, află de ce este important să foloseşti un balsam.

Ce face balsamul pentru părul tău

Balsamul se foloseşte imediat după ce ţi-ai spălat părul. Prin şamponare, părul pierde şi o parte din substanţele benefice care îi alcătuiesc structura, aşa că este nevoie de un produs care să umple la loc spaţiile goale. Balsamul înmoaie cuticulele, echilibrează nivelul pH-ului, conferă strălucire firelor de păr, previne electrizarea şi face ca podoaba capilară să fie mai uşor de coafat.

Părul tău nu este identic de la rădăcină până la vârfuri, de aceea vei observa că rădăcinile se pot îngrăşa, deşi vârfurile sunt uscate şi lipsite de vitalitate.
Ca regulă, şamponul ar trebui ales pentru a trata problemele scalpului, iar balsamul pentru a trata problemele părului în sine.

Balsamul potrivit pentru părul gras şi lipsit de vitalitate

Părul gras este cel mai greu de întreţinut, cu atât mai mult cu cât este dificil să găseşti produsele potrivite pentru tratarea acestei probleme. În general, pentru acest tip de păr este mai bine să nu foloseşti balsamuri, însă dacă nu te poţi lipsi de ele, încearcă să le eviţi pe care care promit hidratare şi emoliere, deoarece tind să facă părul mai gras şi mai lipsit de vitalitate decât este deja.

Pentru părul gras, mai indicate sunt balsamurile care conferă volum şi întăresc firele de păr.
Când aplici balsamul pe păr, ai grijă să eviţi contactul cu scalpul, apoi clăteşte bine de tot podoaba capilară.

Şi un balsam leave-in poate fi benefic pentru părul gras, deoarece absoarbe excesul de sebum.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod