Frumuseţea ta: 7 trucuri ca să ai picioare frumoase toată vara

În timpul verii, picioarele tale sunt vedete! În niciun alt anotimp nu sunt mai expuse, admirate sau analizate. Aşa că putem afirma că acum este momentul lor.

Tocmai de aceea, trebuie să arate impecabil cât e vara de lungă. Călcâiele crăpate, picioarele umflate sau unghiile rupte nu au ce căuta în această poveste. Învaţă mici trucuri care o să te ajute să ai picioare sexy toată vara!

Călcâie crăpate

În anotimpul cald, sandalele sunt încălţările noastre preferate. Dar ce te faci dacă ai nişte călcâie uscate şi crăpate? Indiferent cât de sexy sunt încălţările tale, călcâiele crăpate strică tot efectul. De aceea, trebuie să acorzi o atenţie specială acestei zone. Ai nevoie de exfoliere care să îndepărteze celule moarte, cu ajutorul unei pietre ponce, dar şi de hidratare (poţi să foloseşti uleiuri naturale sau creme grase). Cel mai bine este să le aplici seara, înainte de culcare. După ce masezi zona crăpată, te încalţi cu o pereche de şosete pe care să le ţii în picioare toată noaptea. Dacă vrei să vezi rezultate, repetă acest tratament timp de câteva nopţi.

Unghii sănătoase şi frumoase

Asemenea călcâielor şi unghiile de la picioare sunt foarte expuse atunci când purtăm sandale. De aceea, este foarte important să le avem sănătoase şi îngrijite. Încearcă, pe cât posibil, să foloseşti şlapi atunci când te duci la piscină sau la saună, dacă nu vrei să iei diferite bacterii şi ciuperci. De asemenea, este indicat să-ţi ştergi, în interior, cu un dezinfectant, încălţările pe care le porţi cu piciorul gol. Din cauza prafului şi a transpiraţiei sandalele tale devin mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Nu uita de pedichiură! Nişte unghii frumoase sunt, în primul rând, nişte unghii îngrijite. 

Picioarele umflate

În timpul verii, din cauza căldurii, picioarele au tendinţa să se umfle mai des. Dacă ai şi tu această problemă, încearcă să introduci în dieta ta ceaiurile speciale care ajută circulaţia. Încearcă ceaiul de păpădie sau de urzică. Ceaiul de păpădie este un puternic detoxifiant (stimulează ficatul şi rinichii în procesul de eliminare a toxinelor).  Are acțiune diuretică, depurativă și elimină toxinele din organism. Unde mai pui că este şi un dușman al celulitei. Un alt aliat este ceaiul de urzică.

Nu uita că şi sarea este un mare duşman al picioarelor tale. Sodiul reţine apa în ţesuturi, iar în zilele caniculare acest lucru poate pune grave probleme, pentru că afectează capacitatea organismului de a-şi reduce temperatura prin transpiraţie.

Exfoliere eficientă

Dacă vrei nişte picioare frumoase, numai bune de mângâiat, ai nevoie de exfoliere. Cel mai bine este să te exfoliezi înainte de epilare. Aşa, te asiguri că firele care au crescut pe sub piele vor putea fi îndepărtate la epilat.

Nicio zi fără hidratare

Este important să foloseşti zilnic, după duş, o loţiune hidratantă. Aceasta îţi va hrăni şi hidrata pielea şi o va face să arate şi să se simtă mult mai bine atunci când este atinsă. De asemenea, poţi să foloseşti creme hidratate care îţi oferă o culoare arămie şi o strălucire specială a pielii. Cu ajutorul acestor creme minune, picioarele tale se transformă în cinci minute.

Duşurile reci

Dacă tânjeşti după picioare frumoase, obişnuieşte-te cu duşurile alternante. Apa rece stimulează circulaţia sanguină, tonifiază şi întăreşte musculatura picioarelor tale.

Poartă încălţări nude

Un mic truc pentru picioare frumoase, care atrag toate privirile: poartă pantofi nude. Aceşti pantofi îţi vor subţia picioarele, te vor înălţa şi te vor face să te simţi mult mai sexy.
 

Alte câteva reguli pe care trebuie să le respecţi pentru frumuseţea şi sănătatea picioarelor tale:

- evită să stai în picioare prea mult timp, aceeaşi regulă e valabilă şi atunci când stai pe scaun.
- evită băile lungi, cu apă fierbinte.
- consumă multe lichide, dar mai ales apă.
- după o zi lungă de muncă un masaj simplu ajută la stimularea circulaţiei şi la relaxarea musculaturii. 
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod