Frumuseţea ta: 5 trucuri care te ajută să ai unghii puternice

Se spune că mâinile unei femei sunt o carte de vizită. Tocmai de aceea, unghiile tale sunt atât de importante.

Se spune că mâinile unei femei sunt o carte de vizită. Tocmai de aceea, unghiile tale sunt atât de importante. Însă, uneori, chiar dacă eşti foarte atentă cu unghiile tale, acestea nu arată foarte bine. Se rup uşor, se exfoliază şi îţi cresc foarte greu. Ai nevoie de o îngrijire specială care să te ajute să ai nişte unghii perfecte.

Vitamina E, aliatul unghiilor sănătoase

În fiecare seară, înainte de culcare, unge fiecare unghie cu vitamina E. Desfă o capsulă de vitamina E şi masează unghiile cu uleiul din capsulă.

Astfel, vei obţine nişte unghii mai rezistente şi mai hidratate.

Unghii sănătoase: Crema din miere şi ulei de migdale

Un alt tratament foarte eficient pentru hidratarea unghiilor şi a mâinilor este cel obţinut din miere de albine amestecată cu ulei de migdale. Pentru o acţiune eficientă, poţi lăsa această cremă să acţioneze toată noaptea. Nu uita să-ţi acoperi mâinile cu o pereche de mănuşi. 

Masaj cu ulei de măsline

Un tratament foarte eficient dacă ai unghii subţiri este să le masezi, în fiecare seară, cu ulei de măsline. De asemenea, puteţi face băi călduţe în ulei de măsline amestecat cu vitamina E (ţineţi unghiile cel puţin 15 minute în acest amestec).

      

Tratament pentru creştere

Dacă unghiile tale cresc foarte greu ai nevoie de două linguri de argilă albă pudră cu două linguri de ulei de măsline şi şase picături de ulei esenţial de lavandă. Masează uşor cu pasta obţinută şi lasă să acţioneze 15 minute. Procedeul trebuie repetat de trei ori pe săptămână.

Alimentaţia corectă pentru unghii sănătoase

Un alt pas foarte important pe care trebuie să-l faci dacă vrei să ai nişte unghii frumoase este să-ţi schimbi dieta. Da, mâncarea pe care o consumi joacă un rol foarte important pentru sănătatea unghiilor tale.

Pentru că unghiile sunt făcute din proteine au nevoie de acestea pentru a arăta bine. Aşa că, e timpul săconsumi mazăre, ovăz, seminţe, nuci, ouă şi carne slabă, alimente bogate în proteine. De asemenea, calciul este şi el foarte important pentru sănătatea unghiilor. Consumă legume cu frunze verzi, produse lactate sau seminţe de susan. Vitaminele sunt şi ele importante pentru unghiile tale. Vitaminele B şi C întăresc unghiile şi le ajută să crească. 

 

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca pe 7 Ian 2013, 02:34
    Foarte tare fraza asta fara virgula dupa "daca"

    Dacă unghiile tale cresc foarte greu ai nevoie de două linguri de argilă. Problema rezolvata!

    0
    0

  • elena pe 6 Ian 2013, 08:40
    ASA-I ,ASA-I...

    ::::::::::))))))))))SFATURILE ASTEA LE STIU SI EU

    1
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod