Frumusețea de a fi palidă. De ce nu mai ești sexy când ești bronzată?

În ciuda preferinței generale a femeilor pentru pielea închisă la culoare, bronzul nu este întotdeauna cel mai sexy accesoriu
Iată doar câteva dintre motivele pentru care o piele sănătoasă și palidă este mereu mai atrăgătoare decât un bronz strident:

Bronzul este nociv

Indiferent dacă este obținut prin metode artificiale sau printr-o expunere treptată și calculată la razele soarelui, bronzul nu are efecte benefice asupra sănătății. Iar sănătatea, până la urmă, este cel mai atrăgător atu al unei femei și bărbații știu, instinctiv, să facă diferența dintre un corp sănătos și unul viciat.

Bronzul poate fi cauza mai multor afecțiuni fizice, precum depigmentarea sau chiar cancerul de piele, însă efectele sale pot dăuna chiar și psihicului, ducând la dezvoltarea unei obsesii pentru această activitate, numită în termeni de specialitate "tanorexie nervoasă".

Bronzul îmbătrânește pielea

Prin expunerea la razele ultraviolete, celulele pielii se cauterizează, iar stratul superior al dermei este astfel distrus.
Organismul uman nu are o asemenea capacitate de regenerare, încât să înlocuiască țesuturile vătămate într-o perioadă scurtă de timp, așa că bronzul presupune acceptarea faptului că stratul superior al pielii este compus din celule moarte.

Razele ultraviolete cauterizează pielea, provocând astfel deshidratarea ei și, implicit, scăderea nivelului de colagen pe care aceasta ar trebui să îl producă pentru a se menține hidratată, elastică și tânără.

Din cauza expunerii la soare sau a utilizării solarului, pielea îmbătrânește prematur și se ridează mai devreme decât ar face-o în mod normal, fără intervenția acestui factor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod