Frumuseţe: Cum să-ţi revigorezi tenul pentru venirea primăverii

Venirea primăverii este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Parcă altfel vezi viaţa când soarele îţi zâmbeşte prietenos. Şi pentru că primăvara trebuie întâmpinată cum se cuvine, este momentul să-ţi pregăteşti tenul, care cu siguranţă a avut de suferit în perioada iernii, pentru zilele însorite.

Venirea primăverii este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Parcă altfel vezi viaţa când soarele îţi zâmbeşte prietenos. Şi pentru că primăvara trebuie întâmpinată cum se cuvine, este momentul să-ţi pregăteşti tenul, care cu siguranţă a avut de suferit în perioada iernii, pentru zilele însorite.Ce ai zice de un program special de revigorare?

Începe cu exfolierea

Primul pas pe care ar trebui să-l faci dacă vrei ca tenul tău să arate ca nou este să te exfoliezi. Și fie că vorbim de pielea feţei sau de cea a corpului, exfolierea este la fel de importantă. Practic, prin acest procedeu tu îndepărtezi celulele moarte şi faci loc celulelor noi şi sănătoase. Dacă ai un ten normal sau mixt, poţi să te exfoliezi o dată pe săptămână. Dacă ai un ten uscat nu ai nevoie de mai mult de 2 asfel de proceduri pe lună. Și nu uita să te hidratezi după ce foloseşti un abraziv.

Măști revigorante și hrănitoare


După o iarnă grea, în care tenul tău a suferit de pe urma gerului și a vântului, a venit momentul revanșei. Apelează la măști hrănitoare care să-i redea strălucirea pierdută.
O mască foarte bună pentru tenul tău afectat de gerul iernii este cea preparată dintr-un gălbenuş de ou, o lingură de miere, o lingură de smântână şi jumătate de banană pasată. Amestecă toate aceste ingrediente până ce rezultă o pastă omogenă. Aplică acest tratament pe faţa curată şi lasă să acţioneze 30 de minute.

O altă mască foarte eficientă este cea cu miere. Ai nevoie de 2 linguriţe de miere, o linguriţă de lapte şi un gălbenuş de ou. Se bate gălbenuşul de ou şi se amestecă cu mierea şi cu laptele. Se aplică pe faţa curată şi se lasă 20 de minute, după care se clăteşte.  

Uleiuri reparatoare


Dacă nu ai testat încă efectele benefice ale uleiurilor naturale, este momentul să o faci. După iarnă, tenul tău este uscat și are nevoie de o îngrijire specială. Iar uleiul de cocos este foarte indicat pentru tenul uscat şi pentru îngrijirea pielii cu roşeaţă, a pielii crăpate şi aspre. Se aplică pe piele ca atare sau ca ingredient în produsele cosmetice. În aceeași categorie intră și uleiul de migdale. Este un bun emolient pentru pielea uscată. Tot ce ai de făcut este să aplici câteva picături de ulei pe pielea curată, înainte de culcare. Uleiul de migdale este foarte eficient şi în zona ochilor. Acesta diminuează aspectul cearcănelor şi a ridurilor.

Tratamente pentru păr

Şi pentru că și părul tău a avut de suferit de pe urma iernii, ajută-l și pe el. Poţi să încerci uleiul de argan. Este un ulei natural ideal pentru părul uscat. Se absoarbe foarte repede şi oferă o strălucire imediată. Aplică-l seara, înainte de culcare, pe toată lungimea părului. Acoperă capul cu un batic şi lasă uleiul să acţioneze toată noaptea. Dimineaţă spală-l normal, cu şampon şi balsam. Vei observa că podoaba ta capilară este hidratată şi strălucitoare. De asemenea, poţi adăuga ulei de argan în tratamentele pe care le foloseşti în mod frecvent pentru părul tău. Şi uleiul de măsline în combinaţie cu uleiul de ricin şi un gălbenuş de ou pot face minuni pentru părul tău.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 28 Feb 2013, 17:05
    Fata sensibila

    Mie mereu mi se inroseste tenul la trecerea dintre anotimpuri si devine super sensibil la orice. Mi se cojeste si ma ustura, mai ales cand mai bate si vantul... treaba e ca nici nu am timp de un intreg ritual de frumusete de dimineata si seara si poate chiar si la pranz cu masti, creme, legume, fructe, si alte garnituri. Am primit de ziua mea o crema faciala cu migdale de la Weleda si de vreo 2-3 zile asa imi dau doar dimineata cu putina crema, inainte sa ma machiez si deja parca ma simt mai bine. Cred ca sunt chiar bune cremele astea de la Weleda, mai auzisem eu de ele, dar nu le incercasem.

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod