Frumuseţe. Afecţiuni ale pielii provocate de sporturile de iarnă. Cum să le eviţi



Medicii îi sfătuiesc pe amatorii sporturilor de iarnă să învețe să detecteze orice semn al pielii cu potențial periculos pentru sănătatea organismului. Leziunile care nu mai trec, fisurile persistente ale buzelor, culoarea lor anormală trebuie semnalate urgent dermatologului.

Toate aceste semne sunt caracteristice keratozelor actinice, leziuni precanceroase și carcinoamelor spinocelulare care pot afecta ușor buza inferioară. Carcinoamele bazocelulare care apar frecvent pe nas, pleoape, urechi, dar și pe restul feței pot debuta cu o bubiță translucidă și vascularizată care seamănă cu un coș, dar care crește treptat”, spune Mihaela Leventer.

Mare atenție și în cazul copiilor.
Se știe că pielea copilului este mai vulnerabilă atât la temperature scăzute, vânt, umezeală, cât şi la radiaţii UV .

Copiii care își petrec multe ore la derdeluș, la schi sau în aer liber trebuie protejați de frig, dar și de expunerea la lumina intensă de la altitudine. Cremele grase creează o barieră protectoare și împiedică uscarea și rănirea suprafețelor cutanate expuse, iar dacă au în compoziție și ingrediente fotoprotectoare feresc de arsura solară”, concluzionează medicul Mihaela Leventer.

La ora actuală, cancerul de piele se poate vindeca dacă este depistat și tratat la timp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod