Frumuseţe: 5 tratamente de toamnă împotriva celulitei. Pune-le în practică

Ne reamintim cu tristeţe de celulită în mod deosebit primăvara şi la începutul verii, când începem să renunţăm la hainele groase şi să optăm pentru fuste, rochiţe, pantaloni scurţi şi costume de baie
Atunci începem o luptă agresivă cu aspectul de coajă de portocală. De cele mai multe ori suntem învinse, pentru că în doar câteva săptămâni nu poţi şterge orice urmă de celulită, acumulată şi accentuată pe parcursul întregului sezon rece.

De aceea, dacă vrei cu adevărat să duci o luptă serioasă şi eficientă cu celulita, trebuie să începi din timp. Iar toamna, chiar dacă te-ai "ascuns" sub pantaloni şi haine groase, este anotimpul ideal pentru a declara război pielii denivelate.

Iată câteva trucuri pe care să le pui în practică începând din toamna asta, pentru ca la primăvară să te poţi lăuda cu un corp de invidiat:

Consumă suficient omega-3

Cu siguranţă ai auzit de multe ori despre beneficiile acizilor graşi omega-3. Pe lângă efectele extrem de benefice pe care le au pentru protejarea inimii, creierului şi pielii, se pare că acizii graşi omega-3 sunt esenţiali şi pentru frumuseţe. Celulita este accentuată de consumul grăsimilor nesănătoase, dar şi de consumul crescut de carbohidraţi (pâine, paste, orez alb, dulciuri şi făină albă în general). De aceea, este necesar să înlocuieşti grăsimea nocivă (de origine animală, uleiuri rafinate sau margarină) cu surse sănătoase de omega-3, precum uleiuri extravirgine de măsline, susan, cânepă etc., fructe de avocado, peşte şi fructe de mare.

Periaj uscat

Periajul uscat al corpului, pe lângă faptul că te scapă de pielea uscată, stimulează circulaţia limfatică şi ajută la eliminarea toxinelor din organism. Foloseşte o perie cu peri naturali, nu prea aspră, cu care să-ţi masezi delicat corpul. Mişcările trebuie să fie de jos în sus, începând de la picioare până spre piept. Nu folosi mişcări circulare şi nici mişcări de sus în jos.

Renunţă la lenjeria de corp prea strâmtă

Circulaţia sanguină deficitară în zonele în care celulita îşi face de obicei apariţia poate fi cauzată şi de lenjeria intimă prea strântă. De aceea, ai grijă să porţi slipi şi tanga suficienţi de largi pentru ca circulaţia să nu fie împiedicată.

Băile detoxifiante

Celulita este cauzată printre altele şi de acumularea toxinelor în organism. Iar băile detoxifiante, în care foloseşti substanţe naturale recunoscute pentru efectele lor benefice, contribuie la eliminarea toxinelor. Umple cada cu apă caldă şi adaugă două ceşti de sare amară (sulfat de magneziu), pe care o găseşti în farmacii şi magazinele cu produse naturiste. Stai cel puţin 10 minute în cadă. Poţi adăuga şi plante aromate precum salvie, lavandă sau muşeţel.

Urcă pe scări

Sedentarismul este o cauză majoră de apariţie a celulitei. Iar dacă vrei să scapi de ea, mişcarea şi exerciţiile fizice sunt obligatorii. Şi dacă spui că nu ai timp să mergi la sală, micile schimbări pe care le faci zi de zi, pot face diferenţa - urcă şi coboară scările în loc să iei liftul, stai în picioare când mergi cu mijloacele de transport în comun, mergi pe jos sau cu bicicleta la serviciu.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod