Fii frumoasa si in timpul sarcinii!

Sarcina este o perioada delicata pentru organismul tau. Din cauza hormonilor si actiunii lor intense, pielea are de suferit. Nu te lasa coplesita de griji si nu iti spune ca vei fi mama si nu mai conteaza cum arati. Este o idee total gresita.
Sarcina este o perioada delicata pentru organismul tau. Din cauza hormonilor si actiunii lor intense, pielea are de suferit. Nu te lasa coplesita de griji si nu iti spune ca vei fi mama si nu mai conteaza cum arati. Este o idee total gresita.

Desi anumte gesturi de frumusete sunt interzise, cum ar fi epilatul cu ceara si vopsitul parului, nu trebuie sa te neglijezi. Afla cum poti sa previi anumite probleme de frumusete care apar in timpul sarcinii.

Cum iti ingrijesti sanii?


Chiar din primele saptamanii, sanii devin mai grei si mai sensibili. Intampina problemele sanilor tai purtand un sutien confortabil care ii sustine fara insa a-i comprima. Odata cu cresterea sanilor, nu ezita sa iti alegi un sutien cu un numar sau doua mai mari. Atunci cand faci dus, stropeste-ti sanii cu apa rece pentru a micsora senzatia de tensiune si a dinamiza circulatia sanguina. Dupa dus, aplica un gel destinat bustului, care contine activi antitensiune.

Vergeturi la orizont


Aceste mici vinisoare rosii apar in luna a cincea de sarcina pe abdomen, coapse, fese si sani. Ele sunt determinate de luarea in greutate si o secretie crescuta de cortizol, hormon care distruge fibrele de colagen, responsabile pentru supletea pielii. Pentru a preveni aparitia vergeturilor, aplica zilnic pe toata zona vizata o crema preventiva care imbunatateste elasticitatea pielii. Maseaza pielea pentru a imbunatati microcirculatia locala.

Nu uita de machiaj


Pentru a-ti pune chipul in valoare, foloseste o pudra matifianta, acopera cearcanele cu un baton corector, aplica o umbra de blush roz si machiaza-ti pleoapele cu fard deschis. O urma de mascara pe gene, una de gloss stralucitor pe buze si tu vei inflori.

Atentie, piele sensibila!


Pe perioada sarcinii, epiderma devine mult mai sensibila, de aceea trebuie sa folosesti produse de curatare blande si sapun care nu contine soda. Dermatologii recomanda sa inlocuiesti sapunul obisnuit si spuma de baie cu sapunul lichid, gelul de dus si uleiul de lavanda. Iti curata pielea fara sa agreseze filmul hidrolipidic de la suprafata care este un protector natural.

Pentru a amplifica beneficiile produselor blande de igiena si a preveni aparitia rosetei si a iritatiilor, aplica zilnic cu generozitate lotiunea de corp, din cap pana-n picioare. Alege acele produse de ingrijire corporala hipoalergenice. Poti cumpara de la farmacie produse pentru piele sensibila, care nu au parfum si nici substante de conservare.

Si tenul are nevoie de ingrijiri speciale. In timpul sarcinii, pielea de pe fata se usuca, se irita mai usor si, daca te expui la soare, pot aparea asa zisele pete de sarcina. In cazul in care ai tenul iritat si rosu, aplica o crema de zi hidratanta, antiroseata. Se poate intampla ca uneori sa apara puncte negre sau acnee. Este inutil sa mergi la dermatolog deoarece tratamenul pe care ti l-ar putea prescrie nu este indicat in timpul sarcinii. Pentru a avea un ten fara defecte, curata-ti fata cu o spuma antibacteriana si aplica o data pe saptamana o masca hidratanta.

Pentru a evita aparitia petelor de sarcina, foloseste o crema de zi cu factor de protectie solara ridicat. Aplic-o pe fata si gat, de fiecare data cand iesi in oras, de la primele raze calde ale soarelui, pana la inceputul toamnei. Nu uita sa innoiesti aplicarea, in caz de expunere prelungita. La mare crema nu este suficienta pentru a te proteja - trebuie sa iti acoperi capul cu o palarie cu cozoroc sau boruri mari.

Din al doilea trimestru de sarcina, transpiratia este mai abundenta. Pentru a fi proaspata in orice moment, foloseste un deodorant cu protectie indelungata, care nu contine alcool sau substante antibacteriene iritante. Alege un deodorant cu o formula bio, pe baza de uleiuri esentiale cu propritati anti-transpiratie.

Picioare usoare


Incepand din a patra luna de sarcina, majoritatea femeilor au probleme cu circulatia venoasa, cu atat mai mult cu cat aceasta perioada coincide cu sezonul cald. Picioarele sunt umflate, dureroase si ai senzatia de greutate. Pentru a le usura, fa-le un dus cu apa rece, masandu-le usor. Aplica de cate ori este necesar un gel antioboseala. Odihneste-te, radicand picioarele in sus pentru a favoriza circulatia.  

Leg Magic + Dieta Rina

Daca vrei un corp de invidiat, picioare bine definite si abdomen plat, atunci toata lumea iti va recomnda: Leg Magic!
379,00
TVA Inclus
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • svetlana pe 1 Iul 2013, 12:39
    peta rosie

    buna! sunt insarcinata in saptamina 26,si mia aparut o pata rosie pe fata,se poate asa ceva in timpul sarcinii,ca sunt cam speriata,daca stiti cineva despre ce este vorba va rog sami spuneti,va multumesc

    0
    0

  • andreea pe 3 Ian 2011, 20:58
    lotiune pt elasticitatea pielii

    ce lotiune ar trebui sa folosesc pentru elasticitatea pielii pe burtica in timpul sarcinii?

    9
    0

  • alexia pe 20 Mai 2009, 16:54
    ten cu pete

    BUNA MAMIC! SI E SUNT INSARCINATA IN SAPTAMANA A 26 SI MI-A APARUT PETE PE TEN.EU SEARA MA DEMACHIEZ SI DUPA MA CURAT CU ZEAMA DE LAMAIE SI IM DISPARE PETELE.SPER SA VA AJUTE SI PE VOI !BAFFTA!

    0
    2

  • FRANDOS IOANA NATALIA pe 28 Feb 2009, 00:41
    TEN CU PETE

    SALUT AM O MARE PROBLEMA CU PETELE DE PE FATA INAINTE SA RAM INSARCINATA AVEAM PETE SI COSURI SI DE CAND SUN INSARCINATA SAU EXTINS SI MAI MULT SI NU STIU CE SA FAC SA ASTEPT PANA NASC CA O SA-MI DISPARA SAU SA FOLOSESC CEVA CREMA???????/

    0
    4

  • Tatiana pe 23 Feb 2009, 16:01
    caderea parului

    salut sunt in a 18 saptamina de sarcina si imi cade parul.Poate imi poate da cineva citeva sfaturi ce as putea face. multumesc anticipat

    4
    0

  • elena pe 3 Iun 2008, 11:47
    ten cu pete

    buna"am o problema cu tenul acum 3 ani am avut o sarcina scurta ;avort;si de atunci mi-a ramas tenul patat in zona nasului in special,acum sunt insarcinata si petele s-au mai extins pe toata fata desi sunt mai putin evidente ,credeti ca dupa ce voi naste imi vor disparea????va multumesc.

    3
    0

  • FLORINA pe 30 Mai 2008, 20:11
    GEL DE DUS ????

    hmmm!!! bun articol, insa pe mine greu ma va convinge cineva sa mai revin la gel de dus odata convinsa ca nu e bun....ma rog ,eu prefer sapunurile vegetale pe care le procur de la magasinele biologice (evident nu din romania)....

    1
    0

  • Mihaela pe 28 Mai 2008, 21:13
    Pete

    In sfarsit si cateva sfaturi pentru sarcina !sunt in luna a saptea si am o problema cu petele de doua luni folosesc crema de protectie solara dar fara rezultat. Ce alte solutii mai sunt impotriva lor?

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod