Falsele mituri ale frumusetii

Frumusetea a constituit intotdeauna un subiect nesfarsit de discutii, opinii si sfaturi, care decurg fie ca urmare a experientei acumulate, fie in urma consultarii unor specialisti sau a unor publicatii de profil. Fiecare femeie este frumoasa intr-un fel unic si, implicit, respecta anumite reguli pentru a fi mereu atragatoare. Insa nu tot ceea ce se aude este neaparat si adevarat - dar, tocmai pentru ca s-a vorbit mult despre problema respectiva, suntem tentati sa ne-o asumam ca pe un adevar absolut. Insa... nu cumva ne impunem chiar noi niste restrictii, pe care altminteri le-am putea evita?

Iata cateva exemple. Un strat mai gros de fond de ten va acoperi ridurile. Gresit. Daca procedezi astfel, nu vei "reusi" decat sa le accentuezi si sa atragi si mai mult atentia asupra lor. Sau: daca aplici mai multa crema hidratanta, tenul va fi mai ocrotit de actiunea nociva a plouarii si radiatiilor ultraviolete. Iarasi gresit. Daca trasezi o linie mai groasa cu ajutorul creionului de buze, vei avea o infatisare mai senzuala. Nu numai ca este gresit, dar mai este si inestetic. Dar sa le luam pe rand...

Mit: Daca nu indepartezi rimelul, genele vor parea mai groase si mai lungi

Partial, este adevarat, dar nu in sensul la care te gandesti tu. Cu alte cuvinte, nu este deloc recomandabil sa faci acest lucru! De acord, genele vor parea mai groase - dar numai pentru ca sunt "sufocate" si, daca vei face de multe ori greseala aceasta, genele se vor usca si vor deveni casante, sfarsind prin a cadea. Multe femei isi demachiaza genele numai de doua sau trei ori pe saptamana, dar acest ritual ar trebui sa fie la fel de respectat precum cel de indepartare a machiajului si aplicarea cremei de noapte.

Mit: Un strat mai gros de fond de ten va acoperi ridurile

Aceasta este o convingere destul de raspandita, insa nimic nu ar putea fi mai departe de adevar. Cu cat aplici mai mult fond de ten sau pudra compacta, produsul se va aduna in pliurile pielii la fiecare contractura a muschilor faciali, iar ridurile - evident - vor deveni cat se poate de vizibile. De aceea, se recomanda ca baza de machiaj sa fie cat mai subtire si intr-o nuanta deschisa pentru ca reflectia luminii va distrage atentia de la riduri a oricarei persoane care te priveste.

Mit: Daca ai ochii albastri, nu ar trebui sa folosesti fard albastru

De fapt, combinatia aceasta este una dintre cele mai fericite. O umbra de fard bleu va accentua foarte frumos culoarea naturala a irisului, dupa cum un fard verde deschis va atrage atentia asupra ochilor verzi. Singurul aspect de care este bine sa tii cont este de a nu folosi o nuanta mult mai inchisa decat cea a ochilor tai. In definitiv, scopul este sa obtii un ton complementar, nu de a accentua excesiv culoarea.

Mit: Culoarea roz este recomandata oricui, conferind un aspect natural

Afirmatia este intemeiata numai pentru acele femei cu tenul deschis. Daca esti bruneta si ai pielea maslinie, culoarea roz te va face sa apari fie ca si cum tocmai esti bolnava si ai febra, fie ca o actrita de drama. In acest caz, contrastul nu este atractiv, ci strident si inestetic.

Mit: Folosirea dermatografului negru in partea interioara a ochilor va intensifica privirea

Daca privesti lucrurile din punct de vedere logic, iti vei da singura seama ca nu are cum fi adevarat. Se stie ca negrul subtiaza, asa incat efectul ar fi ca ochii tai vor fi asemanatori celor ai asiaticilor (ceea ce nu are cum sa te avantajeze, pentru ca ai trasaturi europene). In schimb, un dermatograf alb - si, in general, unul cu nuanta deschisa - va conferi mai multa stralucire ochilor si ii va face sa para mai mari.

Mit: Femeile care au peste 30 de ani ar trebui sa foloseasca numai farduri mate

Plictisitor. Aspectul tau ar fi unul tern si obosit. Chiar daca nu mai ai 20 de ani, o umbra de stralucire, discreta dar de efect nu dauneaza niciodata. Reflexele luminoase vor atrage atentia asupra ochilor si buzelor - ce poate fi mai agreabil decat niste buze cu aspect umed, ca de fruct parguit? Nu renunta la aceste produse, te vor face sa arati mai tanara, dar nici nu exagera pentru a nu parea un fel de adolescenta intarziata...

Mit: Daca aplici mai multa crema hidratanta, tenul va fi mai protejat

Adevarul este ca singurul rezultat pe care l-ai obtine ar fi ca va trebui sa-ti cumperi mai repede o noua cutie de crema. Epiderma are capacitatea de a-si lua singura cantitatea de produs de care are nevoie, iar restul va ramane pe fata si tenul va capata un aspect uleios si dezagreabil. Asadar, aplica intai un strat subtire si uniform si, numai daca simti ca este nevoie, repeta procedura. Dar de doua ori este suficient, crede-ma.

Pentru machiajul de seara, se recomanda un fond de ten intr-o nuanta mai inchisa

Oare de ce atat de multe femei procedeaza astfel? Chiar daca machiajul de seara este unul mai intens, acest lucru nu este valabil si in ceea ce priveste fondul de ten. Doar nu ai vrea ca fata si gatul sa fie cu doua-trei tonuri mai inchise decat restul pielii. Foloseste baza de machiaj obisnuita, un fard de ochi si un ruj mai intense, iar efectul va fi pe masura asteptarilor!

Fardul de obraz nu poate fi niciodata prea mult

Asta numai daca vrei sa arati ca o papusa de portelan pictata... Majoritatea femeilor aplica fard de obraz in nuante foarte intense, in timp ce stau la nici cinci centimetri de oglinda. Bineinteles ca, in acest caz, vei parea palida. Da-te doi pasi mai in spate si priveste-ti fata in ansamblu. Nu cumva semeni cu un fel de clovn? Ideal ar fi ca mai intai sa aplici rujul si, in functie de nuanta si intensitatea acestuia, sa aplici fardul de obraz.

Creionul de buze vizibil va crea efectul unor buze mai pline si senzuale

Putine lucruri ar putea fi mai vulgare decat un creion de buze inchis si un ruj mai deschis cu trei-patru tonuri. Aspectul va fi strident si artificial. Exista multe modalitati pentru a da impresia de buze mai mari si mai incitante, dar acesta clar nu este unul dintre ele. Creionul de buze ar trebui sa fie mai deschis decat rujul. In felul acesta, vei evita sa arati caraghios dupa ce rujul s-a sters si a ramas doar conturul...



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod