Esenta personalitatii tale? Magicul parfum...

Parfumul reprezinta o carte de vizita mai elocventa decat ai crede si dezvaluie despre tine mai mult decat iti imaginezi. Spre exemplu, cand a fost intrebata ce poarta in timpul noptii, Marylin Monroe a raspuns: "Chanel 5". Aceasta replica a fost edificatoare din multe puncte de vedere, Marylin definindu-se, inclusiv astfel, ca o femeie senzuala, atragatoare, pasionala si... constienta de aceste insusiri.

Asadar, iata ca rolul parfumului este mult mai semnificativ, pentru ca el constituie esenta personalitatii tale. Tocmai de aceea trebuie sa-l alegi astfel incat sa te reprezinte. Usor de spus, dar...
nu, nu "mai greu de facut". De fapt, este simplu, conditia fiind sa respecti cateva reguli simple.

Fa-ti o lista cu esentele preferate

Pentru unele dintre noi, mirosurile dulci sunt foarte agreabile. Altor femei le dau dureri de cap, in sensul propriu al termenului. Prin urmare, un prim pas consta in identificarea aromelor preferate: florale, lemnoase (cedru, santal), vanilie, si asa mai departe.

Foloseste cu incredere testerul

Atunci cand mergi intr-un magazin de specialitate, trebuie sa tii cont de faptul ca exista posibilitatea ca testul sa nu fie concludent. In atmosfera deja impregnata de cele mai variate mirosuri, este greu sa iti dai seama.
Asadar, pulverizeaza parfum pe cartonasul special, de la distanta de 30 de centimetri si apoi, daca iti place, la incheietura mainii, unde pulseaza sangele si mirosul este fidel redat.

Nu poti avea niciodata prea multe parfumuri

Nu este obligatoriu sa te limitezi la un singur parfum, chiar daca simti ca este "al tau". Poti foarte bine sa te regasesti in trei-patru parfumuri, pe care sa le rotesti in functie de anotimp. De exemplu, vara poti opta pentru un parfum care contine un procent mai scazut de alcool, mentinand astfel prospetimea. De asemenea, poti alterna parfumurile la fiecare cateva zile, eliminand astfel riscul de a te plictisi.


Pastreaza parfumul intr-un loc intunecos

Stiu cat de tentanta este perspectiva unei masute de toaleta pe care stau aliniate diferitele flacoane de parfum, de diferite forme si culori. Insa nu ar fi prea indicat, deoarece expunerea indelungata la lumina deterioreaza, in timp, compozitia parfumului si aroma acestuia. Cel mai bine este sa le pastrezi in cutia originala, intr-un sifonier. In felul acesta, te vei bucura de ele aproximativ doi ani...

Pulverizeaza cu atentie...

Alcoolul din compozitia parfumului poate cauza iritatii. Asadar, uita de "trucul" de a pulveriza parfum in aer si de a trece apoi "prin el".
Acest lucru poate afecta epiderma si scalpul. De asemenea, nu pulveriza pe haine, pentru ca ai putea afecta tesatura, si nici mirosul nu va fi acelasi. Parfumul trebuie aplicat numai pe piele.

Aplicarea perfecta?

Inainte de a te imbraca, pulverizeaza parfum la incheieturi, pe decolteu si sub urechi. Sunt zonele cele mai sensibile, deci parfumul va persista pe durata intregii zile.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod