Epilarea cu aparatul de ras: 3 riscuri la care te expui dacă nu o faci corect

Când ai schimbat ultima oară lama de ras pe care o folosești la duș?
Raspunsul la aceasta intrebare este esential pentru sanatatea pielii tale. Majoritatea femeilor folosesc epilarea cu lama de ras, macar ocazional, daca nu saptamanal. Este o metoda simpla, rapida si nedureroasa, in comparatie cu alte optiuni.

Chiar daca pare o metoda sigura si simpla, la indemana oricui, epilarea cu lama de ras aduce cu sine riscuri destul de mari atunci cand nu este efectuata corect. Iata ce spun dermatologii!

Cele mai frecvente 3 greseli in epilarea cu lama de ras si riscurile aferente fiecareia


1.
Te epilezi cu o lama tocita


De la o utilizare la alta, lamele devin din ce in ce mai putin ascutite. Acest lucru inseamna ca va trebui sa aplici mai multa presiune pe piele sau sa epilezi o anumita zona de mai multe ori. Asta duce, bineinteles, la suprasolicitarea pielii adesea sensibile, mai ales din zona axilei sau din zona inghinala.

„O lama tocita nu poate taia eficient parul, astfel ca firele sunt trase, iar foliculii se pot irita si infecta mult mai usor”, explica dermatologul Adarsh Vijay Mudgil pentru Well and Good.
Acesta mentioneaza ca foliculita nu va intarzia sa apara daca folosesti constant o lama care si-a pierdut ascutimea.

2. Folosesti o lama veche, pastrata necorespunzator


Ai intrat in cada, ai dat drumul la apa si ai aplicat gelul de dus pe pielea uda. Daca tot esti aici, te-ai gandit sa te si epilezi rapid. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod