Epilarea celor mai delicate suprafete ale corpului

In materialele precedente am vorbit despre diferitele metode de indepartare a parului nedorit de pe corp, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Astazi incheiem serialul nostru despre epilare, referindu-ne la una dintre cele mai delicate aspecte ale problemei: epliarea celor mai delicate suprafete, respectiv zona inghinala si fata. Care sunt cele mai indicate proceduri in cazul fiecareia? La ce riscuri te expui? Ce trebuie sa stii inainte de a intra intr-un salon de cosmetica pentru o sedinta de electroliza, de exemplu?

Epilarea in zona inghinala

Ceara epilatoare reprezinta cea mai buna metoda de indepartare a firelor de par din aceasta portiune a corpului. Efectul se mentine timp de cateva saptamani si, in afara de aceasta, pielea ramane neteda si matasoasa pana la aparitia primelor fire. Acestea vor creste mai rare si mai fine, pentru ca ceara le smulge din radacina.

Un alt avantaj este acela ca, in principiu, ceara nu irita epiderma in aceasta zona si nici terminatiile nervoase (asa cum se poate intampla daca te epilezi ajutorul cremei epilatoare, de pilda). Prin urmare, exceptand cazul in care pielea ta este foarte sensibila, riscurile aparitiei iritatiilor sunt relativ reduse. 

Cum sa scapi de parul nedorit de pe fata?

Pilozitatea faciala constituie una dintre cele mai delicate probleme ale unei femei, fiind pentru multe dintre noi un subiect tabu, ceea ce face ca totul sa fie mult mai dificil pentru cele care se confrunta cu aceasta situatie.


In acest caz, firele de par apar cel mai adesea deasupra buzei superioare, dar si in alte parti ale fetei. Inainte de a decide care este cea mai buna metoda pentru indepartarea acestora, stabileste care este cauza care a determinat aparitia pilozitatii faciale. De multe ori, problema este de natura hormonala si, in acest caz, medicul iti va prescrie o conduita terapeutica.

In cazul in care s-a determinat ca pilozitatea faciala nu este cauzata de probleme hormonale, ai la dispozitie cateva procedee eficiente pentru inlaturarea periodica a firelor de par din aceasta zona.

Penseta? Hotarat, nu!
Folosirea pensetei este ideala pentru sprancene, dar nu este recomandata in cazul de fata. Smulgerea repetata a firelor de par poate cauza iritatii la nivelul foliculilor, iar in cazul femeilor care au tenul mai inchis la culoare, exista riscul sa ramana urme greu de ascuns. Exceptand cazul in care nu ai decat cateva fire izolate pe fata, nu folosi penseta decat pentru definirea si mentinerea sprancenelor.

Crema depilatoare? Nu e tocmai indicat...
Acest tip de produse dizolva firul de par pornind de la baza foliculului. Sunt ideale pentru suprafetele mari, cum ar fi picioarele, dar, cand este vorba de fata, ar putea aparea probleme. Cremele epilatoare contin o serie de compusi chimici, care dizolva keratina din care sunt compuse firele de par, dar acestia irita pielea fetei - aceasta fiind foarte sensibila.


Mai mult decat atat, crema epilatoare nu indeparteaza intotdeauna toate firele de par. Intr-adevar, este cea mai ieftina metoda pe care o poti folosi pentru indepartarea pilozitatii faciale - dar nu este lipsita de riscuri si, pe langa aceasta, e bine sa stii ca firele de par vor creste in interval de aproximativ o saptamana.

Ceara? Da, insa cu atentie si nu in toate zonele fetei!
Ceara epilatoare este una dintre cele mai raspandite procedee de inlaturare a parului nedorit de pe fata. In general, este o metoda eficienta, daca respecti regulile, insa numai pentru firele de pe buza superioara, nu si pentru cele de pe obraz, unde firul este de obicei mai aspru.

De asemenea, ceara ar putea cauza probleme femeilor cu tenul mai inchis la culoare, care se pot confrunta cu depigmentari, ca urmare a unor eventuale inflamatii si iritatii survenite.

Efectul in timp al epilarii cu ceara variaza intre 2-6 saptamani, in functie de tipul firului de par.

Electroliza? Recomandabila si eficienta, dar fii prudenta!
Procedura aceasta se bazeaza pe distrugerea radacinii firului de par cu ajutorul curentului electric, la tensiune joasa. Privind partea plina a paharului, avantajul electrolizei este ca efectul ei este mai durabil decat cel al cerii epilatoare si al aparatelor de ras electrice.
Pe de alta parte insa, este costisitoare si poate fi dureroasa.

Daca te hotarasti sa recurgi la aceasta metoda, este bine sa-ti alegi o cosmeticiana priceputa, pentru ca, daca nu este realizata corespunzator (de exemplu, cu instrumente nesterilizate), electroliza se poate solda cu leziuni ale pielii, in urma carora vor ramane cicatrice permanente. De aceea, inainte de a trece la actiune, informeaza-te cat mai amanuntit, intreaba tot ce te intereseaza, discuta si cu alte cliente ale salonului respectiv, care au recurs la aceasta metoda.

In general, electroliza este recomandata acelor femei al caror fir de par este foarte deschis la culoare (foarte blond), precum si celor care au fire de par putine si izolate.

Laser? Revolutionar si eficient, insa informeaza-te cu atentie!
Epilarea cu laser este cea mai recenta "cucerire" a tehnologiei in materie de indepartare a parului nedorit de pe corp. Tipul de epiderma ideal pentru aceasta procedura este cel deschis la culoare si cu fire de par intunecate, dar, in functie de experienta cosmeticienei respective, se pot obtine rezultate satisfacatoare si pe pielea mai inchisa la culoare. Laserul nu este foarte eficient pentru femeile al caror fir este foarte deschis (blond sau alb).

Inainte de a incepe aceasta procedura (care, asemeni electrolizei, se deruleaza pe parcursul mai multor sedinte in vederea indepartarii complete a firelor de par), cere sfatul unui specialist dermatolog, pentru a te asigura ca tipul tau de epiderma este potrivit pentru tratamentul cu laser.
De asemenea, asigura-te ca specialistul care se va ocupa de tine este calificat si competent. Iata cele mai importante intrebari pe care trebuie sa i le adresezi:

  • Aparatura va apartine sau este inchiriata?

  • In cazul in care ustensilele apartin specialistului, acesta este un indiciu incurajator in ceea ce priveste competenta si experienta acestuia in domeniu.
  • Cati clienti ati avut pana in prezent?

  • La ce rezultate pot sa ma astept?


  • Un ultim sfat: evita folosirea laserului in apropierea ochilor - de exemplu, in zona sprancenelor sau la baza superioara a nasului. Laserul penetreaza foarte adanc si, de aceea, pentru suprafetele mentionate este indicat sa recurgi la penseta, ceara sau electroliza.


    Tot ce voiai sa afli despre epilare

     

    Comentariile 51-100 din 105

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • poftadeviata pe 21 Aug 2009, 12:26
      tratament naturist

      http://www.ziare.com/Elimina_fara_durere_parul_nedorit_de_pe_corp-841946.html#adaugare-comentariu

      6
      1

    • Irina pe 27 Iul 2009, 10:47
      Asta e...

      Fetelor, si eu sunt una dintre nefericitele cu mult par, dar m-am obisnuit cu ideea. Pentru buza superioara eu folosesc ceara si rezultatele sunt bune. Am noroc cu un ten care nu este sensibil, iar mica roseata dispare in 10 min. Pe picioare, burta si fund eu folosesc aparatul de epilat electric, Nu doare foarte tare. Parul se reface...si il iau iar. Nu cred ca ar putea disparea parul din zonele astea printr-o metoda la indemana oricui. Poate doar prin metoda cu laser, dar care am inteles ca nu ofera decat o garantie de 2 ani, apoi parul poate sa reapara. Mult succes! Dar, iubiti-va corpul asa cum este.

      5
      1

    • maria pe 13 Iul 2009, 10:25
      penseta

      frate, io pe gambe folosesc penseta ! e ca un epilator numai k dureaza mai mult! si eu pana sa-mi vina mintea la cap ma faceam cu lama pe picioare! m-am facut odata cu penseta si o luna n-am mai avut prbleme ! incercati sa smulgeti firele de par . iar cei cu par in zone altele decat picioare , axila etc folositi benzi de ceara! sunt sfinte :X

      2
      1

    • irina pe 13 Mai 2009, 22:15
      vad ca nu exista solutii

      offff, eu am incercat epilarea prin electroliza , dupa o trecere completa pe gambe mai am cam 1/3 din parul de inainte , am incercat si inghinal , rezultate miraculoase ..... o singura problema durerea .........insuportabila "tortura ". am incercat tot felul de variante de anestezie locala , cu injectii subcutanate cu xilina sau lidocaina , dar care nu acopera mai mult de 2 cm patrati si lasa niste urme .....ce trec in circa 10 zile , pe zona inghinala si vreo 2 noduli ....noroc ca sau tras , mai greu dar s-au tras .....cea mai lunga sedinta la care am rezistat a fost de 2 ore , si nu va recomand sa incercati sa faceti altceva dupa sedinta decat mult somn , pentru sunt extrem de obositoare si provoaca o stare de nervozitate puternica , eu eram cat pe ce sa divortez intr-o luna de zile de sedinte de gen ! durata generala a fost de 5 ore la o gamba , cam 3 sedinte , iar la inghinal mult mai putin , cam 3 ore (dar nu total). problema mea este ca nu mai suport durerea si as vrea sa termin totusi ce am inceput , adica si coapsele , dupa ultima sedinta , am ajuns la urgenta de la supradoza de xilina (mi-am injectat cam 40 de ml de concentratie 200mg) , daca stiti vre-un loc un au aparatura sau orice care sa folosesca acelas principiu , sau vre-un anestezic local care sa poate fi folosit pe o suprafata mai mare. va rog spunetimi si mie!!!!

      0
      1

    • Tatiana pe 4 Mai 2009, 11:33
      offff

      Salut,as vrea va rog sa ma ajutati...Am deja ceva timp de cand sunt cu un barbat de 27 ani,as vrea sa imi incep viata sexuala,dar ma jeneaza faptul ca am par in multe locuri nedorite,mai ales...pe fund...sunt disperata si nu stiu ce sa fac...va rog mult sa ma ajutati..astept

      0
      1

    • lory pe 25 Apr 2009, 18:12
      pff am prea mult par pe burta spate si fund

      am incercat si decolorarea sa... dar nu are nici un efect poate doar putin la lumina artificiala,in rest ma simt odioasa:( nu stiu ce sa ma fac,poate sa ma ajute si pe mine cnv cu un sfat va rog?... acum chiar parul de pe burta spate este mult mai urat...:(

      4
      1

    • par pe burta pe 25 Apr 2009, 17:10
      par pe burta

      buna am 17 ani si a incepot sa imi creasca par pe burta din disperare l-am smuls cu penseta dar tot creste :(( ce sa fac ?? help ^:)^

      3
      3

    • ank pe 13 Apr 2009, 22:28
      pt roberta

      **eu am auzit,roberta,k cea mai eficienta metoda e epilarea cu ceara,lasand pielea din zona inghinala f.fina mai mult d o sapt(conturul se realiz.cu ajutorul unei pensete,in cazul in kre nu doresti epilarea in totalitate a acestei zone).in plus dupa kteva epilari,parul se rareste si subtiaza....insa in zona burtii,as avea si eu nevoie d un sfat,mi-e frik s nu se agraveze situatie.in kzul acesta,mai bn raman asa,desi......numai la asta imi sta gandul**

      1
      3

    • ank pe 13 Apr 2009, 21:48
      par p burta

      **am si eu aceeasi problema....par p burta.heeeeelpp***

      3
      3

    • Roberta pe 2 Apr 2009, 14:45
      .

      am nevoie de ajutor!...ma epilez in zona "V" si sunt ingrijorata deoarece , nu ma pot epila normal,dupa epilare(cu lama) mai raman fire de par si acele inteapa, si ma deranjeaza....va rog sa imi spuneti cu ce si cum sa ma elipez sa nu ma intepe,si dupa epilare sa am piele fina in zona V....va multumesc!

      2
      2

    • laurita pe 30 Mar 2009, 15:55
      epilatul

      si yo am aceeasi problema...am crezut k sunt singura finta anormala atat de paroasa da nu-i chiar asa...am par p picioare in totalitate...inghinal si fund nu mai zis...par pe spate si burta plus piept putin...si dasipra buzei superioare..practic pe toata suprafata corpului:((:((un sfat va rog...cea mai indicata epilare...pentru picioare de la genunchi in os folosesc epilator...dar ce fac cu celelate zone???:((help

      3
      1

    • catalina pe 25 Feb 2009, 20:21
      epilarea inghinal

      as vrea sa stiu si eu de unde pot cumpara ceara fiarbinte pt epilat inghinal.....................de mult caut firme pe net dar nu gasesc nimik....am auzit ca la top line in brasov s`ar gasi dar.....nu am cand sa ajung..............va rog datimi si mie mai multe adrese sau macar una de unde sa cumpar ceara asta.......pls

      0
      1

    • lory pe 18 Feb 2009, 20:48
      pff am prea mult par pe burta spate si fund

      ce sa fac?am 17 ani si imi este si rusine sa port haine scurte sau sa merg la plaja:-?? nu mai vreau sa ma uit in oglinda ...vreau sa scap de el cum sa fac un sfat va rog...am auzit de decolorarea sa dar imi este frica sa incerc pt ca nu stiu ce decolorator sa folosesc va rog niste sfaturi... va multumesc!

      3
      1

    • carmen pe 8 Feb 2009, 16:14
      epilarea in zona axilara

      buna ziua,as avea nevoie de un sfat,va rog mult;in timp ce ma epilam cu epilatorul pt prima data la subrat,ma ardea si imi curgea sange,iar acum tot nu mi-a trecut durerea,intr-adevar nu mai este atat de puternica insa totusi persista.Este ceva normal toate acestea?Dc imi va trece durerea,sa continui sa ma epilez cu epilatorul in aceasta zona? Va rog din suflet dc ma puteti ajuta cu un sfat,o parere.

      2
      2

    • Claudia pe 6 Feb 2009, 19:44
      par in zona sfarcurilor

      Buna...si eu ma aflu intr-o situatie nu tocmai placuta...am par in jurul sfarcurilor si ma simt groaznic din aceasta cazua,e adevarat pensatul e o solutie insa. mi-as dori sa scap cumva de ele(firele de par).la doctor nu as vrea sa apelez,am 17 ani:(

      8
      0

    • elena pe 4 Feb 2009, 12:18
      par pe fata

      buna.am si eu aceeasi problema ca si voi.cum as putea sa scap de el?nu m-am facut nicioadata pana acum si nu il mai suport.ma gandeam sa ma fac cu benzi cu ceara weet sau strep dar ce ma fac ca am si p obraji?care e cea mai buna metoda.?va rog ajutati-ma nu stiu cum sa scap de el.iar la salon mi-e cam rusine.eu sunt o fire si mai retrasa.cu ce as putea sa ma fac in special pe obraji?multumesc anticipat :*

      0
      3

    • alina pe 23 Ian 2009, 02:36
      par pe fata

      Buna ziua !am 27 ani si am observat ca in ultimi 5 ani a inceput sami creasca par pe fata .Nu stiu ,cred ca e ceva hormonal ,poate se datoreaza injectiilor contraceptive pe care le fac o data la 3 luni.Problema e ca nu stiu ce sa ma mai fac ,pe buza superioara si pe barbie imi iasa fff multe fire de par.Va rog ajutatima !ce as putea face?

      12
      1

    • cristinik87 pe 21 Dec 2008, 23:23
      Par pe fata

      Buna ziua! am 22 ani si am observat ca in ultimi 2 ani a inceput sa imi creasca par pe fata.Cred k e o problema hormonala,dar nu stiu la ce doctor sa apelez.De 2 ani nu mai traiesc ,plang mai tot timpu si nu stiu cum as putea sa rezolv aceasta problema. M-am gandit sa apelez la epilare definitiva dar ma gandesc sa nu imi reapara. imi doresc k mos craciun sa imi aduca un raspus. VA rog sa ma ajutai cu un raspuns pentru a putea stariesc din nou.

      4
      2

    • anonim pe 10 Nov 2008, 21:48
      par pe fund

      cum as putea sa scap de el,ce metoda de epilat e buna,ce pot sa fac sa scap de el si sa nu am probleme din cauza asta sa creasca a proasta va rog ajutatima ca nu il suport nu e mult dar e destul sa nu il suport.:Dms anticipat

      0
      1

    • andrei pe 28 Oct 2008, 13:49
      parul de pe fund

      am si eu o rugaminte,daca imi puteti spune cum pot scapa cat mai repede de parul de pe fund?am un prieten care este distrus din aceasta cauza,si de aceea va rog sa il ajutati!

      5
      1

    • Georgia pe 24 Oct 2008, 15:17
      Am nevoie de un sfat

      Problema mea a inceput la varsta de 14 ani cand mi-a venit prima data ciclul,venea neregulat de 2 ori pe luna sau o data la 2-3 luni tot atunci a inceput sa-mi creasca par mult pe tot corpul,in special pe fata.Ginecologul mi-a' recomandat pilula contraceptiva pt reglarea menstruatiei,dar problema pilozitatii a ramas si sunt f complexata.Problema mea este de natura hormonala.Imi puteti da un sfat,la ce medic trebuie sa ma adresez sau cum as putea sa rezolv problema pilozitatii in cazul meu? Va multumesc

      4
      1

    • anonim pe 22 Oct 2008, 22:42
      help

      Am nevoie de ajutor...dintr-o prostie mare m-am ras pe fata cand eram mai mica iar acum imi creste par mult pe fata...nu stiu ce sa mai fac.

      1
      1

    • vesa debora pe 21 Oct 2008, 22:27
      iritatii in zona pubiana

      buna!am o mare problema.in zona pubiana am icnercat sa ma epilez cu creme si cu lame...insa in ambele cazuri am fost dezamagita din cauza acelor punctisoare rosii acre apar imediat dupa epilare.desi am folosit diverse geluri ..nimic nu a dat rezultate...ce sa fac?arata asa urat...si am impresia ca nu mai scap de ele....

      0
      2

    • anca pe 2 Oct 2008, 10:34
      aceeasi neplacere

      As dori sa stiu cum sa scap de firele de par din jurul sfarcurilor.Sunt foarte deranjante si nu stiu ce ar trebui sa folosesc sa le inlatur si in acelasi timp sa nu patesc nimic la san.

      2
      1

    • Butterfly pe 9 Sep 2008, 13:57
      zona inghinala

      Buna, am si eu o problema. Am 16 ani si sunt foarte complexata de faptul ca am culoarea prea inchisa in zona inginala, Nu stiu ce sa mai fac, am vorbit cu mai multe persoane si toate mi`au spus ca e ceva normal sa fie asa, dar mie tot mi se pare prea inchisa.In plus si pe partea inferioara a picioarele, in apropiere de zona inghinala, tot asa ii!....Ce sa fac?Ajutati`ma va rog....Multumesc!

      2
      3

    • anonimul pe 22 Aug 2008, 14:37
      stiu scaparia epilari

      toti cei care au par pe burta si piept dak vrea sa scape de el sfatul meu este sa se faca cu cera pentru ca dupaceia creste tot mai rar si mai fin stiu din propia experienta la inceput doare unpic

      2
      1

    • ioana pe 1 Aug 2008, 19:11
      epilare

      epilarea cu laser in saloane e destul de scumpa eu la o sedinta am dat in jur de 400 lei acu depinde si unde mergeti si cat e suprafata pe care vreti sa av epilati....laseru are dimensiunea cam 2cm/1 amplasarea acelui dreptunghi de la laser costa cam 5 euro...

      0
      2

    • ingerasha pe 25 Iul 2008, 21:44
      epilare

      as vrea si eu sa stiu cat de eficient este epilatorul cu laser pt uz personal????!!!...si cam cat ar costa epilarea cu laser in saloanele specializate????

      1
      1

    • delia pe 23 Iul 2008, 15:41
      hy

      de vro 6 ani am observat ca am o pilozitate destul de densa:( de pe la varsta de 13-14 ani au inceput sa-mi creasca fire de par in zona barbiei,de asemenea peste ceva timp mi-au aparut si pe obraji ,perciuni mai desi!pe corp aveam parul foarte des si negru pe aproape 70% din suprafata corpului ,pe fund ,burta ,in jurul sfarcurilor,:(am fost afectata ft tare am fost si sunt inca ft complexata de acest defect pe care il am!apoi pe la vro 16 ani am consultat un medic specialist endocrinolog deorece .. nu aveam menstra!am fost diagnosticata cu o glanda hormonala ,urmez tratamnetul de vro 4 ani si ce sa zic .. lucrul bun de aici este faptul ca imi vine menstra intradevar fortat ,si faptul ca medicamentele pt stoparea parului mi-au subtiat parul de pe tot corpul si sa rarit foarte mult!nu in totalitate insa cu medode de epilat am reusit sa trec cat de putin peste acest mare complex al meu.de asemenea mi-as dorii sa nu mai fie deloc insa este greu cu putina.totusi ajutati-ma cu un sfat sa scap de acest par nedorit de pe fata ! multumesc

      2
      2

    • Oana pe 26 Iun 2008, 11:44
      Help!

      Din momentul in care mi-au crescut sanii mi-au aparut fire de par in jurul sfarcurilor (si mama mea are acceasi problema). Cum pot fi indepartate aceste fire de par? Este vreun pericol daca le smulg cu penseta? La ce fel de medic trebuie sa merg? Multumesc!!

      0
      2

    • cristina pe 19 Iun 2008, 15:16
      ajutor

      am o problema ....mi-am cumparat benzi cu ceara sa ma epilez la subrat ca am auzit ca daca te faci cu ceara nu iti mai creste asa repede..dar cand am dat banda jos sa trag nu mi-a smuls nici un fir de par dar in schimb mia ramas cera pe pile la subrat ce sa fac????ajutati-ma va rog mult

      0
      4

    • ioana pe 18 Iun 2008, 00:15
      parul nedorit

      eu am intrebat un specialist si mi sa spus sa nu smulg firele mai ales daca te gandesti sa faci o epilare cu laseru....in rest si eu as vrea daca ma poate ajuta cineva...k vad ca raspunsuri nu prea sunt,cum sa scap de parul de ep burta....cu ceara nu e prea dureros?sper sa gasim raspunsuri si noi la intrebarile noastre....

      0
      1

    • ioana pe 18 Iun 2008, 00:09
      parul de pe fata

      si eu am asemenea probleme,eu am fost la bucuresti la o clinica unde fac epilare definitiva cu laseru,e destul de scump....,in ceea ce priveste sa faceti firele de par sa nu se mai observe asa tare le puteti decolora,decolorantu il gasiti in orice farmacie....

      1
      1

    • andreea pe 17 Iun 2008, 19:51
      epilarea

      c pot sa fac sa scap d parul nedorit d p fata?si sa nu mai creasca aiurea pls help me:((

      1
      0

    • emilia pe 5 Iun 2008, 15:01
      inghinal

      am o problema! ma obsedeaza deja!mut par in zona inghinala,cam de un am ma fac cu epilatorul pe unde pot si restul cu lama! in zona fundului mi s/a extins de nu mai pot sa stau la plaja! sunt distrusa...va rog ..niste sfaturi k imi vine sa cred k sunt cea mai paroasa fiinta din lume!

      3
      0

    • elena pe 29 Mai 2008, 11:45
      parul nedorit

      am mult par in zona pubiana si se extinde pe picioare. ce sa fac ? va rog ajutatima

      0
      2

    • isa pe 29 Mai 2008, 00:19
      despre epilare

      In primul rand vreau sa raspund unei comentariu de mai sus (alina maria). Nu cred ca daca te-ai ras odata, in copilarie, pe picioare (din greseala) acesta ar fi motivul pt care iti creste parul in acea zona. Cred ca e pur si simplu o chestie de anatomie. Eu spre exemplu, ma rad din cand in cand si mai sus de genunchi, si tot nu am decat un fel de puf. De asemenea, desi doar de cateva ori in dolescenta (acum am 30 de ani) m-am epilat cu ceara si am renuntat pt ca nu suportam durerea, in general ma rad cu aparate normale de ras (nu electric), cam o data pe saptamana, pt ca abia atunci incepe sa se vada parul, si asta numai pe picioare de la genunchi in jos. In cei peste 10 ani de cand ma rad pe picioare, parul nu e nici mai des, nici mai aspru...iar pielea e inca fina. De aceea nu cred ca e "vina" aparatului de ras ca iti creste parul (mai des) pe picioare...Apoi, celor care au probleme cu parul pe fata. Din cate stiu, cea mai eficienta metoda, si mai la indemana e epilatul cu ceara. Pt sprancene in schimb eu as recomanda, celor care isi permit si sunt asa mai lenese (ca mine), electroliza. Eu tocmai ce am inceput la un salon, mi-am luat un pachet pt vreo 15 sedinte, sunt deja la a doua sedinta si zic ca e suportabil. Nu se vad semne vizibile, singura problema e ca nu trebuie sa te expui la soare. E destul de invaziva metoda, dar cred ca merita, macar cativa ani dupa, daca nu tot restuil vietii, nu ma va mai preocupa problema pensatului sau a epilarii sprancenelor.

      1
      1

    • deutza pe 10 Mai 2008, 11:38
      parul de pe fata

      am maceeasi problema k si voi;parul de pe fata ma gandeam la varianta q vopsitul blond,am auzit k e eficienta si vreau sa va intreb dak stiti de unde pot cumpara vopsea pt fata.e ffff urat ce ni se intampla

      1
      1

    • moreanu denisa pe 6 Mai 2008, 16:01
      parul nedorit

      buna..va rog frumos sa ma ajutati..am par peste tot..numai suport ceea ce ma deranjeaza cel mai mult este fata..nush ce as putea face..mustata o iau cu ceara uneori sau cu penste..iar pe obraji pe langa perciuni si sub barbie nu am umblat as vrea sa imi dati un sfat kare sa functioneze va rog din suflet multumesc

      1
      0

    • tzuku pe 25 Apr 2008, 15:46
      m am saturat

      nu mai vreau par u mai suport vreau sa fiu free! vam poopat apropo: ajutor

      1
      0

    • Nicole pe 22 Apr 2008, 06:26
      epilat

      Buna. Eu am fost la o clinica specializata pt epilare cu laser.... am dat 1300 ron - inghinal, axial si picioare - prima oara; tratamentul trebuie repetat la o luna.. mi s-a spus- ok. Am fost si a doua luna.. 1300 ron iar,... incepusera sa cada firlele de par, pielea mai neteda.... eram in extaz... cand ce sa vad pe picioare jpe gambe.... puncte negre... hmmm.. zic hai sa strang (storc) ca la un cos.. si uite asa mi-am scos firele de par moarte care nu ieseau nu cadeau nu nimic.. am facut si cateva infectii inghinal si pe picioare ca deh.. iar acum am acelasi par pe care-l aveam si inainte.. des negru si foarte tepos:) Ca idee ca sa te epilezi dfinitiv trebuie sa faci 5-6 sedinte adica 5-6 luni, sa te epilezi cu ceara intre timp ca nu cumva sa patesti ca mine si dup-aia cica se fac sedinte de "intretinere" la 1 luna, la 2 samd:) daca ai bani si nervi ahhh si cam doare cel putin inghinal.. daca ai bani si nervi... bafta.. nu e asa scump daca vrei doar o zona. de ex inghinal total era parca 90 euro asta ar insemna 300ron pe luna... facial parca tot cam asa s.a.m.d Bafta va doresc

      1
      1

    • diana pe 19 Apr 2008, 18:32
      cum pot sa indepartez parul de pe fatza?

      buna! as avea ji eu o intrebare....cum as putea sa scap de parul de pe fatza?in zona obrazului am fire de par mai negre ji se vede destul de urat daca te apropii mai tare.daca ash apela la un dermatolog pt a jtii daca pot sa fac tratamentul cu laser,ar fii bine?sunt mai creola ji de aceea apelez la dvs.,sa stiu daca tratamrntul cu laser e bun. Va multumesc!

      1
      0

    • vio pe 16 Apr 2008, 12:34
      epilare de care???

      am pe obraz fire de par si pe buza sup de la gura si daca il iau cu epilatorul imi coace.mentionez ca am pielea mai creola,un ten inchis nu alb si as dori sa scap de ele ptr ca ma jeneaza mult???ce pot face???nu mai zic ca am par mult si pe picioare,inghinal si pe fund.ce pot face dati-ne o solutie????

      1
      0

    • oana pe 11 Apr 2008, 15:57
      parul nedorit de pe fata

      nu stiu cum sa scap de parul nedorit de pe fata va rog sa ma ajutati cu un sfat

      1
      0

    • Nata pe 10 Apr 2008, 19:39
      epilator laser

      Buna,am nevoie de un ajutor,mi se extinde paru din zona pubiana pe picioare si m-am gindit ca solutia ar fi sa fac tratament cu laser in aceasta zona .As vrea sa stiu daca pot gasi un epilator cu laser la un pret mai acceptabil pt a putea sa ma epilez acasa......va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi

      0
      1

    • ioana pe 9 Apr 2008, 18:55
      epilarea

      as vrea sa stiu daca pot gasi un epilator cu laser la un pret mai acceptabil pt a putea sa ma epilez acasa....cand am fost mica am luat un tratamean care mi-a produs o dereglare hormonala si sufar de o epilazitate crek rara ...cel putin asa zic eu....ar fi mai preferabil pt mine sa ma epilez acasa....va rog daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi

      3
      0

    • Alina Maria pe 2 Apr 2008, 10:43
      Epilarea

      Buna!....As dori sa cer sfatul unui specialist.Va rog din suflet sa ma ajutati, sa-mi dati un sfat in privinta epilatului.Cand am fost mai mica mam facut cu lama pe picioare si acum imi pare extrem de rau,pt ca am facut cea mai mare prostie din viata mea.A inceput sami creasca si mai mult par si de la genu nchi in jos si de la genunchi in sus.Ma epilez cu un epilator electric de la sylk-epil de mai bine de un an.Ce ma deranjeaza cel mai mult pe langa faptul ca ma doare de fiecare data cand ma fac, este ca imi creste foarte repede, intr-o saptamana si ceva firele incep sa creasca. Daca ma fac cu lama imi cresc 2-3 fire intr-un loc si mai repede de o saptamana.Vreau sa scap de parul de pe picioare pt ca nu il mai suport.Ce alte metode ar mai fi? Sa nu imi mai creasca asa de repede.Va rog mult sa ma ajutati vreau sa scap de el cat mai repede.Va multumesc!

      2
      0

    • catalina pe 1 Apr 2008, 13:58
      epilare-axila/inghinal

      as avea 1 intrebare in legatura cu epilarea cu ceara la subrat, si in zona inghinala privind riscul unei infectii, sau al unei alte ... 'boli'. de asemenea voiam sa cer 1 recomandare privind crema care trebuie folosita dupa, in cazul pielii sensibile, in ambele cazuri.

      1
      0

    • ciurea alexandra pe 19 Mar 2008, 19:19
      par pe fata piept si sub barbie

      sunt intro situatie destul de disperata,am par aproape pe tot corpul.cum as putea scapa de el?Parul de sub barbie il smulg cu penseta dar am ramas cu cicatrici sa le spun asa adica zona a devnit maronie si imi ies si cosuri purulente.Va rog din suflet sa ma ajutati

      2
      2

    • beleiu pe 2 Mar 2008, 19:28
      par nedorit pe fata

      Cum asi putea sa-mi indepartez parul nedorit? de cativa ani am si eu probleme cu parul crescut pe fata. caut de multa vreme o solutie pt. indepartarea lui dar inca nu am gasit daca poate cineva sa ma ajute,pt.ca sunt f.disperata. am ajuns sa ma pensez aproape zilnic. astept un raspuns. Multumesc.

      6
      0
    Pagina « 1 2 3 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod