Dr. Oz: 6 lucruri pe care trebuie să le ştii despre cremele de plajă

Expunerea prelungită la soare îmbătrâneşte prematur pielea şi cauzează riduri adânci. În plus, riscul de cancer va fi unul mai ridicat. Află cum te pot proteja cremele de plajă!
Îţi place să stai la soare? Ar fi bine să nu exagerezi, să foloseşti cremă cu factor de protecţie şi să eviţi intervalul orar 11-17 când soarele este foarte periculos. De asemenea, nu uita să reaplici crema de plajă de fiecare dată după ce ai făcut o baie în mare sau la piscină.

Pe lângă aceste sfaturi de care trebuie să ţii cont ca să îţi fereşti pielea de îmbătrânire şi cancer, iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoşti despre cremele de plajă:



1. Nu folosi crema de plajă de anul trecut!


Cele mai multe dintre ele sunt marcate cu recomandarea producătorului de a fi folosite pentru numai 12 luni de la deschidere.
Eficienţa se va deteriora considerabil după această perioadă, iar ingredientele active îşi vor pierde puterea şi rişti să rămâi cu foarte puţină sau zero protecţie împotriva razelor ultraviolete dăunătoare.


2. Foloseşte creme cu factor de protecţie cât mai ridicat!

Foloseşte cremele cu protecţie solară de fiecare dată când te expui la soare, iar dacă petreci mai multe ore pe plajă se recomandă reaplicarea unui nou strat de cremă. Aplică loţiunea cu protecţie solară cu 30 de minute înainte de a ieşi la soare şi reaplică un nou strat la fiecare 2 ore.


3.
Oxidul de zinc este primul ingredient pe care trebuie să-l cauţi


Primul şi cel mai bun ingredient dintr-o cremă de plajă este oxidul de zinc, urmat de dioxidul de titan. Aceste două ingrediente blochează acţiunea nocivă a radiaţiilor solate asupra pielii.


4. Verifică întotdeauna termenul de valabilitate al cremei

Odată ce ai început crema de plajă, nu o folosi mai mult de 12 luni. De asemenea, înainte de a o folosi sau de a o cumpăra verifică termenul de valabilitate inscripţionat pe produs.



5. Foloseşte crema de plajă chiar dacă este înnorat


Fie că eşti pe plajă sau ai mult de umblat prin oraş este recomandat să aplici un strat generos de cremă cu factor de protecţie chiar dacă afară este înnorat.


6. Stai departe de cremele care au vitamina A!


Este mai mult decât benefic să consumăm alimente bogate în vitamina A, însă se pare că ne face extrem de rău dacă o aplicăm pe suprafaţa pielii. Cele mai recente cercetări întreprinse de FDA indica faptul că vitamina A - retinyl palmitate - aplicată pe piele şi în prezenţa soarelui creşte riscul de dezvoltare a tumorilor canceroase la nivelul pielii.
Acest lucru este îngrijorător dacă ne gândim că 41% din cremele fotoprotectoare de pe piaţă conţin acest ingredient.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod