Dr. Oz: 5 trucuri ca să-ţi protejezi pielea iarna

Odată cu scăderea temperaturii, capacitatea pielii de a reţine umezeala scade şi avem probleme cu pielea care devine tot mai uscată. Vezi ce soluţii practice îţi recomandă celebrul Dr. Oz pentru a remedia problema!

Odată cu scăderea temperaturii, capacitatea pielii de a reţine umezeala scade şi avem probleme cu pielea care devine tot mai uscată. Vezi ce soluţii practice îţi recomandă celebrul Dr. Oz pentru a remedia problema!

Pielea are nevoie de o hidratare mai intensă iarna, de aceea cremele şi produsele de îngrijire pe care le foloseşti pe perioada verii trebuie schimbate pentru că nu vor fi la fel de eficiente.

 

 

Iată trucurile recomandate de Dr. Oz pentru a îngriji pielea şi părul pe perioada iernii:

 

1. Nu mai face duşuri cu apă fierbinte!

Băile şi duşurile fierbinţi îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, de aceea este de preferat să nu apelezi la ele foarte des. În schimb, foloseşte pentru duşul zilnic apa călduţă.

 

2. Nu folosi săpunurile agresive!

Din dorinţa de a-ţi curăţa mâinile avem tendinţa de a ne spăla de fiecare dată cu săpun. Acest lucru va îndepărta uleiurile naturale ale pielii şi mâinile tale vor rămâne foarte uscate.

Dr.
Oz recomandă să folosim un săpun/gel natural pe bază de argilă albă (caolin) care îndepărtează murdăria şi are proprietăţi dezinfectante.

 

3. Renunţă la loţiunea de corp şi foloseşte untul de shea!

Dacă ai buzele crăpate sau pielea foarte uscată este recomandat să foloseşti untul de shea, deoarece pielea îl absoarbe foarte bine şi senzaţia de hidratare se menţine o perioadă lungă de timp.

 

4. Foloseşte doar şampoane hidratante!

Deoarece frigul afectează şi structura părului, Dr. Oz recomandă să alegi pentru această perioadă doar şampoane hidratante care au în compoziţia lor pantenol, o substanţă care împiedică uscarea părului.

Evită şamponul purifiant, deoarece îndepărtează uleiurile naturale ale părului şi îl expune agresiunilor cauzate de factorii externi.

 

5. Hrăneşte pielea din interior!

Pielea are nevoie de antioxindaţi, acizi graşi omega-3 şi vitaminele A, E, C şi complexul B. Nu uita să incluzi în dieta ta peşte gras, nuci, avocado, seminţe de dovleac, afine. În general, cât mai multe fructe şi legume în culori diferite şi în stare crudă. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod