Despre tenul sensibil și intolerant

Tenul tau este sensibil sau intolerant? Cum facem diferența între cele două tipuri de ten?

Tenul tau este sensibil sau intolerant? Cum facem diferența între cele două tipuri de ten?

Pielea sensibilă este o piele reactivă și ușor iritabilă care reacționează excesiv la diverși factori precum: frigul, căldura, vântul, variațiile de temperatură, apă, băuturile fierbinți, produsele de igienă, cosmetice etc.

Pragul de toleranță pentru pielea sensibilă este unul scăzut, iar tenul prezintă semne obiective precum înroșirea sau semne subiective precum: senzații de arsură, întepătură, prurit sau uscăciune.

Dacă tenul sensibil are pragul de toleranță scăzut, în cazul tenului intolerant, pragul de toleranță este aproape de zero. Tenul intolerant este un ten hiperreactiv ce suprareacționează la aproape orice stimul și “nu mai suportă nimic”.

Îngrijirea unui astfel de ten este o adevărată provocare.

Putem face ceva în PLUS pentru tenul intolerant?


Cercetările în domeniu au demonstrat faptul că există doi factori responsabili de apariția simptomelor pielii intolerante: alterarea funcției de barieră cutanată și reacțiile exagerate ale pielii ca organ senzorial.

Persoanele cu tenul intolerant au o barieră cutanată deficitară ce permite penetrarea pielii de către factorii alergeni. Acest lucru favorizează inflamația keratinocitelor, datorată eliberării de cytokine pro-inflamatorii și inflamația neurogenică prin activarea receptorilor TRPV-1. Odată activați acești receptori, fibrele nervoase sunt excitate, actionând simultan prin trimiterea unui mesaj nervos către creier, ce va genera durere și senzație de disconfort, și eliberarea neuromediatorilor pro-inflamatorii ce vor provoca inflamația.

Prof.Laurent Misery, expert mondial în neurobiologie cutanată, a evidențiat rolul major al receptorilor TRPV-1 și a demonstrat faptul că activarea lor este direct responsabilă pentru hiperexcitabilitatea fibrelor nervoase și transmiterea mesajului ce cauzează senzațiile de disconfort.

Abordând sensibilitatea din această perspectiva, Laboratoarele Dermatologice Bioderma fac anul acesta un pas înainte în tratamentul pielii intolerante. Pentru prima dată un laborator a creat un produs care acționează biologic pe receptorii TRPV-1, înaintea declanșării inflamației neurogenice, pentru a bloca originea senzațiilor de disconfort și a creat produsul Sensibio Tolerance Plus+, singurul tratament care blochează originea intoleranței cutanate, grație brevetului Neurocontrol, o inovație Bioderma.

Cum acționează Sensibio Tolerance Plus+?

Calmează imediat, reduce senzația de înțepătură după 15 minute de la aplicare cu 98%;

Inhibă senzația de disconfort;

Reface și fortifică bariera cutanată protejând pielea împotriva alergenilor, grație ingredientului Sodium PCA, ingredient hidratant biomimetic;

Acționează preventiv, întărește rezistența pielii reducând cu 62% hiperreactivitatea pielii în ziua 28 de tratament.

Sensibio Tolerance Plus+  este formulat în baza cartei Bioderma pentru a asigura cel mai înalt nivel de toleranță.
Conține doar ingrediente active strict necesare, prezente în mod natural în piele. Formula sa fără parfum și fără conservanți este menținută în siguranță datorită flaconului ermetic.
Dozarea optimă a produsului este asigurată de flacolul prevăzut cu pompiță.

În calitate de inovator al soluțiilor micelare, Laboratoarele Dermatologice Bioderma garantează respect total pentru sensibilitatea cutanată în procesul de curățare a pielii cu Sensibio H2O.

Sensibio H2O, prima soluție micelară, perfect compatibilă cu pielea grație formulei unice cu esteri de acizi grași a căror structură este similară cu membrana celulelor pielii, asigură o toleranță cutanată și oculară excelentă.

Sensibio Tolerance Plus+ asigură pielii intolerante confort și hidratare pe termen lung.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod