Descoperă frumusețea vârstei tale

Fiecare femeie este frumoasă, indiferent de silueta pe care o are, de mărimea hainelor, de înălțime, de greutate și, mai ales, indiferent de vârstă. Însușirea acestei viziuni asupra frumuseții și transmiterea ei următoarei generații aduce după sine creșterea stimei de sine și atingerea potențialului maxim.

În realitate, însă, percepția generală este că doar tinerețea este asociată cu frumusețea. Presiunea venită din partea societății pentru a arăta mereu tinere este atât de puternică încât mai mult de un sfert dintre femei se simt judecate de persoanele din jur în funcție de vârsta pe care o au, conform celui mai recent studiu global desfășurat de Dove*. Același studiu evidențiază faptul că doar 10% dintre femei sunt mândre să-și recunoască vârsta, iar 40% își ascund adesea vârsta reală.

Dove și-a asumat misiunea de a crea o lume în care frumusețea este o sursă de încredere, nu de anxietate.
Și are alături femei frumoase, exemple demne de urmat – femeile din echipa eva.ro: Mihaela, Larisa, Angi şi Cristina.

Mihaela (Miki), 32 de ani: "Frumusețea nu are vârstă! Deși știu că sună a stereotip, adevărata frumusețe nu este cea exterioară, deși pentru multe dintre noi, aceasta primează. Frumusețea vine din interior, vine din noi, din iubirea pe care o oferim celor din jur, din zâmbetul celui care ne iubește și ne admiră pentru ceea ce suntem. Suntem frumoase și atunci când oboseala își spune cuvântul, suntem frumoase și la prima oră a dimineții, suntem frumoase oricum și în orice împrejurare!"

Larisa, 25 de ani: "În cei 25 de ani am învățat că frumusețea unei femei este influențată cel mai mult de atitudine, de cât zâmbim în fiecare zi și mai ales de felul în care ne bucurăm de fiecare moment.
Cred că dacă toată lumea ar înțelege aceste lucruri nu ar mai exista conceptul de femeie urâtă/frumoasă, ci doar femeie, un cuvânt complex din toate punctele de vedere. Într-adevăr, frumusețea vine din interior!"

Angi, 35 de ani: "Frumusețea la vârsta (aproape) matură nu se mai definește ca în adolescență. Nu ne mai preocupă atât de mult cum ne oglindim în ochii celorlalți, nu mai contează trendul de frumusețe actual ori cea mai în vogă coafură. Frumusețea este mai puțin standardizată și mai mult interiorizată. A fi frumoasă devine a fi bine, a fi echilibrată și mulțumită de viața noastră. Frumusețea stă în atitudine, încredere în sine și în conștiința propriei valori.
Asta nu înseamnă că abandonam orice preocupare estetică, ci că putem tinde să fim cea mai bună și mai frumoasă versiune a noastră, în loc să aspirăm la standardul de frumusețe al societății."

Cristina, 30 de ani: "Se spune că apogeul frumuseții se atinge la vârsta de 30 de ani. Eu cred că vârsta este doar un număr iar frumusețea o simți indiferent de vârstă. Singura diferență este că frumusețea este percepută diferit în funcție de etapele vieții, de oamenii care te înconjoară, de starea interioară pe care o ai."

Noua campanie Dove este construită în jurul filmului ”Tu câți ani ai?”, lansat cu ocazia Zilei Internaționale a Frumuseții. Acesta are rolul de a inspire femeile să-și sărbătorească frumusețea la orice vârstă, subliniind discrepanța dintre mândria și entuziasmul cu care fetițele își recunosc vârsta și reticența femeilor de a face acest lucru.

Urmareste povestea http://youtu.be/t0cIttv4Aps și alătură-te conversației pe #MyBeautifulSelf.

Descoperă și tu frumusețea vârstei tale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod