De ce nu dau rezultate produsele de ingrijire a pielii?

Nu este de mirare ca te enervezi: au trecut deja cateva saptamani de cand folosesti cu regularitate o noua crema si nu se vede nici un rezultat. Cauzele pot fi multiple: fie nu se adapteaza tipului tau de piele, fie nu contine un ingredient esential, fie... ai avut asteptari nerealiste. Iata care sunt principalii factori pe care ar trebui sa-i ai in vedere cand iti alegi produsele de ingrijire.

Usor de folosit

Sfatul acesta se aplica in special atunci cand iti cumperi o gama completa. Daca trebuie sa te demachiezi, sa aplici o masca, pe care sa o indepartezi apoi cu apa calduta, dupa care sa aplici crema de noapte - respectiv crema de zi, urmata de crema pentru conturul ochilor, probabil ca dupa cateva zile te cam lasi pagubasa...
Si nici macar nu poti fi acuzata de neglijenta! Sa fim seriosi, chiar crezi ca vei avea rabdare seara de seara sa faci acest lucru? Daca da, felicitari! In caz contrar insa, ar fi de preferat sa-ti cumperi o crema hidratanta si una nutritiva, iar masca sa fie pentru aplicare saptamanala.

Ingrediente naturale

Cu cat sunt mai putini compusi chimici, cu atat mai mic este riscul unei intolerante a epidermei si a aparitiei iritatiilor. Poate ca produsele cosmetice obtinute din plante sunt putin mai costisitoare, insa frumusetea ta merita aceasta investitie.
De asemenea, nu uita ca sanatatea pielii depinde, in mare masura, si de stilul tau de viata. Limiteaza numarul de tigari (sau renunta complet la ele - cazul ideal!), ai grija ca alimentatia sa fie bogata in vitamine si minerale si mai saraca in grasimi, odihneste-te suficient si nu neglija exercitiul fizic.

Pretul nu este un indiciu al calitatii!

Pentru ca tot vorbeam mai sus despre costul relativ ridicat al unor produse cosmetice - ei bine, ai grija sa nu cazi in extreme! Nu este nevoie sa cheltuiesti o avere pe creme si lotiuni (decat daca esti Oprah Winfrey) si, pe langa aceasta, produsele accesibile pot oferi rezultate bune, daca se potrivesc tipului tau de piele si sunt aplicate zilnic.


Promisiuni... utopice?

Daca unele produse cosmetice iti promit "tinerete fara batranete", eliminarea (completa si definitiva!) a ridurilor si un ten de adolescenta, poate ca ar trebui sa te mai gandesti o data inainte de a le cumpara. Nu inseamna ca nu sunt eficiente, insa oricine stie ca obiectivele de genul celor mentionate sunt imposibil de atins - asadar, de ce ti le-ar promite?



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod