De ce faci riduri? Top 7 cauze!

Nu bei apă şi te expui la soare fără protecţie? Ştii că aceste obiceiuri dăunează extrem de mult pielii, însă mai sunt şi altele care favorizează la fel de mult apariţia ridurilor. Află ce să nu faci pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii!

Nu bei apă şi te expui la soare fără protecţie? Ştii că aceste obiceiuri dăunează extrem de mult pielii, însă mai sunt şi altele care favorizează la fel de mult apariţia ridurilor. Află ce să nu faci pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii!

Potrivit dermatologilor, ridurile încep să-ţi facă apariţia în jurul vârstei de 30 de ani, din cauza unui proces natural determinat de cauze genetice. Asta înseamnă că odată cu înaintarea în vârstă, capacitatea de regenerare a celulelor este tot mai mică, iar stratul de piele se subţiază afectând bariera cutanată şi apar problemele cu hidratarea. Atunci când pielea este foarte uscată, deoarece nu mai reuşeşte să se menţină hidratată apar şi primele riduri. "Apariţia acestora este o consecinţă a procesului de îmbătrânire, calitatea ţesutului de susţinere fiind compromisă cu un grad accentuat de deshidratare, cu modificarea ţesutului adipos subiacent", explică dr.

Ardeshir Vahidi, chirurg estetician la Cabinetul "PsychoAesthetics".

Dacă factorii genetici nu pot fi modificaţi nu trebuie să permiţi factorilor externi să-ţi agreseze pielea şi să accelereze procesul de îmbătrânire prematură. Iată care sunt cei mai agresivi factori care favorizează apariţia ridurilor:

1. Expunerea fără măsură la soare

Studiile efectuate până în prezent arată că soarele reprezintă unul dintre cei mai importanţi factori care provoacă îmbătrânirea pielii, mai important chiar decât factorii genetici. Dacă te expui la soare pentru o perioadă mai mare de timp, trebuie neapărat să foloseşti produse cu protecţie solară.

 

2. Fumatul

Ţigările grăbesc apariţia prematură a ridurilor, lucru ce poate deveni vizibil după numai 10 ani de fumat, avertizează medicul dermatolog Andra Cristea. "Cu cât creşte numărul de ţigări şi durata pe care se prelungeşte acest obicei, cu atât mai ridată va fi pielea.

În plus, textura ei devine neuniformă, cu vase de sânge vizibile pe suprafaţă şi căpătă o nuanţă gălbui-cenuşie", explică specialistul.

 

3. Oboseala şi nopţile albe

Ştim că noaptea, pielea se regenerează aşa că nu este recomandat să pierzi multe nopţi. Somnul este esenţial pentru sănătatea organismului.

 

4. Alimentaţia proastă

Lipsa alimentelor în stare crudă care asigură energie organismului şi nutrienţi esenţiali pentru fiecare organ îţi vor afecta sănătatea în general, dar nici pielea ta nu va scăpa de urmele pe care le lasă un regim alimentar dezechilibrat. "Optează pentru o dietă bogată în fibre care să cuprindă cât mai multe fructe şi legume. Opt, zece porţii pe zi te vor ajuta să-ţi păstrezi prospeţimea pielii.

Atât fructele cât şi legumele sunt sărace în calorii şi ajută la detoxifiere şi la regenerarea celulară", explică dr. June Breiner, medic internist, pentru EverydayHealth.

 

5. Consumul exagerat de alcool

Alcoolul este foarte dăunător pentru piele. Produce o deshidratare profundă, accelerează cuperoza, produce radicali liberi şi îmbătrâneşte. În loc de alcool, este recomandat să consumi foarte multă apă plată şi sucuri din legume.

 

6. Obiceiul de a dormi pe burtă sau pe o parte

Specialiştii avertizează că obiceiul de a dormi în anumite poziţii poate duce la formarea unor "cute de somn", care nu dispar uşor. Astfel, în cazul in care obişnuieşti să dormi pe o parte eşti mai predispusă la riduri la nivelul obrajilor şi bărbiei. 

 

7.

Obiceiul de a te spăla mult prea des pe faţă

Dacă îţi speli faţa foarte des, vei obţine o piele uscată, mai ales dacă foloseşti de fiecare dată un produs pentru curăţare. Îndepărtând bariera naturală creata de uleiurile secretate de pielea ta vei favoriza formarea ridurilor. (Foto: iStockphoto)

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Krista pe 30 Nov 2011, 10:51
    Fructe si legume

    Mic dejun: 2 portii de legume (ardei/ rosie/ castravete) Pranz: 2 portii de legume (supa sau salata sau garnitura) Cina: 2 portii de legume (salata) Gustari: 3 portii de fructe O portie nu inseamna un castron, ci aprox 100 gr.

    1
    0

  • Lol pe 22 Nov 2011, 18:29
    Cat mai multe fructe si legume

    O portie = un fruct/ o leguma de marime medie din cate stiu. E indicat sa reducem mancarea gatita la o masa pe zi, in rest sa ne delectam cu salate si gustari crude, asta daca vrem sa fim sanatosi :) Doza zilnica recomandata e de minimum 5 portii.

    1
    0

  • adinutza pe 16 Nov 2011, 12:59
    8-9 portii/zi???

    Daca trebuie sa consumi 8-9 portii/zi de legume si fructe, cand mai mananci altceva? O portie=o imbucatura...??

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod