Spate perfect

De ce apar coșurile pe spate și cum le tratezi

Coşurile pe spate apar din cauza excesului de sebum, însă şi stresul sau cosmeticele pe care le folosim pot avea o mare parte din vină!
Există mai multe cauze care duc la apariţia coşurilor pe spate:

Coşuri pe spate: Excesul de sebum


Principala cauza a apariţiei coşurilor pe spate este cantitatea excesivă de sebum. Astfel, sebumul nu mai poate fi eliminat prin por, formându-se un dop.

Celulele moarte de pe suprafaţa pielii


Numărul mare ale celulelor foliculare îngustează deschiderea porilor, astfel sebumul este blocat şi se formează coşurile.

Coşuri pe spate: Stresul


Mai multe studii au arătat faptul că apariţia acneei este în strânsă legătură cu stresul, însă nu există o explicaţie ştiinţifică pentru această asociere. Perioadele stresante din viaţa noastră pot provoca această afecţiune sau o pot înrăutăţi dacă ne confruntăm deja cu ea.


Produsele cosmetice


Pielea noastră poate fi sensibilă la parfumuri sau coloranţi. Anumite produse cosmetice pe care le folosim pot înrăutăţi sau pot provoca acneea fără să ne dăm seama. Evită produsele care conţin ingrediente comedogenice, denumire care vine de la comedon, formaţiune mică de substanţe sebacee ce blochează porii. Aceste ingrediente pot fi: uleiurile naturale, detergenţi, alcooli, acizi graşi etc.

Coşuri pe spate: Hormonii


Androgenii, hormonii sexuali masculini, sunt prezenţi şi în corpul femeilor, iar aceştia au proprietatea de a ţine sub control nivelul de sebum.

Ce trebuie să ştim, însă, este faptul că nu cantitatea acestor hormoni este importantă, ci cât de sensibili sunt receptorii gladelor sebacee la androgeni.
Zona spatelui este o zonă predispusă la acnee tocmai din cauza faptului că glandele sebacee prezente acolo sunt mult mai sensibile la aceşti hormoni sexuali.

Coşuri pe spate: Alimentaţia


Anumite alimente pe care le consumăm în exces pot provoca apariţia acneei. Mai multe studii au arătat că există o strânsă legătură între produsele lactate sau zaharuri şi acnee. Spre exemplu, hormonii de origine animală sau iodul pot agrava acneea. Deasemenea, prăjelile sau caloriile peste limita de care organsimul nostru are nevoie ne înrăutăţesc situaţia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod