Da, pielea ta poate straluci si in timpul iernii!

Unele dintre noi avem tendinta sa consideram ca, in anotimpul rece, epiderma nu arata la fel de bine ca in zilele de vara - frigul si intemperiile atmosferice fiind principalii factori care atenteaza la frumusetea si supletea pielii noastre. Dar acest lucru nu este neaparat valabil. Daca stii sa ai grija de tine si sa te adaptezi, poti arata ca si cum tocmai te-ai fi intors dintr-o vacanta petrecuta in Caraibe...

Machiaj diafan

Este una dintre cele mai simple, si, in acelasi timp, eficiente modalitati prin care poti arata ca o papusa. Cele mai indicate sunt produsele de machiaj cu textura cremoasa si particule stralucitoare, care reflecta lumina si induc o stralucire naturala.
Acest tip de produse nu contin grasimi, sunt recomandate oricarui tip de ten si usor de aplicat. Asta ca sa nu mai spunem ca ele confera un aspect prin excelenta natural (se poate intampla ca produsele pulbere sau sub forma de lichid sa para cam artificiale...). Aplica-le pe pometi, buze si pleoape, avand grija ca nuantele sa fie complementare.

Traiasca exfoliantele!

Poate mai mult decat in oricare alta perioada a anului, in anotimpul friguros produsele de exfoliere trebuie sa constituie "litera de lege" in ritualul tau de ingrijire a pielii. In functie de preferinte si de tipul de epiderma, poti opta fie pentru un exfoliant natural (se obtine astfel: amesteca o lingurita de sare marina groasa cu cinci lingurite de ulei vegetal - de masline, spre exemplu si adauga sase picaturi de esenta de santal sau de lavanda), fie pentru un produs cosmetic din aceasta gama.
Rezultatele vor fi aceleasi: indepartarea stratului de celule moarte de la suprafata pielii si obtinerea unui aspect sanatos, stralucitor si matasos.

Vitamina C

In cazul in care nu esti multumita de efectele pe care le obtii in urma folosirii produselor de exfoliere, vitamina C este una dintre solutiile la care poti recurge. Acest element reda tonusul si elasticitatea pielii tale, si reprezinta o bariera naturala de protectie contra actiunii nocive a radiatiilor ultraviolete.

Nu uita nici de vitamina A

Vitamina A sau retinolul are un rol foarte important atat in ceea ce priveste exfolierea, cat si stimularea secretiei de colagen, conferind astfel mai multa suplete pielii - care va fi mai luminoasa.
Tine insa cont de faptul ca produsele cosmetice pe baza de vitamina A sunt destul de puternice si, folosite necorespunzator, pot avea efecte neplacute. Ideal ar fi sa soliciti sfatul unei cosmeticiene sau unui medic dermatolog.

Microdermabraziune

Daca doresti sa ai rezultate imediate, ia in considerare procedura numita microdermabraziune. Pielea ta este supusa unui gomaj facut prin intermediul unui jet de cristale foarte fine, care indeparteaza celulele moarte si stimuleaza formarea colagenului. Sunt necesare multe sedinte, realizate in cabinetul de dermatologie, dar efectele sunt uimitoare.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod