Cum să tratezi pielea crăpată și uscată

Pentru mulți oameni, lunile de iarnă vin la pachet cu pielea crăpată și uscată.
În timp ce hidratarea corectă a pielii este importantă, există și alte obiceiuri ușoare care pot crește umezeala naturală a pielii și pot preveni procesul de deshidratare, pe lângă hidratare. Iată câteva dintre acestea, care te vor ajuta și pe tine în timpul sezonului rece!

Ghidul perfect pentru pielea crăpată și uscată

1. Scurtează timpul petrecut la duș

Cea mai importantă activitate care afectează uscarea pielii este dușul. Multe persoane fac un duș fierbinte și lung după o zi la muncă și un drum prin frig, însă experții spun că acest obicei poate dăuna barierei naturale a pielii.
Expunerea excesivă la apă caldă scade volumul uleiurilor naturale esențiale din stratul exterior al pielii, care mențin funcția corectă de hidratare. Dușurile nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute și este recomandat să nu depășească temperatura de 28 de grade Celsius.

2. Ai grijă la produsele care usucă pielea

Produsele pe care le folosești pentru curățarea pielii pot avea și alte efecte. Săpunurile tradiționale au un pH alcalin, care poate afecta suprafața acidă a pielii, ducând la uscarea acesteia.
Pentru a evita acest lucru, încearcă să folosești produse de curățare cu formule echilibrate, care se potrivesc coprului tău. Te întrebi ce ar trebui să faci și în legătură cu produsele care îți exfoliază pielea? Acestea sunt bune, dar dacă rutina ta tipică implică în fiecare zi acest lucru, este recomandat să te oprești pe timpul iernii. Dacă ai pielea crăpată și uscată, poate că ar trebui să renunți la toate aceste produse și să le adaugi treptat în rutina ta, pentru a vedea pe care le tolerezi.

3.
Hidratează-te adecvat


Odată ce ai făcut duș sau te-ai spălat pe față, este timpul să îți hidratezi pielea. Asigură-te că tamponezi pielea cu un prosop. Apoi aplică loțiune în timp ce pielea este încă umedă pentru a crește șansele de absorbție. Poți face acest lucru de fiecare dată când te speli pe mâini în timpul zilei. În ceea ce privește tipul de produs hidratant folosit, unguentele și cremele cu o formulă mai groasă și un conținut ridicat de ulei sunt perfecte pentru iarnă.

În cele din urmă, formează-ți o rutină.
Poți include un umidificator în camera în care dormi, care este extrem de util pentru pielea uscată de pe față. De asemenea, este recomandat să ai o dietă care să conțină antioxidanți și acizi grași.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod