Cum sa-ti organizezi timpul pentru a fi mereu frumoasa

Astazi trebuie sa finalizezi proiectul acela la care ai muncit in ultimele doua saptamani si din cauza caruia ai ramas in urma cu celelalte sarcini. Dar parca mai trebuia sa faci niste modificari inainte de a-l preda! Ah, intalnirea cu furnizorii e programata peste o jumatate de ora! Iar pentru sedinta de dupa amiaza trebuie sa-ti iei niste notite prealabile! Ai vrea sa pleci spre birou de cum te trezesti. Insa cum sa iesi din casa nemachiata? Dar cine mai are timp si de asta acum? Cum, cine? Tu insati trebuie sa-ti faci timp, organizandu-te astfel incat ritualul frumusetii sa fie cat mai scurt si simplu, dar eficient!

  • O vorba de demult spune ca ideile cele mai bune sunt intotdeauna si cele mai simple... asadar, aplica aceasta regula si in ceea ce priveste machiajul. Respecta acelasi stil si nuante atunci cand te grabesti si este o ocazie deosebita, de exemplu.
    Acest lucru te va ajuta sa economisesti un timp pretios - dat fiind ca nu vei mai face experimente (dintre care unele se dovedesc a fi esecuri), nu va mai fi necesar sa te demachiezi si, eventual, sa iei totul de la inceput, in timp ce ceasul iti spune ca deja esti in intarziere cu zece minute.


  • Preferabil este ca pentru astfel de experimente sa-ti dedici o parte din week-end, cand ai mai mult timp la dispozitie si o poti lua de la capat de cate ori iti doresti.

  • In ceea ce priveste coafura, cel mai bine este sa apelezi la serviciile unui salon specializat, cu minimum doua zile inainte de evenimentul respectiv. Vei evita surprizele neplacute - coafura nu te avantajeaza, stilistul nu este disponibil... Si, daca tot ai ceva timp la dispozitie, fa-ti tot acum manichiura si pedichiura. Nu va mai fi necesar sa te intorci maine in acest scop...


  • Creeaza-ti un ritual de infrumusetare si, concomitent, de relaxare. O baie prelungita, intr-o cada plina de spuma aromata, in baia luminata difuz cu ajutorul a cateva lumanarele parfumate, poate face minuni pentru starea ta de spirit.


  • Organizeaza-ti timpul pentru a fi frumoasa

  • Pentru mai multa eficienta si economie de timp, pastreaza separat produsele de machiaj: cele pe care le folosesti in mod curent pune-le intr-un loc aflat la indemana, iar pe cele de care ai nevoie numai pentru ocazii speciale, in alta parte. In felul acesta nu risti sa scotocesti printre diverse articole in cautarea unui rimel sau a luciului de buze.


  • Esti o femeie organizata! Rujurile, creioanele pentru conturul buzelor, tusul si fardurile de ochi precum si pensulele de machiaj ar trebui sa se gaseasca in acelasi loc. Nu vei mai fi nevoita ca, dupa ce ti-ai fardat ochii, sa incepi sa cauti rujul...
    si unde ai pus oare, creionul de contur? Ah, mai sunt cinci minute si ar trebui sa pleci...


  • Iti faci o tinuta noua? Cand te duci la croitoreasa, nu uita sa-ti programezi urmatoarea intrevedere, astfel incat sa nu fii nevoita sa suni in ultima clipa, dupa ce tocmai ai constatat ca tivul este prea scurt sau prea lung.


  • In timpul saptamanii...

    - Da, stiu - vei spune ca oricum este dificil sa-ti faci timp, deci cu atat mai putin in cursul saptamanii, cand nu te poti concentra decat asupra proiectelor, sedintelor si termenelor de predare. Dar asta nu inseamna ca ai voie sa te neglijezi, pentru ca imaginea ta ar avea de suferit. Machiaza-te cat mai simplu, in nuante naturale - in definitiv, ideea este sa arati bine, nu ca si cum tocmai ai iesit din salonul de cosmetica. Pudra si fondul de ten nu ar trebui sa-ti lipseasca din poseta, pentru situatia inevitabila cand nasul incepe sa luceasca inestetic.


    - Contactul vizual este extrem de important la locul de munca si nu cred ca-ti spun o noutate... Prin urmare, atentia ta trebuie sa se indrepte mai mult spre privire si mai putin spre buze. Foloseste un fard in nuante calde, pastelate, rimel, creion dermatograf si limiteaza-te la un ruj deschis la culoare sau numai la un gloss.

    - Un parfum placut si nu foarte patrunzator poate reduce nivelul de stres inerent la serviciu. Sunt recomandabile esentele de lavanda, vanilie, scortisoara, si unele esente florale usoare (crin). Chiar asa - tu stiai ca mirosul si emotiile sunt procesate in aceeasi parte a creierului - ceea ce explica reactia noastra pozitiva si intensa atunci cand pielea emana un miros placut.



     

    Comentarii (1)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • daiana pe 21 Mar 2008, 15:48
      ce vrei

      ce vreti sa inteleg daca nu imi da cea ce vreau

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod