Cum sa-ti ingrijesti pielea si parul in anotimpul friguros

Ritualurile zilnice si saptamanale de ingrijire a frumusetii trebuie sa fie in permanenta adaptate schimbarilor de temperatura. Parul si pielea ta reactioneaza vizibil la capriciile atmosferice, mai ales pe timp de iarna. Asadar, este necesar sa-ti modifici programul de ingrijire, pentru a fi la fel de frumoasa si atunci cand mercurul termometrului a coborat mult sub zero grade Celsius. Nu stii de unde ar trebui sa incepi? Nu-i nimic, am aflat noi si iti vom prezenta astazi cele mai importante aspecte de care trebuie sa tii cont.

Ingrijirea pielii

Daca nu sunt respectate anumite norme - simple, de altfel - de ingrijire si hidratare a pielii, aceasta se va usca si va fi expusa riscului imbatranirii premature. Foloseste zilnic o crema grasa, puternic hidratanta, atat pentru ten, cat si pentru gat - multe dintre noi uitam adesea de el, dar ar trebui sa stii ca este primul care tradeaza in mod nefericit inaintarea in varsta, intrucat la majoritatea femeilor primele riduri apar pe gat. De asemenea, nu uita mainile - chiar daca porti manusi, protejeaza-le in fiecare zi cu un strat de crema.

Pentru un plus de hidratare, aplica stratul de crema pe pielea umeda, dupa ce ai iesit de la dus. Porii sunt deschisi, deci epiderma va fi cu atat mai pregatita pentru "rasfat".

Daca tot am adus vorba despre dus, este bine sa stii ca in anotimpul friguros ar trebui evitate baile si dusurile prea fierbinti, mai ales cele de dimineata. Daca apa este putin mai rece, pe langa efectul de "intindere" atat de necesar la orice varsta, pielea va retine mai bine umiditatea si nici socul termic nu va fi atat de puternic resimtit cand iesi din casa.

Cand aplici crema sau lapte de corp, insista in zona coatelor si genunchilor - sunt unele dintre cele mai expuse riscului deshidratarii.

In ceea ce priveste tenul, stii probabil ca hidratarea zilnica, folosind o crema cu filtru UV, este o regula de baza. Demachiaza-te in fiecare seara, indiferent cat de obosita esti, si aplica un strat de crema de noapte. In timpul somnului, pielea se va hrani si se va regenera. De asemenea, utilizeaza o crema speciala pentru conturul ochilor. Dupa fapta si rasplata! Daca faci acest lucru cu regularitate, vei remarca, in timp, o diminuare substantiala a ridurilor fine care apar in jurul ochilor.

Aloca 10 minute saptamanal pentru exfolierea pielii

Daca simti ca pielea de pe maini, picioare si coate se usuca des, cauza ar putea fi stratul de epiderma "moarta" de la suprafata, care poate fi indepartata cu usurinta, prin exfoliere. Poti folosi creme speciale pentru aceasta, dar iti poti prepara si acasa un produs exfoliant. Intr-un bol, amesteca o jumatate de ceasca de sare grunjoasa cu o lingura de ulei de masline, cateva picaturi de zeama de lamaie, grepfruit sau portocala. Aplica amestecul rezultat in zonele mentionate. Pielea va capata un aspect catifelat, iar tu te vei simti mult mai relaxata.

Evita deshidratarea si craparea buzelor

Multe dintre noi ne plangem ca iarna buzele se usuca frecvent si sunt expuse riscului de a "crapa", ceea ce este si inconfortabil si inestetic. Evita acest lucru, aplicand in timpul zilei un lipgloss hidratant, iar in timpul noptii foloseste un balsam de buze.

Si buzele pot (si este recomandabil!) sa fie exfoliate. E mai simplu decat crezi: dimineata, dupa ce te-ai spalat pe dinti, "mangaie-le" cu periuta umeda. Vei vedea ca vor capata instantaneu un aspect sanatos si senzual.

Ingrijirea parului

Asemenea epidermei, si parul tau sufera daca nu este ingrijit corespunzator in timpul iernii. Daca remarci ca firul se usuca si nu mai poate fi aranjat cu usurinta, foloseste un sampon cu balsam, special pentru parul uscat si deteriorat.

Pentru majoritatea femeilor, este suficient sa se spele pe cap de doua ori pe saptamana - dar, daca ai folosit produse de coafat, cum ar fi gelul de par cu fixare puternica sau spuma, spala-te de cate ori este necesar, pentru a le indeparta. Putini factori sunt mai nocivi pentru sanatatea firului de par decat reminiscentele acestor produse cosmetice.

Zece sfaturi pentru a-ti proteja frumusetea in anotimul rece

  • Mentine pielea si parul curate.


  • Evita sa dormi cu fata in jos. Pe cat posibil, dormi pe spate.


  • Bea zilnic cel putin 1,5 litri de apa.


  • Foloseste o lotiune tonica fara alcool pentru a-ti curata porii.


  • Fa dusuri si bai nu prea fierbinti si nu de lunga durata.


  • Daca ai pielea sensibila, foloseste produse blande, care previn iritatiile.


  • Practica exercitiile fizice - circulatia se va imbunatati si pielea va capata un aspect stralucitor si sanatos.


  • Aplica saptamanal un produs exfoliant - si nu uita gatul!


  • Daca ai ochii obositi, preseaza cu blandete o lingurita rece de metal pe pleoape, timp de 2-3 minute. Optional, se pot folosi cuburi de gheata invelite in tifon sau comprese cu ceai de musetel, care are proprietati antiinflamatorii.


  • Somnul de frumusete nu este un simplu mit si nici rasfat. Odihneste-te in medie 8 ore pe noapte - dupa ce ai pus in practica recomandarile de mai sus.




  •  

    Comentarii (4)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • adela pe 24 Apr 2009, 20:42
      ce sa fac cu parul

      Pt Bogdan.Rade-l sau tunde-l.

      0
      0

    • BOGDAN pe 29 Oct 2008, 19:44
      ce sa fac la par??!!

      Ce sa fac la par ? dupa ce fac baie parul imi ieste asa de la orice vand mic se flutura si arata si naspa nu pot sal ridic cu niciun gel , oricum am paru mai marisor si deaia dar ce sai fac? nu e chiar mare e mediu ..

      0
      0

    • nica_laura pe 26 Sep 2008, 13:58
      exfolierea pielii

      Foloseste o crema abraziva de 2-3 ori pe saptamana, si insista mai mult asupra nasului, barbiei si fruntii. Dupa aceea da-te cu un gel hidratant, se va absorbi mai bine si pielea nu va parea grasa deloc..

      0
      0

    • Marisha pe 3 Apr 2008, 16:16
      Exfolierea pielii

      Salut.Ce pot sa fac in privinta exfolierii pielii de pe nas?Folosesc crema hidratanta,dar nu da nici un rezultat.Nu pot sa folosesc nici o crema tonica din aceasta cauza.Mersi.

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod