Cum să-ţi îngrijeşti pielea după ce te epilezi, astfel încât să nu te iriţi

În anotimpul cald, epilare este obligatorie. Dacă iarna poţi să mai sari peste acest procedeu, petru că picioarele sunt acoperite de pantaloni lungi, vara, când fustele, rochiile şi pantalonii scurţi sunt principalele piese vestimentare din garderoba noastră, epilarea trebuie să facă partă din ritualul săptămânal de îngrijire.
Însă, pentru că suntem nevoite să ne epilăm mai des, efectele nedorite ale epilatului, precum iritaţiile, firele de păr crescute sub piele şi micile infecţii ale pielii nu se lasă aşteptate.

Dacă vrei să ai o piele fină după epilat, trebuie să ţii cont de câteva reguli esenţiale.

Exfoliază săptămânal


Indiferent de felul în care te epilezi, exfolierea este foarte importantă. Exfoliază-te înainte să te epilezi pentru a îndepărta celulele moarte şi pentru a elibera firele care cresc sub piele. Cu ajutorul unui gomaj din mălai şi miere de albine, pielea ta este gata de epilare.

Epilarea e mai uşoară după baie

Dacă faci parte din acea categorie de femei care foloseşte lama de ras pentru a se epila, atunci cel mai bun moment, pentru acest procedeu, este după ce îţi face baie sau duş, pentru că firele de păr sunt moi şi mai uşor de tăiat. Foloseşte un gel de ras, special conceput pentru înmuierea firelor de păr. Astfel, vei evita eventualele iritaţii.

Foloseşte un gel antibacterian


După ce te-ai ras, şterge-te cu un prosop curat şi aplică un gel antibacterian după ras. Nu folosi o loţiune de corp obişnuită pentru hidratare deoarece conţine parfum, care poate produce iritaţii. Ai nevoie de un gel calmant care să te apere de iritaţii.

Alege ceara

 
Chiar dacă epilatul cu lama este mai rapid şi mai uşor, folosit pe termen lung poate duce la probleme ale pielii. Fă-ţi timp pentru epilatul cu ceară, fie acasă, fie la un salon de cosmetică, deoarece această metodă poate încetini durata de creştere a părului şi chiar densitatea lor pe termen lung. Iar pielea ta va arăta mult mai bine după ce o vei epila cu ceară.

Nu purta lenjerie strâmtă


După epilarea inghinală, indiferent dacă foloseşti aparatul de ras, crema depilatoare sau ceara, nu purta lenjerie intimă strâmtă, pentru că poate declanşa apariţia iritaţiilor sau creşterea firelor sub piele.

Foloseşte pudra de talc

Dacă după fiecare epilare pielea ta se irită, pudra de talc te poate ajuta. Aplică întâi pe piele pudră de talc, mai ales atunci când foloseşti ceara. În acest fel ceara se lipeşte numai de păr, fără să producă răni în momentul smulgerii firelor de păr.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bubu3 pe 14 Aug 2013, 14:35
    ...

    am folosit si eu pudra de talc,dar la mine nu a avut un efect bun..nu mi-a placut deloc.

    1
    0

  • kathy pe 14 Aug 2013, 13:48
    Gresit

    Nu e deloc bine sa te epilezi dupa ce faci dus/baie deoarece porii se deschid iar daca te epilezi te si infectezi !

    1
    1

  • idrys pe 14 Aug 2013, 10:24
    Pont

    Interesant pontul cu pudra de talc, o sa-l incerc data viitoare :)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod