Cum sa-ti hidratezi pielea in anotimpul friguros

Vremea rece si, in general, conditiile atmosferice dificile constituie un factor de agresivitate pentru epiderma, intrucat nivelul de hidratare al acesteia scade aproape complet. Iata de ce, in lunile de iarna, ai senzatia ca pielea se usuca aproape imediat ce ai iesit din casa, ba chiar se descuameaza, in special in zona fruntii, coatelor si genunchilor. Insa, daca vei tine cont de o serie de recomandari, poti fi la fel de frumoasa si stralucitoare si in zilele cand temperatura a scazut cu multe grade sub zero.

  • Foloseste un demachiant bland si imbogatit cu substante hidratante, iar pentru a-ti curata porii, este de preferat o lotiune tonica fara alcool.


  • Pentru crema de zi, alege un produs cu potential de hidratare crescut. Pielea se usuca mult mai repede in aceasta perioada a anului, asa incat se impune sa fie protejata mai mult decat o faci de obicei. De asemenea, poti opta pentru un gel special, care nu contine grasimi si care indeparteaza cu blandete stratul de epiderma deshidratata de la suprafata.


  • Pe cat posibil, evita exfolierea. Caldura din casa si aerul uscat implicit vor exfolia oricum pielea, iar obiectivul tau principal este hidratarea. Daca insa tii neaparat, nu aplica un produs de exfoliere decat o data pe saptamana.


  • Cand aplici crema, ai grija ca pielea sa fie umeda, pentru ca in felul acesta va asimila mai bine substantele hidratante. Dupa dus, tamponeaza-ti fata cu un prosop si maseaza-te apoi cu blandete, pana cand produsul este complet absorbit in epiderma. Porii sunt deschisi, deci pielea va fi cu atat mai pregatita pentru "rasfat".


  • Utilizeaza cu regularitate o crema speciala pentru conturul ochilor. Daca vei proceda astfel, vei remarca, in timp, o diminuare substantiala a ridurilor fine care apar in jurul ochilor.


  • Cand aplici crema sau lapte de corp, insista in zona coatelor si genunchilor - sunt unele dintre cele mai expuse riscului deshidratarii.


  • In anotimpul friguros ar trebui evitate baile si dusurile prea fierbinti, mai ales cele de dimineata. Daca apa este putin mai rece, pe langa efectul de "intindere" atat de necesar la orice varsta, pielea va retine mai bine umiditatea si nici socul termic nu va fi atat de puternic resimtit cand iesi din casa. Este de preferat sa nu stai prea mult timp in cada.


  • Nu uita de protectia fata de radiatiile solare. Crema de zi va contine, in mod obligatoriu, filtru UV. Nu te amagi cu ideea ca in timpul iernii razele sunt mai putin nocive... de fapt, tocmai acum au un potential nociv mai puternic, pentru ca sunt reflectate de albul zapezii.


  • Si mainile trebuie sa fie protejate! Multe dintre noi ne confruntam cu aceasta problema in timpul iernii: maini uscate, piele crapata... Pentru a evita sa se intample astfel, aplica o crema hidratanta de fiecare data dupa ce te-ai spalat pe maini.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod