Cum să faci ca bronzul tău să reziste până la iarnă. 6 trucuri

Alimentaţia, produsele de îngrijire a pielii şi metoda de epilare pe care o foloseşti au un rol important în păstrarea lui.
Ai muncit mult să obţii un bronz perfect vara aceasta, iar acum vrei să te bucuri de el cât mai mult timp. Iată câteva trucuri şi măsuri rapide la care poţi recurge pentru a te bucura de aspectul caramelizat al pielii mai mult timp!

1. Exfoliază-ţi pielea

Prcesul de menţinere a bronzului pe o perioadă lungă de timp începe încă de dinainte de a te expune la soare. Este important ca, înainte să mergi la plajă, să aplici pielii un tratament complet de exfoliere. Soarele reuşeşte să pătrundă în piele şi să formeze un bronz uniform doar după ce toate celulele moarte ale pielii si impuritatile sunt îndepărtate. Foloseşte scruburi naturale din cafea, sare, ovăz sau mălai, combinate cu diverse uleiuri esenţiale sau miere, pentru a hrăni intens pielea în acelaşi timp în care o cureţi în profunzime.

2. Foloseşte loţiuni şi creme intens hidratante

Pentru ca bronzul tău să rămână uniform şi să reziste mai mult, cel mai important lucru pe care îl poţi face este să păstrezi pielea tot timpul hidratată. Optează pentru loţiuni sau creme de corp si de faţă puternic hidratante, cu unturi şi uleiuri esenţiale, care hrănesc şi hidratează pielea în profunzime. Aplică produsele chiar de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pentru a evita orice tentativă de uscare a pielii care ar putea duce la cojirea bronzului. Evită loţiunile de corp care sunt făcute pe bază de fructe acide, acid salicilic sau acid glycolic, care, la fel ca şi epilatul cu ceară, intrucat contribuie la îndepărtarea mai rapidă a bronzului.

3. Consumă alimente care prelungesc bronzul

Potrivit specialiştilor, există alimente care ajută la "conservarea" bronzului pe o perioada mai lungă de timp. Pentru a produce melanina de care pielea are nevoie pentru bronzare, celulele pielii au nevoie de o substanta numita tirozină. Curcanul, albuşul de ou, somonul, soia, migdalele, brânza cottage şi avocado sunt unele dintre alimentele cu cea mai crescută concentraţie de tirozină. Consumul lor stimulează producţia de melanină şi păstrarea unui bronz perfect pe termen mai lung.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oreste pe 1 Sep 2014, 16:39
    nu te mai speli

    de aia sunt tiganii asa de colorati

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod