Cum sa alegi lotiunea de corp potrivita pielii tale

Cum să alegi loțiunea de corp potrivită pielii tale

Pielea ta este mult mai frumoasă atunci când este hidratată, dar pentru cele mai bune rezultate trebuie să alegi loțiunea de corp perfectă pentru tine

Loțiune de corp cu uree pentru pielea foarte uscată

Pielea foarte uscată este o problemă serioasă pentru multe persoane. Nu doar că are un aspect neplăcut, este lipsită de strălucire, se descuamează și este aspră la atingere, dar îți provoacă și senzație de prurit. Cel mai puternic afectate sunt brațele și picioarele. Dacă te regăsești în această descriere, atunci ai nevoie de loțiuni de corp special concepute pentru pielea uscată. Acestea sunt de obicei produse dermatocosmetice, pe care le poți cumpăra din farmacii sau îți pot fi recomandate de medicul dermatolog.
Sunt eficiente loțiunile care conțin uree, o substanță intens hidratantă.

Loțiune de corp grasă pentru zone deshidratate

În cazul în care numai unele zone ale corpului tău prezintă piele foarte uscată, atunci este necesar să apelezi la o loțiune grasă, intens hidratantă, pe care să o aplici local. De obicei, aceste zone sunt dosul palmelor, coatele, genunchii și călcâiele. Aplică regulat loțiunea pe aceste zone, în special după baie, și nu uita să aplici pe restul corpului o altă loțiune cu o consistență mai ușoară.

Loțiune de corp lejeră pentru pielea normală

Pielea normală, care nu prezintă zone foarte uscate, are nevoie de o hidratare moderată. În acest caz vei avea nevoie de o loțiune cu o textură lejeră și o poți înlocui chiar și cu un lapte de corp.
De asemenea, loțiunile de corp de tip 2 în 1, care pot fi folosite sub duș, în timp ce te speli, sunt recomandate în cazul tău. Nu îți încarcă pielea și îți oferă în același timp o hidratare delicată.

Evită loțiunile de corp cu silicon

Unele produse cosmetice pentru hidratarea pielii conțin substanțe nocive, care îți afectează în timp sănătatea pielii. Una dintre ele este siliconul, care are proprietatea de a acoperi pielea cu o peliculă subțire, foarte fină, care îți dă senzația falsă de catifelare și hidratare.
Dar această peliculă la suprafața pielii are efecte negative precum blocarea porilor și apariția unor probleme precum acneea (pe brațe, pe spate, pe piept) sau firele de păr crescute sub piele (în special pe brațe și picioare).

Folosește loțiuni de corp din ingrediente naturale

Îți poți face și tu, acasă, o loțiune de corp foarte hidratantă, obținută numai din ingrediente naurale. Combine ulei de cocos, unt de cocos, ulei de măsline și uleiuri esențiale naturale și vei avea astfel un produs foarte sănătos și intens hidratant.
Este de preferat să aplici aceste loțiuni naturale pe pielea umedă, imediat după duș, pentru a bloca apa în piele și a spori astfel nivelul de hidratare al pielii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod