Cum să ai tălpi și călcâie mai netede în 30 de minute, folosind bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un adevărat ingredient minune din bucătăriile noastre. Acesta te poate ajuta eficient şi în cazul călcâielor crăpate.
Este folosit pentru a prepara diverse alimente, dar are un rol important și în curățenie, putând fi un înlocuitor excelent pentru substanțele toxice din produsele de curățat pe care le găsim în comerț. În afară de aceste întrebuințări, bicarbonatul de sodiu este un aliat și în tratamentele de înfrumusețare. Exfoliază pielea, are efect odorizant și "dizolvă" celulele moarte de piele. Tocmai de aceea, este un remediu perfect pentru tratarea călcâielor crăpate.

Nu mai este nevoie să mergi la salon atât de des pentru a-ți face pedichiura, din moment ce există un tratament foarte ieftin și ușor de folosit pe care să-l faci acasă. Acest tratament care elimină pielea uscată de pe tălpi și călcâie poate fi făcut de mai multe ori pe săptămână, până când pielea devine perfectă netedă.
Este de preferat să-l faci seara, pentru ca picioarele tale să fie intens hidratate cu o cremă grasă pe timp de noapte.

De asemenea, unghiile se vor înmuia imediat după tratamentul cu bicarbonat de sodiu și îți va fi mai ușor să le tai, să le dai forma dorită sau să scapi de colțurile crescute în piele.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru un tratament cu bicarbonat de sodiu care îți face călcâiele netede:


4 litri de apă caldă
3 linguri cu bicarbonat de sodiu
câteva picături de gel de duș

Mod de folosire:

Pune apa caldă într-un lighean, adaugă bicarbonatul de sodiu și gelul de duș. 
 
Amestecă pentru ca toate ingredientele să se dizolve.
 
Înmoaie-ți picioarele în apă și lasă ingredientele să acționeze cel puțin 20 de minute.

După ce pielea s-a înmuiat, freacă tălpile și călcâiele cu o piatră ponce sau cu o pilă specială pentru călcâie. Dacă piele nu se curăță cu ușurință, mai bagă picioarele în apă și lasă la înmuiat pentru încă zece minute, apoi freacă iar pielea uscată.

Clătește-ți apoi picioarele, șterge-le cu un prosop curat și aplică o cremă intens hidratantă.
O variantă este vaselina cosmetică, o substanță grasă cu un efect emolient puternic. Pune-ți o pereche de șosete în picioare și lasă cremă să acționeze peste noapte. Dimineața, călcâiele și tălpile tale vor fi perfect netede și catifelate.

Dacă te confrunți cu călcâie foarte uscate și crăpate, repetă tratamentul în fiecare seară, timp de o săptămână. Nu uita să dezinfectezi crăpăturile cu apă oxigenată pentru a preveni apariția infecțiilor. Cumpără o cremă hidratantă cu uree, o substanță cu efect intens hidratant, potrivită pentru pielea foarte uscată. După ce crăpăturile s-au vindecat, repetă tratamentul cu bicarbonat de sodiu în fiecare săptămână pentru a meține pielea sănătoasă.

Alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu pentru frumusețe:


Împrospătează respirația - pune o linguriță cu bicarbonat în jumătate de pahar cu apă. Clătește-ți gura cu acest amestec, așa cum ai proceda cu apa de gură.

Scrub pentru ten - amestecă trei părți de biicarbonat cu o parte de apă și masează-ți delicat tenul cu pasta obținută, apoi clătește.
 
Deodorant - aplică bicarbonatul la subraț pentru a preveni mirosul neplăcut.

În bucătărie:

Elimină mirosul neplăcut de pe tocător - presară bicarbonat de sodiu pe tocător, freacă și apoi clătește.
Îndepărtează pesticidele de pe legume și fructe - umple chiuveta cu apă și adaugă un sfert de cană cu bicarbonat de sodiu. Spală fructele și legumele în apa cu bicarbonat, apoi clătește-le.

Omletă mai pufoasă - adaugă un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu pentru fiecare trei ouă folosite.
Omleta va fi mult mai pufoasă.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod