Cum sa ai picioare frumoase

Vara aceasta, pantalonii scurti dau tonul in moda, chiar daca nu toate avem picioarele Adrianei Lima. Picioarele perfecte se obtin insa prin munca si perseverenta.
Vara aceasta, pantalonii scurti dau tonul in moda, chiar daca nu toate avem picioarele Adrianei Lima. Picioarele perfecte se obtin insa prin munca si perseverenta.

Stai in picioare? Mergi cu tocuri? Duci greutati? Ai probleme de circulatie sau ceva celulita pe coapse? Simti picioarele umflate si dureroase? Ai raspuns afirmativ la mai mult de una dintre aceste intrebari? Exista solutii pentru toate aceste probleme, cu o singura conditie: vointa!

Cele mai frecvente probleme


Ca si musculatura fesiera si cea de pe abdomen, musculatura picioarelor este influentata de variatii hormonale. Coapsele si spatele genunchilor sunt zonele cele mai predispuse la celulita. Gambele sunt afectate de dilatarile vasculare – varice – consecinta problemelor circulatorii, profunde sau superficiale, si de tendita retinerii apei.
La asta se adauga pielea uscata, mai ales dupa 35 de ani, dar si probleme legate de afectiuni articulare, localizate fie la nivelul articulatiei femurului, fie la genunchi, fie la glezna. Toate acestea au efecte negative in plan estetic, la care se adauga de cele mai multe ori si senzatia de durere.

Secretul picioarelor frumoase


Mai mult decat oricare alta parte a corpului, picioarele au nevoie de miscare. Lipsa de activitate fizica, sedentarismul, se reflecta imediat in sanatatea picioarelor tale. In lipsa miscarii efectuate constant, la aceasi intensitate, apar efectele negative care se produc si se intretin unele pe altele.
„Lipsa de miscare duce la reducerea tonusului muscular, care determina o proasta circulatie sangvina si limfatica. De aici, posibilitatea aparitiei picioarelor umflate, a varicelor si durerilor de picioare, explica Marian Oprisor, instructor de fitness si aerobic.


El spune ca proasta circulatie determina o proasta vascularizare a grupelor de muschi din picioare si, mai departe, aparitia celulitei. „Un tonus muscular redus determina o suprasolicitare a celor trei mari si importante articulatii ale piciorului: femurala, a genunchiului si a gleznei. Iar asta determina o glezna umflata si dureroasa, un genunchi inestetic, si probleme de mobilitate”,  spune Marian Oprisor.

Concluzia este evidenta: pentru a avea picioare frumoase, numai bune de expus in pantaloni scurti, trebuie sa faci suficient de multa miscare pentru a te asigura ca picioarele tale au parte de o circulatie sangvina perfecta.

Folosirea unor creme medicale si hidratante si a masajului este benefica, dar aceste solutii „statice” nu mentin ele singure picioarele sanatoase, in absenta miscarii fizice.


„Le spun mereu doamenlor care vin la salon, ca regula de aur este: mersul pe jos face picioarele frumoase! Este dovedit!”, completeaza instructorul.

Pune-ti picioarele la munca!


„Pentru a tonifia si intretine musculatura picioarelor sunt obligatoriu necesare 30 de minute de mers pe jos pe zi, 5-10 etaje urcate pe jos si de 2-3 ori pe saptamana o activitate fizica sustinuta”, ne spune Marian Oprisor.

  • Mersul pe jos, ca sa fie eficient, trebuie sa fie intr-un ritm sustinut, constant, cu o incaltaminte comoda si fara toc. Asa ca alergatul in magazin pentru o bluza noua, pe tocuri si cu pauze dese, nu se pune;
  • Dansul clasic (nu cel din dicoteca) este o optiune perfecta. Salsa, tango, vals - sunt ideale pentru a forma picioare frumoase. Dansul da suplete, dezvolta musculatura in mod estetic si intareste articulatiile;
  • Inotul este o formula ideala pentru ca alterneaza miscarea (contractura-relaxare musculara intr-un mediu dens, care implica efort).
    In plus, pozitia orizontala, din timpul inotului, favorizeaza reducerea presiunii din muschii picioarelor;
  • Hidromasajul este o formula care nu implica efort, dar care favorizeaza intoarcerea vasculara si reduce presiunea din musculatura. Nu actioneaza insa in profunzime si nu tonifica, dar reduce celulita superficiala;
  • Mersul pe bicicleta, la fel de eficient ca si inotul, favorizeaza mai ales articulatiile din sold si genunchi. Musculatura munceste eficient si sustinut. O repriza de mers pe bicicleta este eficienta daca dureaza cel putin 30 de minute.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alina pe 19 Aug 2009, 17:06
    Picioare

    hmm..pana la urma ....se spune ca 75% dintre barbati atunci cand privesc o femeie....se uita la picioarele ei...sa aiba glezne subtiri...gambe cat mai subtiri...pulpe fara celulita..picioare lungi...oricum ...picioarele conteaza ff mult....apropo...Valentin....buna gluma:))

    2
    1

  • popescu alice oana pe 28 Iun 2009, 21:54
    DESPRE CELULITA

    foarte bune sfaturi ,nu numai pentru persoanele care au un surplus de grasime dar si pentru cele care vor sa stie cum sa se protejeze de asa ceva.sunteti ok

    1
    2

  • valentin pe 8 Iun 2009, 04:21
    picioare

    la ce sunt bune? tot sunt date la o parte !!!

    4
    1

  • pfff pe 8 Iun 2009, 01:58
    [ffff

    Cele mai noi filme, seriale updatate saptamanal(Prison Break,Lost, Carnivale, Sarah Connors Chronicles,House MD),filme indiene, filme clasice, serii filme, desene animate, muzica, filmulete funny,fotbal live si multe alte surprize,doar pe www.ghinionist.ro

    3
    1

  • ALINA pe 6 Iun 2009, 19:04
    la fel

    acelasi lucru il voi face si eu, foarte bune sfaturile ,voi tine cont de ele. important pentru cat mai mult timp de acum inainte. si sunt lucruri la care nu m am gandit personal ca ar trebui sa le fac in legatura cu acestea.

    2
    1

  • desisuca pe 5 Iun 2009, 22:17
    picioare..

    f bun articolul. am sa tin cont de sfaturi!

    2
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod