Cum sa ai parte de o vara... frumoasa!

Titlul se poate interpreta in doua moduri: la propriu si la figurat. De multe ori se intampla ca, prinse in caruselul zilelor de vara, cu perspectiva concediului conturandu-se tot mai clar, sa ne scape din vedere cateva aspecte care ne pot periclita nu numai aspectul fizic, dar si sanatatea. Iar vara este anotimpul ideal pentru odihna, relaxare si distractie. N-ar fi pacat sa nu ai parte de toate acestea? Iata cateva aspecte pe care este bine sa le iei in considerare.

  • Daca stai mai mult timp afara, pulverizeaza-i in par suc natural, proaspat, de lamaie. Este un mijloc ideal de a avea suvite mai deschise la culoare, in mod natural. Pe langa aceasta, sucul de lamaie contribuie la echilibrarea secretiei glandelor sebacee, iar parul va fi sanatos si stralucitor.


  • Dupa fiecare baie in mare sau in piscina, spala-te bine pe cap (este indicat sa aplici de doua ori sampon), si neaparat sa folosesti balsam. In caz contrar, parul va fi deshidratat si va incepe sa se deschida (in mod nedorit) la culoare. Preventiv, inainte de a intra in apa, poti aplica un balsam din gama leave-in, care nu necesita clatire.


  • O data pe saptamana, exfoliaza-te pe tot corpul. Intuiesc intrebarea ta: da, inclusiv (sau mai ales) daca ai mers la plaja. Bronzul are nevoie de acest tratament pentru a se putea uniformiza si a dobandi culoarea aramie la care ravnesti. In plus, astfel va fi si mai durabil.


  • Consumul a cel putin opt pahare de apa zilnic este litera de lege, mai ales ca tendinta spre deshidratare este mult mai pronuntata decat in restul anului. Inainte de culcare, ai grija sa iti pui la indemana o sticla de apa plata, pentru situatia in care te trezesti in timpul noptii si-ti simti buzele uscate.


  • In cazul in care, in ciuda tuturor precautiilor, ai avut ghinionul arsurilor solare, te poti trata cu lotiuni pe baza de aloe sau cu produse continand zinc. Ambele categorii de produse confera senzatia de racoare si calmeaza iritatiile.


  • Este recomandabil sa ai mereu la indemana un recipient cu apa plata si capac pulverizator, pentru a-ti racori fata si tenul atunci cand simti ca te "arde" soarele.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod