Cum să ai palme și tălpi fine folosind remedii naturale

De obicei, acordăm o atenție deosebită tenului și investim în creme și seruri, dar neglijăm zone ale corpului care poate că au nevoie urgentă de atenția noastră.
Este vorba despre pielea mâinilor și a picioarelor, care are adesea de suferit din cauza factorilor de mediu și are nevoie de la fel de multă îngrijire.

Călcâiele crăpate și palmele aspre sunt probleme comune, dar pot fi remediate cu tratamente naturale, pe care să le faci acasă. 

Iată cum să ai picioare și tălpi fine:


Înmoaie picioarele în apă caldă


Este o metodă foarte bună de a înmuia pielea uscată și de a elimina apoi pielea moartă de pe picioare și mai ales de pe călcâie. Pune apă caldă într-un lighean, adaugă câteva picături de săpun lichid sau gel de duș și bagă picioarele în apă. Lasă-le la înmuiat timp de cel puțin zece minute, freacă zonele uscate cu o piatră ponce sau pilă pentru călcâie.

Exfoliază


Folosește un scrub obținut din zahăr peste care ai pus câteva picături de zeamă de lămâie și ulei de măsline. Masează-ți picioarele cu acest scrub insistând asupra zonelor cu piele uscată, apoi clătește-te și șterge picioarele cu un prosop.

Hidratează-le cu ulei de măsline


Aplică pe picioarele încă umede câteva picături de ulei de măsline și masează bine, până când uleiul este absorbit în piele. Obții cele mai bune rezultate dacă aplici uleiul seara și porți șosete pe timpul nopții pentru ca uleiul să aibă timp să penetreze pielea.

Același tratament îl poți aplica și pentru mâini.
De asemenea, este recomandat să-ți protejezi mâinile de efectele nocive ale detergenților folosind mănuși din cauciuc atunci speli vase sau faci curățenie.

Cele mai bune remedii naturale pentru tălpi și palme uscate


Remediile naturale sunt adesea mai eficiente decât cele costisitoare din comerț. Iată câteva tratamente naturale pe care să le încerci:

Scrub cu ulei de măsline și zahăr


Amestecă o lingură cu ulei de măsline cu două linguri cu zahăr. Folosește acest scrub pentru a masa pielea uscată de pe palme și tălpi. Clătește-te cu apă caldă și mai aplică puțin ulei de măsline pentru a hidrata intens. Repetă tratamentul cu regularitate, cel puțin o dată pe săptămână, până când palmele și tălpile vor deveni fine.

Mască cu făină de ovăz


Nu doar tenul tău are nevoie de măști hidratante și nutritive, ci și pielea mâinilor și a picioarelor. Îți poți face un tratament pentru mâini și picioare folosind făină de ovăz, ulei de măsline și glicerină.
Amestecă bine toate ingredientele, aplică masca pe picioare și mâini și las-o să acționeze timp de 30 de minute. Clătește-te și repetă tratamentul cu regularitate.

Tratament cu unt


Untul este o grăsime derivată din lapte și are proprietăți intens hidratante. Aplică pe mâini și picioare o bucățică de unt de dimensiunea unui bob de mazăre și masează până când este absorbit în piele. 

Ulei de cocos


Uleiul de cocos este un alt remediu excelent pentru pielea uscată a mâinilor și picioarelor. Masează cu regularitate tălpile și palmele cu ulei de cocos pentru ca pielea ta să devină moale și catifelată.

Miere


Mierea are un efect humectant, ceea ce înseamnă că atrage și menține umezeala la nivelul pielii. Folosește-o pentru a hidrata și catifela pielea uscată a tălpilor și palmelor.
Amestecă o lingură cu miere cu câteva linguri cu zeamă de lămâie. Aplică pe piele, lasă să acționeze timp de zece minute, apoi clătește-te și masează palmele și picioarele cu ulei de măsline sau cocos.
 
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod