Cum poți să scapi de mătreață cu oțet de mere

Foarte multe persoane au avut de-a face cu mătreața la un moment dat de-a lungul vieții. Mătreața este o afecțiune cronică a pielii, care afectează scalpul. Această afecțiune care provoacă mâncărimi și uscarea pielii este enervantă, iar medicina modernă nu a descoperit încă o soluție permanentă.
În timp ce mulți oameni aleg să folosească șampoane speciale, aceste produse conțin substanțe chimice, care ar putea deteriora pielea scalpului dacă le folosești pentru o perioadă mai lungă de timp. Iată cum poți să scapi de mătreață cu oțet de mere!

Modalități prin care poți să scapi de mătreață cu oțet de mere


Oțetul de mere te poate ajuta să ameliorezi problemele generate de mătreață, fără acele substanțe chimice costisitoare. Pentru a trata mătreața în mod eficient, ar trebui mai întâi să știi cauza. Mătreața poate fi cauzată de un exces de sebum, care duce la acumularea de bacterii, piele iritată și mâncărimi.
Dacă ai mătreață severă, aceasta poate fi cauzată de o ciupercă, prezentă în mod normal pe scalpul fiecărei persoane, dar care e în abundență la anumiți oameni. Alergiile, stresul și alți factori pot provoca înmulțirea acestei ciuperci. Te întrebi de ce este oțetul de mere remediul perfect în lupta contra mătreții?

Acesta este antibacterian, deci ucide bacteriile și ciupercile care cauzează mătreața. Proprietățile antiinflamatorii ale sale calmează scalpul iritat și reduc inflamația scalpului. Conținutul acid al oțetului de mere restabilește echilibrul pH-ului pielii, astfel încât utilizarea sa elimină acumulările de pe scalp, fără a elimina și uleiurile naturale.
Diferitele enzime din oțetul de mere ajută foliculii de păr blocați să se deschidă, menținând sănătatea scalpului. Oțetul nu conține substanțe chimice, așa că utilizarea sa în mod regulat nu va provoca nicio deteriorare a scalpului. Iată câteva tratamente naturale cu oțet de mere pentru mătreață!

Tratamente naturale cu oțet de mere contra mătreții


1. Aplicare directă

Pentru o mătreață severă, această metodă este foarte eficientă și este și una dintre cele mai ușoare modalități de combatere a mătreții.

Vei avea nevoie de oțet de mere, 1-2 tampoane de bumbac, un prosop cald.

Toarnă oțetul într-un castron mic.

Cantitatea de oțet depinde de grosimea firului de păr. Înmoaie complet tampoanele de bumbac. Împarte părul în mai multe părți și aplică oțetul de mere. Fă acest lucru de mai multe ori, până este acoperit întregul scalp. Masează-ți ușor scalpul cu buricul degetelor pentru câteva minute. Înfășoară-ți părul și capul cu un prosop cald. Lasă o oră să acționeze, după care clătește-ți părul cu apă caldă, nu cu șampon.

Repetă acest tratament în fiecare zi, timp de o săptămâna. Din săptămâna 2, rărește intensitatea tratamentului la 2 dăți pe săptămână, timp de o lună.

2. Oțet de mere cu apă

Pentru un caz mai ușor de mătreață, mai jos poți găsi un remediu util.


Vei avea nevoie de jumătate de cană de apă caldă și jumătate de cană de oțet de mere.

Se amestecă apa caldă cu oțetul într-un castron de dimensiuni medii, după care se toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Se pulverizează amestecul pe întregul scalp și pe păr. Se acoperă capul cu o cască de duș și se lasă să acționeze pentru cel puțin 10 minute. Clătește părul cu apă caldă.

Folosește acest tratament de două ori pe săptămână până când mătreața dispare complet.
iulia-mirica
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Daniel pe 8 Ian 2020, 14:02
    Head&Shoulders si matreata .

    Adrian , eu am folosit doar acest șampon din tinerete si funcționează perfect , in sensul ca am uita de mătreață , problema a aparut acum dupa multi ani de utilizare Head&Shoulders , mancarime si matreata foarte multa dupa doar o zi de la spalare . Acest șampon nu mai face fata si probabil se face si vinovat de o parte din ptoblema mea , acum sunt nevoit sa caut remediu in alte parti.

    0
    0

  • Adrian pe 11 Mai 2018, 13:53
    Cum poți să scapi de mătreață cu oțet de mere

    Iulia Mirică, de ce să folosești oțetul de mere împotriva mătreții când ai Head&Shoulders, șampon folosit de Cristiano Ronaldo și Gianluigi Buffon?! N-ați văzut câtă publicitate i se face? Eu l-am folosit dar n-am putut să-mi dau seama dacă se folosește împotriva mătreții sau pentru a face mătreață.=)

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod