Cum poti preveni aparitia bataturilor?

Multe femei se confrunta cu probleme ale picioarelor - precum bataturi, unghii incarnate sau "monturi". Principala cauza care duce la aparitia acestor probleme o constituie incaltamintea nepotrivita si incomoda: pantofi stramti, cu varful ascutit - conceputi, in general, pentru a fi eleganti si, eventual, a soca prin aspect si mai putin pentru confort.

Daca apar astfel de probleme, este recomandabil sa te adresezi cat mai curand unui medic si sa nu amani acest lucru pana cand situatia devine atat de serioasa incat mersul pe jos a devenit un chin. Picioarele sunt cele care suporta intreaga greutate a corpului si, in consecinta, o problema aparent banala se poate agrava intr-un interval foarte redus de timp, iar vindecarea este anevoioasa.

Bataturile apar fie cand incaltamintea este noua, fie cand nu este potrivita

In general, picioarele cresc o data cu inaintarea in varsta - in special dupa 55 de ani- chiar daca diferenta este aproape imperceptibila. Problema este ca, de obicei, femeile isi cumpara pantofi cu un numar mai mic decat ar trebui. Fie pentru ca aceea este masura pe care stiu ele ca o au, fie pentru ca au senzatia ca piciorul arata inestetic intr-un pantof mai mare - rezultatul este ca opteaza pentru un pantof in care piciorul nu va sta comod si firesc. In timp, purtarea acestui tip de incaltaminte va conduce la aparitia bataturilor.

De asemenea, bataturile pot aparea atunci cand incaltamintea este noua si, pana cand se acomodeaza piciorul, este posibil sa apara acest gen de probleme - mai ales daca ai pielea mai sensibila.

Cum poti preveni aparitia bataturilor

Cand iti cumperi pantofi noi, este bine sa tii cont de urmatoarele aspecte.

  • Imediat dupa ce i-ai achizitionat, unge-i in interior cu un tampon imbibat in ulei de nuca de cocos. Lasa produsul sa actioneze 3 zile (intre timp, repeta procedura in fiecare seara) si apoi incalta pantofii. Metoda aceasta va face ca pielea pantofului sa devina mai moale si mai flexibila.


  • O alta solutie ar fi sa pui felii subtiri de cartof crud in pantofi - mai ales in zona calcaiului. Dupa 2 zile, ii poti incalta si te vei simti foarte confortabil.


  • Ce sa faci daca, totusi, ti-au aparut bataturi?

    Incearca sa aplici urmatoarea solutie. Paseaza jumatate de ceasca de orez pana cand capata aspectul de faina si amesteca aceasta cu apa, pana cand devine o pasta subtire si omogena. Aplica amestecul pe locul afectat si lasa se usuce. Apoi clateste cu apa calduta si vei simti cum disconfortul nu mai este nici pe departe atat de intens.

    Cateva sugestii pentru evitarea aparitiei bataturilor

  • Cumpara-ti pantofi in cursul dupa-amiezei sau seara. Picioarele sunt mai umflate si oarecum tensionate, asa incat sansele de a-ti achizitiona pantofi potriviti (adica, nu mai mici decat ar trebui) sunt considerabile.

  • Anatomic vorbind, se pare ca piciorul stang este putin mai mare decat cel drept. Asa incat probeaza ambii pantofi, pentru a te asigura ca ti se potrivesc.

  • Intotdeauna fa cativa pasi incaltata cu pantofii pe care intentionezi sa-i cumperi.

  • Nu cumpara niciodata pantofi stramti sau cu un numar mai mic, in speranta ca "se vor intinde".




  •  

    Comentarii (1)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • canan islam pe 2 Apr 2008, 02:02
      Prevenirea monturilor

      As vrea sa aflu cum pot preveni cresterea monturilor.Deocamdata acele oase inestetice nu mi`au aparut ,dar simptomele au aparut deja si anume durerile insuportabile.Daca nu voi mai purta incaltari stramte e posibil sa nu`mi mai apara sau din moment ce durerile au inceput chiar daca voi purta pantofi lejeri tot isi vor face aparitia?

      0
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod