Cum îţi afectează apa din piscină părul şi cum să-l protejezi

În timpul verii o baie în piscină este o adevărată plăcere, mai ales în acele zile caniculare când temperaturile sunt atât de mari încât simţi că te topeşti.

Însă, părul tău nu se bucură atât de mult atunci când tu te răcoreşti în piscină. Clorul şi alte substanţe chimice care se folosesc pentru ca apa să fie curată îşi afectează firul de păr.De aceea ai nevoie de mici trucuri care să te ajute să-ţi protejezi podoaba capilară. 

Udă părul

Înainte să te arunci în piscină, îţi poţi uda părul cu apă curată. Dacă părul este deja ud rezistă mult mai bine la contactul cu apa cu clor. Din simplul motiv că este "încărcat" cu apa dulce şi nu mai absoarbe şi apa din piscină.

Clătește după înot


De asemenea, imediat după ce ai ieșit din apă, trebuie să-ţi clăteşti părul cu apă de la robinet.

Nu este bine să laşi clorul din pisicină să se usuce pe părul și pielea ta, efectele sunt dezastruoase.

Folosește un balsam special

Un balsam fără clătire îți protejează părul de clor și de alte substanțe chimice folosite pentru întreținerea unei piscinece.După ce te speli pe cap, întinde balsamul pe toată lungimea firului de păr cu un pieptene cu dinți rari înainte să mergi la înot.Părul tău îţi va mulţumi.

Prinde-ți părul

Poate ţi se pare un sfat banal, dar cu cât contactul dintre păr și apa cu clor este mai redus, cu atât părul tău va fi mai puțin afectat.

Fie că alegi să-l prinzi într-o coadă sau într-un coc de balerină, părul prins este mai puțin vulnerabil.

Uleiuri naturale

Dacă petreci mai multe zile la piscină, e posibil ca părul tău să aibe nevoie de tratamente speciale pentru hrănire şi hidratare. Un tratament foarte bun este cel pe bază de uleiuri naturale. Acestea hidratează şi dau strălucire şi celui mai tern şi mai uscat păr. Uleiurile de argan, de migdale sau de măsline hrănesc firul de păr cu vitaminele A, B1, B2, D, E, lecitină şi acizi graşi. Poţi adăuga 1-2 capsule de vitamina E în ulei de păr sau chiar 1-2 capsule de ulei de peşte.

Vei avea cel mai strălucitor păr.

Partea cea mai bună este că poţi folosi uleiurile pe post de balsam fără clătire. Astfel părul tău o să fie protejat cât timp înoţi în piscină.

Măşti "home made"

Şi pentru că părul are nevoie de hrănire, mai ales în timpul verii, măştile preparate din ingrediente naturale sunt foarte eficiente. Un bun exemplu este o mască dintr-un ou şi miere. Pentru preparare ai nevoie de o linguriţă de miere, un gălbenuş de ou şi 3-4 linguri de lapte. Amestecă toate ingredientele bine şi întinde pasta obţinută pe lungimea firului de păr.

Această mască se aplică imediat după ce ţi-ai spălat părul şi trebuie să o laşi să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care clăteşti bine.

Maioneza face şi ea minuni asupra părului uscat şi lipsit de strălucire. Aplică maioneza (făcută în casă) pe părul proaspăt spălat şi las-o să acţioneze timp de o oră. Clăteşte apoi foarte bine.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mysteriousB pe 12 Aug 2013, 14:43
    I like

    Foarte frumos articolul!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod