Cum faci fata provocarilor verii?

Intr-adevar, vara este un anotimp splendid: te poti imbraca mai lejer, mergi in concediu, te bronzezi... Numai ca zilele calduroase care se apropie atrag dupa sine si unele neplaceri - mai ales daca locuiesti intr-un mare oras: transpiratia, hipersecretia de sebum, poluarea sunt numai cateva dintre aceste aspecte negative. Si totusi, poti fi la fel de frumoasa si proaspata, cu tenul impecabil, daca respecti cateva reguli simple.

Sa le luam pe rand. Multor femei li se intampla ca tenul lor, altminteri foarte disciplinat in restul anului, sa dea semne de "razmerita", concretizata printr-o hipersecretie a glandelor sebacee.
Nu este cazul sa intri in panica. Dimineata, foloseste o masca pe baza de argila si lotiune astringenta; aceste produse vor asigura echilibrul epidermei pe durata intregii zile. Nu uita sa ai la indemana servetele umede, pentru a-ti sterge chipul ori de cate ori este necesar.

O alta problema pe care ai putea-o intampina se refera la aparitia unor usoare (dar foarte enervante) eczeme pe umeri, spate si decolteu. Ca si in situatia mentionata anterior, nu este cazul sa te sperii; pielea ta este pur si simplu nepregatita pentru intalnirea cu soarele.

Se impune specificat faptul ca aceasta situatie ar putea fi evitata daca ai folosi cu religiozitate o lotiune cu SPF crescut (in prima faza, 30, pana cand epiderma se adapteaza).
Dar, daca s-a intamplat acest lucru, hidratarea abundenta este un prieten de nadejde. In acest stadiu, este contraindicat sa folosesti exfoliante, intrucat acest lucru ar duce la agravarea iritatiei.

Manichiura si pedichiura trebuie sa fie impecabile. Uneori insa, poti avea neplacuta surpriza de a constata ca unghiile de la picioare si-au pierdut culoarea naturala (poate pentru ca ai folosit de prea multe ori pasta inchisa la culoare?). Apeleaza la o cosmeticiana sau chiar la un specialist dermatolog si nu mai amana: problema nu a aparut peste noapte si, rezonabil vorbind, nu te poti astepta sa dispara imediat.
Pe durata verii, imprieteneste-te cu lacul incolor si sideful in nuante pastelate.

Pentru ca tot vorbeam despre iritatii, daca ti-au mai ramas lotiuni de protectie de anul trecut, ar fi cazul sa le arunci. Aceasta, indiferent daca termenul de garantie nu a expirat inca. Problema este ca factorul SPF ar putea sa fi avut de suferit, respectiv sa-i fi scazut valoarea. Nu cred ca mai este cazul sa-ti vorbesc despre eventualele consecinte ale folosirii produselor respective...

Si acum, sa vorbim si despre ceva... aromat. Ai ghicit: este vorba despre alegerea parfrumului pentru zilele de vara.
In timpul zilei, poti renunta la el - lotiunile de corp, gelurile de dus si sampoanele vor emana suficient parfum, care iti va conferi prospetime. Nu uita ca esti mult mai predispusa la transpiratie, asadar nu ar trebui sa exagerezi din acest punct de vedere. Pentru seara, sunt recomandate parfumurile usoare, florale, in detrimentul celor "dulci".



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod