Cinci sfaturi pentru a intarzia imbatranirea pielii

Degenerarea treptata a structurii epidermei este un proces firesc, ce nu poate fi, din pacate, impiedicat. Cum intotdeauna este mai usor sa previi decat sa tratezi, ar trebui sa-ti iei masuri de siguranta inca de pe acum, chiar daca esti tanara si te gandesti ca "pana atunci mai e...".

Adevarul ca intre varsta biologica si varsta pielii nu exista o legatura atat de directa cum ar putea parea la prima vedere. Totul tine mai degraba de stilul de viata, pentru ca secretia de colagen este afectata de expunerea neprotejata la soare, fumat si stres. Ridurile vor incepe sa apara pe nesimtite, iar porii vor deveni mult mai vizibili decat de obicei. Iata cinci recomandari care iti vor fi de folos.

  • Renunta, o data pentru totdeauna, la fumat. Ai avut vreodata ocazia sa stai de vorba cu o persoana care fumeaza de multa vreme? Daca da, stii la ce ma refer. Iar daca nu, sa stii ca iti va fi relativ dificil sa faci diferenta intre chipul sau si o folie de pergament. Dupa expunerea neprotejata la soare, fumatul reprezinta cea de-a doua cauza majora de imbatranire a pielii. De ce? Pentru ca nicotina are efect vasoconstrictor, si astfel aportul de oxigen la nivelul epidermei este perturbat.


  • Foloseste zilnic produse de ingrijire pe baza de retinol. Acestea par sa fie pur si simplu miraculoase, realizand o exfoliere si hidratare blanda, astfel "stergand" parca anii de pe chipul tau. Nu au insa efect si asupra porilor, pentru ca aspectul acestora este de cele mai multe ori determinat genetic. Tine cont de faptul ca utilizarea produselor cu retinol accentueaza sensibilitatea pielii in raport cu razele de soare.


  • Nici o saptamana fara exfoliere, procedura care ar trebui sa fie obligatoriu urmata de aplicarea unei masti hidratante, in concordanta cu tipul tau de ten si necesitatile acestuia. Sa nu neglijezi gatul; zona aceasta este predispusa la deshidratare si aparitia ridurilor.


  • Investeste in antioxidanti, sunt o arma de nepretuit. Ii poti avea atat din alimentatie (si acest lucru va fi benefic pe toate planurile, nu numai pentru frumusete), cat si, fireste, folosind produse care contin acest tip de elemente.


  • Poate ca bronzul este frumos (bine, chiar este!), insa pretul pe care il platesti este prea scump. Chiar daca ridurile nu si-au facut inca aparitia, redu cat mai mult expunerea la soare. Cred ca nu mai este necesar sa-ti spun sa stai cat mai departe de solar, chiar daca este "chic" sa fii bronzata de Craciun.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod