Cinci "pacate" ale frumusetii tale

Este, probabil, una din multele ironii ale sortii. Sau, cel putin, asa am fi tentate sa spunem. Fapt este ca ni se mai intampla uneori ca, oricata grija am avea de noi si de frumusetea noastra, sa mai facem si greseli cauzate fie de oboseala, fie de graba sau, pur si simplu, din nestiinta... Pe moment, acestea nu au nici un efect direct sau vizibil. Pe termen lung insa, impactul lor va fi mai puternic decat am crede.

  • Nu folosi in fiecare zi placa de intins parul. O data pe saptamana este suficient.
    Procedura este extrem de agresiva pentru firul de par, din cauza temperaturii inalte la care este expus acesta. De asemenea, nu folosi niciodata placa de intins daca parul este umed. Pentru o cat mai buna protectie a acestuia fata de efectele caldurii, aplica ulei de par special conceput in acest scop.


  • Periajul dintilor, de cel putin doua ori pe zi nu te "scuteste" de folosirea atei dentare. Daca nu tii cont de acest lucru, esti pe "drumul cel bun" in ceea ce priveste aparitia cariilor dentare, a placii si a problemelor gingiilor.
    Periuta de dinti nu poate curata decat cel mult 60 la suta din suprafata dintilor, chiar daca este un model performant.


  • Ar fi o greseala sa crezi ca, o data cu venirea toamnei, radiatiile ultraviolete sunt mai putin daunatoare pentru epiderma ta. Prin urmare, este de dorit ca, atunci cand iti alegi crema de zi, sa ai grija ca aceasta sa contina factpr de protectie de minimum 15, indiferent care sunt conditiile meteorologice.


  • Daca iti voi spune, pur si simplu, "nu-ti mai roade unghiile", probabil vei spune: "As vrea, dar nu pot!".
    Si chiar asa stau lucrurile, este un obicei la care e foarte greu se renunti. Din fericire, in afara de cel mai important "instrument", care este vointa, poti recurge la solutii special concepute in acest scop: lac de unghii incolor si... cu gust amar sau foarte piperat!


  • Bineinteles ca, pe langa aceste mici "incalcari" ale regulilor frumusetii, mai sunt si altele: a te culca fara sa te demachiezi, a stoarce fara mila cosurile sau punctele negre (ceea ce poate conduce la raspandirea infectiei), a te spala pe fata cu sapun, ceea ce, pe termen lung, poate deshidrata epiderma...
    Nici una dintre noi nu este perfecta si tuturor ni se intampla sa facem cel putin una dintre aceste greseli. Important este sa constientizam cat de grave pot fi consecintele, iar incalcarea acestor reguli sa nu fie decat un accident.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod