Cinci minute pentru frumusetea ta...

Ca la fiecare inceput de sezon, te-ai informat in detaliu in legatura cu noile tendinte in ceea ce priveste machiajul. Nuante, texturi, asocieri cromatice - nimic nu iti este necunoscut. De cele mai multe ori insa, exceptand situatiile cand te pregatesti in mod special pentru o seara deosebita, pur si simplu nu ai suficient timp la dispozitie pentru a te machia asa cum iti doresti - in tendinte si astfel incat sa te avantajeze. Vestea buna este ca nu e deloc imposibil...

Referitor la baza de machiaj, cunosti regula: aceasta trebuie sa fie cu nu mai mult de o nuanta sau doua diferit in raport cu tonul natural al pielii tale.
Singurul aspect de care este bine sa tii cont se refera la distinctia dintre fata si gat; ai grija ca linia de demarcatie sa fie... inexistenta. Bineinteles, nu vei uita de fardul de obraz, care ar trebui sa fie in nuanta piersicii (cea mai naturala si, de asemenea, foarte moderna).

Ai cearcane? Si de ce ar mai trebui sa stie si altcineva? Le poti masca foarte simplu si eficient, cu ajutorul trusei de farduri, iar culoarea acestora o vei stabili in functie de caz. Nu este recomandabil sa folosesti fond de ten pentru aceasta, iar anticearcanul nu da intotdeauna rezultatele scontate.


Astfel, in cazul in care cearcanele au nuanta intunecata, un strop de fard roz le va estompa; analog, fardul de culoarea piersicii va atenua cearcanele albastrui. Atentie, insa: fardul trebuie aplicat inaintea bazei de machiaj, si in cantitate minima.

Daca te grabesti, nu este nici pe departe momentul sa incerci un machiaj elaborat al ochilor. Multumeste-te sa aplici un fard bej, cu textura cremoasa, pe intreaga suprafata a pleoapei. Mascara maro va desavarsi infatisarea. In ceea ce priveste sprancenele, piaptana-le cu periuta speciala, in sens ascendent.


Poate cea mai simpla alegere este, paradoxal, aceea a rujului. Din moment ce vorbim in principal despre machiajul de zi, vei opta fie pentru un ruj care sa se asorteze la nuanta fardului de ochi (cu alte cuvinte, un ruj natural, in tonuri de bej sidefat), fie pentru simplul dar, in acelasi timp, spectaculosul gloss.

Spre deosebire de anii anteriori, acum creionul de contur nu mai este obligatoriu. Il poti folosi insa, intr-o nuanta cat mai apropiata de cea naturala, pentru a conferi mai multa durabilitate machiajului.
Pe de alta parte, in ipoteza in care te-ai simti putin mai... indrazneata, poti recurge la "temutul" ruj rosu, care a revenit in forta in tendintele sezonului actual. De ce sa n-ai curajul de a straluci?



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod