Cinci intrebari si un singur raspuns: o piele frumoasa si sanatoasa

Fiecare femeie este preocupata de aspectul pielii sale, incercand sa prelungeasca momentul in care se vor face resimtite efectele trecerii timpului si evitand aparitia acneei, petelor si a altor probleme inestetice. Iata cateva intrebari pe care, cu siguranta, ti le-ai pus la un moment dat si pentru care vei gasi astfel raspunsul...

Mi-au aparut pete maronii pe brate. Ce anume cauzeaza aparitia lor si ce pot face pentru a le indeparta?

Multe persoane constata ca, pe masura ce inainteaza in varsta, incep sa le apara pete pe brate, iar culoarea acestora variaza de la maro deschis pana la maro inchis. De asemenea, pot fi localizate si in alte zone ale corpului, cum ar fi tamplele sau fruntea. Cauza aparitiei lor o constituie dezechilibrul cantitativ al unui pigment din epiderma, care se numeste melanina.

Pentru remedierea problemei, poti folosi creme pe baza de hidrochinina, care contribuie la reglarea nivelului de melanina din tesuturile pielii. In interval de 6-8 saptamani, problema se va rezolva, si petele vor disparea. De asemenea, este indicat sa aplici zilnic o crema de protectie pe maini.

Sunt insarcinata si, de ceva timp, mi-au aparut pete intunecate pe fata, in special sub ochi si in jurul gurii. Ce se intampla?

Nu este cazul sa intri in panica. Ceea ce ti se intampla este asa numita "masca de sarcina" (cloasma), vizibila in a doua perioada de graviditate. Se manifesta prin pigmentarea intensa a fruntii, a obrajilor si a portiunii din jurul gurii, fiind cauzata de modificarile hormonale si influenta luminii. In majoritatea cazurilor dispare de la sine, dupa cateva luni de la nastere.

Pielea de pe gat are un aspect nesanatos si intunecat. Ce pot face?

Este important sa stii ca epiderma de pe gat este cea dintai care resimte efectul trecerii timpului. Acest lucru se datoreaza mai ales deficitului de glande sebacee din aceasta zona. Obisnuieste-te sa folosesti, seara si dimineata, un demachiant cu textura usoara, iar apoi aplica un strat de crema - aceeasi pe care o folosesti si pentru ten.

Pentru improspatarea epidermei si recapatarea stralucirii, foloseste saptamanal un gel exfoliant bland, iar in fiecare seara, maseaza pielea gatului cu iaurt - lasa-l sa actioneze jumatate de ora si spala-te cu apa calduta. De asemenea, este util sa folosesti o crema antirid.

Cum pot scapa de acneea de pe umeri si spate?

Pentru a preveni si combate acneea din aceste zone ale corpului, foloseste o lotiune cu proprietati de exfoliere. De asemenea, este utila si o masca pe baza de argila, care are rol astringent si elimina impuritatile. Las-o sa actioneze 10 minute si spala-te cu apa calduta. In timp, pielea isi va recapata stralucirea naturala, iar leziunile acneice vor disparea.

Stiu ca trebuie sa fiu atenta la alunite, pentru ca pot degenera in cancer de piele, dar care sunt aspectele de care trebuie sa tin cont?

Orice schimbare survenita in aspectul sau dimensiunea unei alunite trebuie semnalata imediat medicului. Pentru a sti la ce anume este bine sa fii atenta, retine asa-numitul "ghid ABCD", in care: A (asimetrie), B (aspect neregulat), C (culoare modificata - nuanta poate deveni mai inchisa sau mai deschisa), si D (diametru schimbat - alunita se mareste).



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anca pe 3 Mai 2011, 01:35
    pete pe pielea gatului si a umerilor care ma mananca

    ce trebuie sa fac?

    0
    0

  • Doina pe 17 Mar 2011, 12:24
    Mi-au aparut pete intunecate pe fata, in special sub ochi si pe frunte in timpul sarcinii,deja au trecut doi ani de la nastere si petele nu au disparut.Cum pot scapa de ele?

    Mi-au aparut petele pigmentate pe fata in timpul sarcinii . Dupa nastere n-au disparut. Cu toate ca am folosit crema de depigmentare in perioada rece a anului, vara au devenit mai vizibile. De doi ani de zile dupa nastere nu pot scapa de ele. Care este solutia?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod