Celulita mea: Ce să mănânci şi ce să eviţi ca să scapi de ea. 5 sfaturi!

Celulita este o problemă pe care o au foarte multe femei. Ca să o ameliorezi, astfel încât aspectul ei să nu fie vizibil cu ochiul liber trebuie să ai grijă şi la alimentele pe care le consumi.

Celulita este o problemă pe care o au foarte multe femei. Ca să o ameliorezi, astfel încât aspectul ei să nu fie vizibil cu ochiul liber trebuie să ai grijă şi la alimentele pe care le consumi.

Alimentaţia modernă plină de alimente procesate (mezeluri, conserve), patiserie cu făină albă, dulciuri cu zahăr rafinat şi prăjelile de tip fast-food este un prim factor care favorizează apariţia celulitei. În plus, lipsa activităţii fizice şi petrecerea timpului liber în faţa calculatorului sau a televizorului stă la bază apariţiei numeroaselor cazuri de obezitate, din ce în ce mai întâlnită chiar şi în rândul copiilor.

Toţi aceşti factori combinaţi nu pot decât să declanşeze diverse disfuncţii în organism, ajungându-se până la probleme grave de sănătate. Un lucru de care inveitabil se plâng majoritatea femeilor este celulita, care parcă a "înflorit" în ultimii ani tot mai mult. Ca să o reduci, trebuie să faci mişcare, să exfoliezi pielea, să o hidratezi şi să ai grijă la ceea ce mănânci.


Iată cinci sfaturi care te vor ajuta în lupta împotriva celulitei:

1. Lista de cumpărături anticelulită
Lista de cumpărături săptămânală trebuie să includă câteva dintre alimente recunoscute pentru efectul lor de ameliorare a celulitei: mere, orez brun, bulgur, ţelină, quinoa, castraveţi, struguri, kiwi, fulgi de ovăz, roşii, ardei roşu, pepene roşu şi portocale.

2. Alimente care nu au ce să caute în meniul tău
Dacă vrei să scapi de celulită trebuie să elimini total din alimentaţia ta dulciurile din comerţ, produsele preparate cu făină albă, prăjelile şi alimentaţia de tip fast-food, mezelurile şi alte grăsimi animale preparate industrial (conserve, semipreparate, pate).

3. Bea multe lichide sănătoase
Exclude băuturile carbogazoase sau alte sucuri din comerţ. Lichidele pe care trebuie să le consumi sunt: apa plată, ceaiurile din plante medicinale (cozi de cireşe, păpădie, urzică), sucurile sau smoothie din vegetale, limonadă cu puţină miere de albine, laptele vegetal, ceaiul de ghimbir, ceaiul verde şi infuziile de castravete, mentă sau alte mirodenii preferate.

4. Obişnuieşte-te să te exfoliezi şi să faci împachetări corporale acasă
Înainte de orice împachetare se face o exfoliere cu sare marină/zaţ de cafea/zahăr brun/mălai pentru a permite substanţelor active să patrundă mai bine în piele. Următorul pas este să te masezi cu o cremă anticelulitică (sau cu cafea/alge marine + ulei de măsline) şi să împachetezi zonele cu probleme cu o folie alimentară. Este indicat să stai cât mai mult timp aşa (1 oră) pentru a favoriza transpiraţia. Nu face duş în următoarele 6 ore după ce ai îndepărtat folia (dacă ai folosit crema anticelulitică).

5. Fă sport!

Orice activitate fizică efectuată cu regularitate te va ajuta să-ţi tonifiezi musculatura şi să ameliorezi aspectul celulitei. Prin urmare, fie că alegi jogging-ul, plimbările cu bicicleta sau rolele, înotul, cursurile de dans sau yoga poţi să scapi de celulită dacă le faci cu regularitate. 

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lavinia pe 5 Sep 2012, 19:24
    ceai

    Carmen,cat costa ceaiul canadian tea?

    0
    0

  • lavinia pe 5 Sep 2012, 19:24
    ceai

    Carmen,cat costa ceaiul canadian tea?

    0
    0

  • Carmen pe 5 Sep 2012, 17:54
    Ceai canadian

    Am incercat toate modalitatile sa scap de celulita dar nimic. Am vorbit cu o prietena care lucreaza la un plafar si i-am zis sa-mi recomande ceva, pentru ca vreau sa scap de celulita. Eu nu sunt grasa. Am o greutate si o inaltime potrivita varstei mele insa am foarte multa celulita! Cred ca principalul meu dusman este mancarea fast food. In cele din urma mi-a recomandat un ceai care ajuta la eliminarea celulitei numit Canadian Tea. Mi-a zis ca degeaba ma dau eu cu toate cremele,cand de fapt totul vine de la interior. Saptamana aceasta fac 2 luni de cand iau Canadian Tea si se vede schimbarea. Am pielea mai fina si nu se mai vede atat de mult celulita. Voi bea in continuare ceaiul si sper sa scap definitiv...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod