Ceaiul verde şi cel negru, aliaţii frumuseţii tale. Încearcă-le şi tu!

Ceaiul verde şi cel negru sunt adevărate izvoare miraculoase pentru sănătatea şi frumuseţea noastră. Consumate de chinezi încă din cele mai vechi timpuri, aceste ceaiuri au proprietăţi curative.
Ceaiul verde este foarte bogat în antioxidanţi puternici, atât de importanţi în lupta cu radicalii liberi. Tocmai de aceea, consumul de ceai verde reduce riscul îmbătrânirii premature a pielii.

Tot ceaiul verde este foarte eficient în regimurile de slăbire şi menţinerea siluetei. Îţi conferă multă energie (înlocuieşte cu succes cafeaua din acest punct de vedere), reduce pofta de mâncare, stimulează metabolismul, favorizează arderea mai rapidă a grăsimilor, ajută la activarea metabolismului şi a sistemului digestiv şi contribuie la purificarea organismului de toxine. Cu alte cuvinte, ceaiul verde nu trebuie să-ţi lipsească din dieta ta de slăbit.

De asemenea, ceaiul verde este un adevărat aliat al frumuseţii (fie că-l bei sau că-l foloseşti în tratamente de înfrumuseţare).


Frunzele de ceai verde sunt un excelent exfoliant natural, dar şi o eficientă loţiune tonică. Pune o mână de frunze de ceai verde într-un bol cu apă minerală, la temperatura camerei, şi lasă-le să acţioneze cel puţin o oră. După, strecoară lichidul şi foloseşte-l cu ajutorul unei dischete demachiante. Tenul tău va străluci de sănătate. Tot acest lichid îl poţi folosi în cazul ochilor umflaţi sau încercănaţi, îmbibând dischete de bumbac, pentru comprese.

Are proprietăţi antiseptice, motiv pentru care se pot folosi comprese pentru a trata eczeme uşoare, tăieturi superficiale sau arsuri solare (în acest ultim caz, compresele vor fi lăsate să acţioneze 15 minute). Astfel de comprese pot face adevărate minuni pentru tenul acneic.
Se recomandă tamponarea zonelor afectate de patru ori pe zi, şi nu este necesară clătirea.

Mască revigorantă


O mască care va elimina impurităţile, lăsând pielea fină, strălucitoare şi mătăsoasă. Amestecă trei linguri de maioneză cu o linguriţă de frunze de ceai verde, mărunţite. Aplică pasta obţinută pe tenul demachiat, evitând zona ochilor. Lasă masca să acţioneze 20 de minute, iar apoi clăteşte cu apă călduţă.

Masca hidratantă


Ai nevoie de o lingură de ceai verde (granule) şi una de albuş de ou. Amestecă şi masează-te pe faţă şi pe gât, lăsând apoi să acţioneze circa 20-30 de minute. După, clăteşte bine.

Păstrează tot timpul două pliculeţe de ceai verde la frigider, după ce le-ai infuzat.
Aplică-le pe ochi dimineaţa şi lasă-le să acţioneze 10 minute. Datorită conţinutului bogat în antioxidanţi şi alţi nutrienţi, ceaiul verde reduce pungile de sub ochi şi atenuează cearcănele. De asemenea, cafeina din ceai are rolul de a asigura fermitate pielii, redându-i aspectul întinerit.

Ceaiul negru

Prin conţinutul să bogat de cofeină, ceaiul negru nu doar că accelerează metabolismul, ci îţi dă şi impulsul necesar de a face mişcare, cea mai uşoară cale de a arde grăsimi în fiecare zi!

Ceaiul negru calmează arsurile cauzate de expunerea neprotejată la soare. Prepară un ceai negru concentrat, lasă-l la frigider, după care înmoaie o batistă sau un tricou vechi în el, stoarce bine şi aplică pe zonele cu probleme.

Păstrează plicurile de ceai negru folosite la frigider şi aplică-le pe ochi pentru câteva minute.
Cafeina din conţinutul lor are rolul de a subţia vasele de sânge de sub piele şi de a lumina astfel zona de sub ochi.

Pentru persoanele cu părul închis la culoarea, ceaiul negru se folosește pentru a revigora nuanța. Se folosește o infuzie de ceai negru la ultima clătire. Dacă vrei să scapi de riduri, poți încerca să aplici comprese cu ceai negru, fără să clătești după.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod