Ce trebuie să știi înainte de a înlocui deodorantul clasic cu unul natural

Ce trebuie să știi înainte de a înlocui deodorantul clasic cu unul natural

Dacă ai încercat până acum deodorantele naturale, probabil ai fost dezamăgită de rezultate și te-ai întors la antiperspirantul tău clasic.
Este o situație des întâlnită. Dar dacă vrei cu adevărat să renunți la produsele care conțin aluminiu, parfurmuri sintetice și alte substanțe periculoase, trebuie să înțelegi modul în care funcționează deodorantele naturale. Este nevoie de răbdare, de o perioadă de acomodare, dar și de alegerea formulei potrivite pentru tine. Iată ce trebuie să știi înainte de a folosi deodorantul natural:

Cum funcționează deodorantele și antiperspirantele

Deodorantul nu este același lucru cu antiperspirantul. Primul conține ingrediente precum uleiuri esențiale sau minerale pentru a împiedica apariția mirosului neplăcut, iar cel din urmă conține compuși din aluminiu care blochează glandele sudoripare și oprește transpirația.

"Numeroase persoane care încep să folosească deodorante naturale observă o accentuare a transpirației, apoi o normalizare a nivelului de transpirație după câteva zile sau săptămâni", declară dermatologul Rachel Nazarian pentru cosmopolitan.com.
"Aceasta nu este o perioadă de detoxifiere. Este modul prin care corpul își recapăta capacitatea de perspirație normală", adaugă medicul. Este un detaliu important pe care să-l ai în calcul atunci când încerci un deodorant natural. De aceea trebuie să-i acorzi deodorantului tău natural șansa de a-și dovedi eficiența, după ce transpirația corpului se normalizează.

Reaplicarea este necesară

După depășirea perioadei de acomodare care poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, deodorantul tău natural ar trebui să funcționeze și să împiedice apariția mirosului neplăcut. Dar dacă ți se pare că nu este eficient, atunci ar trebui să reaplici de mai multe ori de-a lungul zilei.

Spre deosebire de antiperspirante, care blochează transpirația, deodorantele previn apariția mirosului neplăcut prin neutralizarea bacteriilor care îl provoacă.
De aceea este necesar să reaplici de mai multe ori de-a lungul zilei, mai ales dacă ești stresată, faci efort fizic sau transpiri abundent de obicei. În cazul în care deodorantul tău natural nu are efectul dorit, deși îl folosești deja de câteva săptămâni, este posibil ca formula aleasă să nu fie potrivită pentru tine. Încearcă un alt produs, până îl descoperi pe cel care îți oferă cele mai bune rezultate.

Dacă deodorantul natural îți irită pielea, este posibil să fii sensibilă la ingredientele sale

În cazul în care te confrunți cu iritații sau mâncărime la subraț, este posibil să fii sensibilă la bicarbonat de sodiu sau uleiurile esențiale conținute de deodorant. Printre uleiurile esențiale care pot fi iritante se numără cel de lavandă, mentă sau arbore de ceai. "Bicarbonatul de sodiu are un pH diferit față de cel al pielii, ceea ce poate afecta bariera protectoare a pielii", declară medicul dermatolog Joshua Zeichner.


Deși cele mai multe uleiuri esențiale au efect antibacterian, atunci când sunt aplicate pe pielea subțire și sensibilă a subrațului pot cauza iritație și înroșirea pielii, spune specialistul. Dacă te confrunți cu astfel de efecte, alege un produs care conține ingrediente mai delicate precum cărbune active sau ulei de cocos. Așteaptă întotdeauna câteva minute înainte de a aplica deodorantul după ce te-ai epilat pentru a reduce riscul iritației.

Încearcă pudra de corp fără talc

Lipsa aluminiului este un avantaj pentru sănătate, dar cum folosirea deodorantului natural nu blochează transpirația, este posibil să te confrunți cu pete inestetice pe hainele albe. De asemenea, transpirația este vizibilă pe unele materiale precum mătasea. Pentru a reduce umezeala, aplică la subraț o pudră absorbantă pentru corp, fără talc, după ce ai aplicat deodorantul.

Poți reveni în unele zile la antiperspirantul clasic

Dacă nu vrei să simți că transpiri la o întâlnire sau un eveniment important, poți reveni la antiperspirantul clasic pentru o zi. Dar trebuie să știi că atunci când folosești iar deodorant natural, glandele sudoripare vor avea nevoie de timp pentru a se readapta.
Prin urmare, va fi iar ca în prima zi în care ai început să folosești deodorantul natural.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod