Ce trebuie sa stii despre ingrijirea unghiilor

Unghiile sunt formatiuni anexe ale pielii, rolul lor fiind de a proteja varful degetelor. Daca unghiile sunt sanatoase, tot aspectul mainii va fi imbunatatit simtitor. Un regim alimentar echilibrat, o cura de vitaminizare-mineralizare a organismului, o manichiura corecta realizata cu produse de calitate, protejarea mainilor cu manusi, masajul cu o crema speciala, iata cateva reguli care trebuie respectate pentru a indeparta necazurile unghiilor.

Daca dorim, nu vom mai avea unghii exfoliate, casante, moi sau pigmentate inestetic.


Unghiile prezinta trei elemente care necesita ingrijire: pielitele-cuticulele, patul unghiei si partea libera a unghiilor.

O manichiura corecta incepe cu stergerea unghiilor cu dizolvant pentru a indeparta lacul sau oja existente deja pe unghii. Nu trebuie bruscata unghia, dizolvantul se aplica pe un tampon de vata, acesta se aseaza pe unghie si se apasa usor. 5 secunde sunt de ajuns pentru ca pelicula de lac sa fie indepartata.

Dizolvantul trebuie sa fie superior calitativ pentru a sti cu siguranta ca suntem pe drumul cel bun cu tratamentul.
Nu se mai practica de mult inmuierea unghiilor intr-un vas cu apa calda si sapun, acum acest procedeu este inlocuit de aplicarea simpla, rapida si benefica a unui gel pentru indepartarea cuticulelor, cum ar fi produsele tip "Cuticle Remover".

In acest mod simplu, in 5 minute unghiile noastre vor fi perfect curate si putem trece la modelarea partii libere a unghiei. Pilirea se realizeaza cu o pila fina, cu miscari usoare doar din exterior in interior fara intoarcere, cu multa rabdare. Nu se va ascuti unghia pentru ca-i va diminua simtitor rezistenta si nici rezultatul estetic nu este deosebit.


Lungimea unei unghii nu trebuie sa depaseasca
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • dan pe 22 Oct 2010, 14:05
    pt unghii exfoliate

    buna, poti folosi intaritorul de la MAVALA. este in 2 variante: la sticluta de 5 ml, si creion aplicator la 3,5 ml. sa stii ca este f. eficient si da rezultate imediate.

    1
    0

  • adam adriana pe 4 Iul 2008, 15:15
    tratarea unghiilor exfoliate

    am si eu problema...unghiile mele se exfoliaza si sunt foarte moi...se rup imediat ce cresc,practic pocnesc pe din doua...ce ma sfatuiti sa fac in privinta asta si daka exista tratament...va multumesc

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod