Ce se întâmplă dacă nu te mai speli pe păr

Dacă nu te mai speli pe păr pentru câteva săptămâni, podoaba ta capilară va reacționa în câteva feluri care s-ar putea să te surprindă. Iată despre ce este vorba!
Te-ai gândit vreodată ce s-ar putea întâmpla dacă nu te mai speli pe păr? Iată ce spun specialiștii!

Ajungi seara acasă de la birou și ești atât de obosită încât nu mai ai energia necesară să mai faci lucrurile pe care ți le-ai dorit, așa că ajungi să nu te mai speli pe păr pentru o zi, poate două. Dar ce se întâmplă atunci când nu te mai speli pe păr pentru câteva zile, chiar și săptămâni?

Poveștile cu oamenii care spun că nu s-au mai spălat pe păr chiar și de câțiva ani sunt numeroase.
După cum spun aceștia, scalpul, nestingherit de șampon, produce propriile sale uleiuri, care elimină necesitatea unor produse scumpe sau rutine care duc la pierderea timpului.

În realitate, ceea ce se întâmplă atunci când nu te mai speli pe păr depinde de tine, după cum afirmă Angela Lamb, dermatolog la spitalul Mount Sinai din New York. Desigur, oamenii pot petrece mai mult timp fără a-și spăla părul. Dar depinde de genele tale, de textura părului tău, de cât de des faci mișcare.
Totul se reduce la glandele de ulei care există pe aproape fiecare porțiune a pielii noastre. Da, glandele de ulei ale scalpului acoperă în mod natural părul, dar scalpul fiecărei persoane face acest lucru la rate diferite. Asta înseamnă că evitarea spălatului pe cap poate îmbunătăți podoaba capilară a unora și poate dăuna firelor de păr ale altora. Aceste lucruri sunt afectate de hormoni și medicamente. Unele persoane pot amâna spălatul părului cu câteva săptămâni. Dar aceeași acțiune este în detrimentul altora.

Iată ce s-ar putea întâmpla dacă nu te mai speli pe cap, în funcție de stilul tău de viață și tipul de păr!


Părul tău ar putea mirosi urât sau s-ar putea să nu mai crească

Părul blochează umiditatea, ceea ce înseamnă că bacteriile acumulate sau scalpul nespălat poate începe să miroasă urât după câteva zile sau o săptămână, mai ales dacă sunt implicate și exerciții fizice. Dacă alergi în fiecare zi, nu poți petrece trei luni fără a-ți spăla părul.

Mirosurile apar mai rapid în cazul firelor groase de păr, ceea ce înseamnă că spălatul este necesar pentru curățarea scalpului.
Perioadele prelungite de nespălat pot determina și apariția acumulărilor pe scalp, dăunând firelor de păr și chiar împiedicând creșterea acestora.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod