Ce să mănânci ca să te bronzezi perfect şi să te ţină toată vara

A venit vara! Iar această veste ne bucură nespus dacă ne gândim la zielele de vacanţă pe care le vom petrece la malul mării. Însă, înainte să plecăm la mare sau la piscină este bine să ne pregătim pielea dacă vrem un bronz frumos şi uniform.

Azi o să vă vorbesc despre cum ne putem pregăti pielea cu ajutorul alimentelor. Da, ceea ce mâncăm ne poate influenţa felul în care ne bronzăm! Pentru că, s-a demonstrat ştiinţific că anumite alimente ne pot ajuta să obţinem un bronz perfect. Aşa că, a sosit momentul să-ţi faci o lista cu toate alimentele pe care trebuie să le consumi înainte să pleci în vacanţă.

Beta-caroten

Cuvântul de ordine în această vară trebuie să fie beta-carotenul. Fructele şi legumele care conţin această substanţă ne ajută să obţinem un bronz frumos, dar şi protejează pielea de acţiunea radicalilor liberi.

De asemenea, această protecţie are un nivel mai ridicat atunci când în organism, alături de beta-caroten, mai există şi vitaminele C şi E.

Cele mai importante surse alimentare de beta-caroten sunt legumele şi fructele de culoare verde, galbenă şi portocalie: morcov, caise, piersici, spanac, salată verde, roşii, broccoli, pepene galben. Dacă vrei, poţi apela la suplimente de beta-caroten, dar numai dacă ai primit acordul unui medic.

Seleniu şi vitamine A şi E


Dacă vrei un bronz perfect ai nevoie de ajutorul unor vitamine.
Vitamina A se găseşte din abundenţă în ficat, ouă, peşte gras, unt şi brânză, iar vitamina E în oleaginoase precum nuci, alune şi arahide. De asemenea, seleniul facilitează bronzarea şi protejează împotriva îmbătrânirii cutanate. Consumă cât mai multe cereale, seminţe de floarea-soarelui, dovleac şi fructe de mare pentru a beneficia de aceste proprietăţi. 

Creşte consumul de fier

Fierul este şi el un aliat de nădejde pentru o piele frumos bronzată. Cele mai bune surse sunt carnea roşie, ficatul, ouăle, lintea, fasolea, pătrunjelul.

Aşa că, nu le ocoli dacă vrei o culoare frumoasă pentru pielea ta. 

Nicio masă fără peşte

Peştele gras este o sursă bogată de Omega 3, acizi graşi foarte importanţi pentru sănătatea pielii şi a părului. Pentru a menţine bronzul o perioadă mai lungă de timp, măreşte consumul de Omega 3 pe care îl poţi găsi şi în nuci, uleiuri vegetale şi în germeni de grâu încolţit. De asemenea, consumul de peşte aduce şi cantităţi importante de seleniu care te protejează, aşa cum ţi-am zis şi mai sus, de acţiunea radicalilor liberi. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod