Ce este electrostimularea?

Cu 70 ani in urma au aparut primele aparate de electrostimulare in SUA, fiind apoi continuu imbunatatite de catre echipe alcatuite din medici si oameni de stiinta.
Un aparat de electrostimulare detine un anumit numar de electrozi din silicon care se monteaza pe corp cu ajutorul unor benzi elastice si conform unor scheme kinetoteraputice, fiind pozitionati in functie de polaritati (+ sau -) pe terminatiile musculare. Evident se va tine cont de zonele care necesita remodelare.

Astfel, de exemplu daca centimetrii in plus sunt localizati in jurul taliei, atunci o mare parte din electrozi se vor monta in zona respectiva, iar restul pe brate, fese, pulpa superioara, gambe etc..

Acesti electrozi trimit impulsuri electrice stimuland si tonifiind musculatura deja existenta. Un avantaj esential al tratamentelor cu aparate de electrostimulare este faptul ca muschii sunt lucrati fara depunerea unui efort, ceea ce le incadreaza in categoria de fitness pasiv.
Va vine sa credeti ca 45 minute de electrostimulare echivaleaza cu 5-6 ore de fitness sau aerobic? Si in plus, nu transpiram, nu ne murdarim, nu obosim, ci chiar dobandim mai multa energie, simtind cum organismul nostru incepe sa lucreze mai alert.

Multitudinea de electrozi ne permite sa lucram toate zonele dorite si sa ne remodelam corpul dupa voia noastra! Ceea ce e foarte bine, intrucat exercitiile de fitness, chiar daca se concentreaza asupra unei grupe de muschi, nu se limiteaza doar la ea. Si asa ajungem ca atunci cand vrem sa avem coapsele mai subtiri sa ne trezim in urma exercitiilor si ca gambele sunt prea dezvoltate si ies prea mult in evidenta cand ne punem pantofi cu toc.
In plus, senzatia pe care o ai cand faci electrostimulare este relaxanta, asemeni unui masaj.


Efectele electrostimularii

Rezultatele sunt vizibile dupa maxim 3 sedinte efectuate intensiv. O sedinta separata, care se desfasoara pe parcursul a 45 de minute costa 25 RON. Dupa o serie de 12-14 sedinte se poate vorbi de o scadere considerabila in centimetri, iar dupa 26-28 sedinte rezultatele sunt similare unei liposuctii. Insa este foarte important ca aceste sedinte sa fie efectuate pentru inceput fara pauza, cu o frecventa de minim 3 sedinte pe saptamana. Dupa ce ne-am modelat corpul dupa plac pentru intretinerea siluetei este suficienta o sedinta la 7-10 zile.
Dupa efectuarea sedintei de electrostimulare trebuie sa fiti data cu o crema anticelulita tratament care va actiona timp de minim 2 ore. Este indicat sa se bea minim 1,5 l lichid/zi in timpul tratamentului pentru a se elimina toxinele.


Beneficiile acestui tratament
  • reda fermitatea muschilor;
  • elimina celulita;
  • stratul adipos se micsoreaza;
  • pielea isi recapa elasticitatea si aspectul sanatos;
  • circulatia sanguina se imbunatateste.


Contraindicatii

Aceste aparate nu pot fi folosite de catre persoanele care sufera de boli cardiace grave, cele care au tije metalice, femeile insarcinate sau cele care alapteaza.


Aceasta modalitate de fitness pasiv este foarte raspandita in SUA, unde se afla de asemenea si cele mai performante aparate de acest gen. Centrele de electrostimulare din SUA tind sa ia locul salilor de aerobic, deoarece prin intermediul acestora femeile economisesc timp, nu depun efort si obtin rezultate vizibile foarte repede.

Articol realizat de Elisabeta Ratiu, Director Centrul de Slabire si Remodelare Corporala BettyBlue.
 

Comentarii (15)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • moni pe 17 Feb 2009, 20:54
    parere

    azi am facut prima sedinta de electrostimulare si m am simtit ca si cum am fost la sala am facut si umpic de febra musculara ceea ce inseamna ca au lucrat muschii.Eu spun ca e foarte folositoare electrostimularea pt ca economisesti timp si obtii rezultate f bune in scurt timp

    0
    0

  • mela pe 28 Feb 2008, 19:46
    Parere

    Am facut si eu o sedinta de electrostimulare si am fost foarte obosita dupa sedinta, chiar daramata, desi am stat intinsa pe pat in timpul sedintei. La prima sedinta nu am suportat un voltaj al curentului > 2 (pe o scara de la 1-8). Pur si simplu imi sareau picioarele de pe pat. Nu stiu ce sa fac pentru ca nu m-am simtit prea bine dupa aceea.

    0
    0

  • larisa pe 5 Sep 2006, 15:08

    buna ziua!as vrea sa stiu dak as putea sa fac si eu eceste sedinte de electrostimulare,desi am doar 17 ani. va rog sa ma ajutati!multumesc

    0
    0

  • Radu Pitulea pe 28 Iul 2006, 00:57
    colaborare

    Buna seara, Azi am citit mesajele dumneavoastra. Telefoanele la care pot fi gasit sunt: 0744 / 81 09 09 0723 / 13 26 81 0788 / 81 09 09 Va multumesc pentru interesul acordat.

    0
    0

  • Ioana, redactor TopSanatate pe 27 Iul 2006, 19:01
    Mesaj pentru d-nul Radu Pitulea din partea redactiei TopSanatate

    Buna ziua. Multumim pentru comentariile dumneavoastra si va rugam sa ne scrieti la adresa ioana@topsanatate.ro si sa ne lasati un numar de telefon sau o adresa de mail pentru a va putea contacta in vederea unei colaborari. Asteptam mailul dumneavoastra.

    0
    0

  • Radu Pitulea pe 26 Iul 2006, 11:19
    Nutritionist, fiziokinetoterapeut, MG5

    Cereti parerea unor specialisti inainte sa mai publicati articole de specialitate: 1.electrostimularea nu afecteaza secretia glandelor mamare sau calitatea laptelui decat daca electrozii sunt aplicati in zona mamara pentru remodelarea sanilor, regimul alimentar influenteaza calitatea si cantitatea de lapte. 2. Electrostimularea nu se indica purtatorilor de peace maker, in cazul cardiacilor gravi tocmai ca o recomandam pentru a evita efortul fizic, numai ca intensitatea curentului si timpul sunt mult mai mici. 3. Doamna directoare nu este de specialitate mai mult ca sigur, ca la multe alte cazuri de saloane deschise in ultimii ani, nu de alta dar mai citim si altii.

    2
    0

  • doina pe 24 Iul 2006, 14:22
    electrostimularea

    daca am nodul la sani trebuie sa evit aceste proceduri

    0
    0

  • Carmen Arghir pe 14 Iul 2006, 09:53

    De ce femeile care alapteaza nu au voie sa foloseasca aceasta metoda?? Tocmai ma pregateam de o sedinta si am citit acest articol. :(

    0
    0

  • Tania pe 21 Mai 2006, 22:36
    asa mai merge!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    In sfarsit o metoda eficienta si acceptabila ,atat din punct de vedere al rezultatelor cat si din punct de vedere financiar.Mai ramane o singura problema de rezolvat.Unde se poate apela la aceasta procedura cu maxim de profesionalism pentru a obtine rezultatele aratate?Unde dispun de aparatura perfomanta?Este necesar consult medical prealabil?Help me!

    0
    0

  • oltea34 pe 19 Mai 2006, 23:13
    electrostimulare

    da,este adevarat. eu fac si sala de forta si stimulare in zilele alternative. intr-adevar e cum ati spus.

    0
    0

  • andra pe 19 Mai 2006, 09:58

    la ce te referi cand spui ca trebuie muncit tare? au fost bani aruncati? dar ai facut cele 26-28 de sedinte combinate cu dieta si n-a mers? da-ne mai multe detalii

    0
    0

  • mitumac pe 10 Mai 2006, 19:58
    nu mi-a folosit la nimic

    Am facut si eu...nu au fost decat bani aruncati. Nu se merita...trebuie muncit tare

    0
    0

  • gianina_bacescu pe 8 Mai 2006, 13:04
    electostimularea

    sunt pro si contra; ar trebui combinate cu masajul "manual" pt ca dupa o perioada in care nu mai faci electostimulare si organismul a fost obisnuit centimetrii dati jos se repun imediat.E ca la sportivii de performanta care dupa ce nu mai fac sport se ingrasa.Iar daca voltajul folosit e prea mare pe un teren celulitic in timp poate imprastia celulita.

    0
    0

  • somebody pe 8 Mai 2006, 10:42
    saloane

    unde gasim aceste saloane in Iasi?

    0
    0

  • Giani pe 6 Mai 2006, 01:43
    Are acelasi efect?

    un fel de elecrostimulare o pot constitui si fluturasii de la teleshoping, care se lipesc pe corp si care lucreaza muschii fara ca tu sa depui efort deloc? Or fi avand acelasi efect?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod